20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Sağlık 2021 Sağlık personeli alımı başladı mı? ÖSYM sözleşmeli personel alım hangi branşlarda olacak?

2021 Sağlık personeli alımı başladı mı? ÖSYM sözleşmeli personel alım hangi branşlarda olacak?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sağlık personeli alım müjdesini son dakika olarak açıklamıştı. 20 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı için kılavuzun ÖSYM'ye gönderildiği de açıklandı. Sağlık Bakanlığı personel alımlarının yarısından fazlasının hemşire olacağı da açıklanmıştı. Bu sebeple başta hemşireler olmak üzere pek çok sağlık çalışanının araştırmaları devam ediyor. Peki Sağlık personeli alımı başladı mı, ne zaman? Sağlık Bakanlığı personel alımı hangi branşlarda?

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
2021 Sağlık personeli alımı başladı mı? ÖSYM sözleşmeli personel alım hangi branşlarda olacak?

Sağlık Bakanlığı personel alımı başladı mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı kılavuzu ve branş dağılımı sağlıkçıların gündeminde yer alıyor.Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Sağlık Bakanlığı personel alımı hakkında yaptığı açıklama atama bekleyenleri heyecanlandırdı. Sağlık Bakanlığı personel alımı tarihi belli oldu mu, kaç sağlıkçı alınacak? sorularına cevap aranıyor. Bakan Koca KPSS puanına göre merkezi yerleştirmeyle 20 bin sözleşmeli sağlık personel alım sürecinin başlatıldığını ilan etti. 

BAKAN KOCA'DAN 20 BİN SAĞLIK PERSONELİ ALIMI MÜJDESİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Taşra teşkilatımızda istihdam edilmek üzere, Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) puanına göre, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile 20 bin sözleşmeli personel alım sürecini başlatıyoruz. Gerekli bilgiler, tercih kılavuzu hazırlanmak üzere ÖSYM'ye verilmiştir" dedi.

Sağlık personeli alımı

Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı tarafından Sağlık Bakanlığı'na 30 bini sözleşmeli sağlık personeli, 10 bini de sürekli işçi olmak üzere, toplam 40 bin kadro ihdası yapıldığını hatırlatarak, "20 bin sözleşmeli sağlık personelinin alımına ilişkin kılavuz ÖSYM'ye gönderildi. Taşra teşkilatımızda istihdam edilmek üzere, KPSS puanına göre, ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile 20 bin sözleşmeli personel alım sürecini başlatıyoruz. Gerekli bilgiler, tercih kılavuzu hazırlanmak üzere ÖSYM’ye verilmiştir.

SAĞLIK PERSONELLERİ HANGİ BRANŞLARDA ALINACAK?

10 bin 348 hemşire, 1600 ebe ve 6 bin 604 sağlık teknisyeni/ sağlık teknikeri ile psikolog, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, diyetisyen, fizyoterapist, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçileri alımı yapılacaktır" ifadelerini kullandı.

40 BİN PERSONEL ALIMI İÇİN DETAYLAR BELLİ OLDU!

Tercih kılavuzunun, ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden yayımlandıktan sonra adayların tercihlerini kılavuzda belirtilen tarihler arasından yapabileceğini anımsatan Bakan Koca, "Duyurular, Bakanlığımızın Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve ÖSYM internet adresinden takip edilebilir. 40 bin kadro kapsamındaki 10 bin sözleşmeli sağlık personeli pozisyonu ile 10 bin sürekli işçi kadrosu için mart ayı içinde ilana çıkılarak alım işlemi yapılacaktır. Sağlık hizmeti alacak vatandaşlarımıza ve sağlık camiamıza hayırlı olsun" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MHP’li Akçay’dan CHP’li Çeviköz’e tepki!

MHP’li Akçay’dan CHP’li Çeviköz’e tepki!