3. doz hatırlatma aşısı randevusu nasıl alınır? MHRS ile aşı randevusu nasıl alınır? Koronavirüs Bilim Kurulu'nun son toplantısının ardından açıklama yapan Sağlık Bakanı Koca, Omicron varyantına önlem olarak hatırlatma dozunun uygulanmaya başlayacağını açıkladı. 3. doz hatırlatma aşılarının üç ay geçtikten sonra yaptırılabileceği açıklandı. Peki 3. doz aşı randevusu ne zaman yapılıyor? İşte 3. doz hatırlatma aşıları hakkında detaylar...
3.DOZ AŞI RANDEVUSU ALMA EKRANI
3. DOZ AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?
Koronavirüs 3.doz hatırlatma aşısı randevuları mhrs.gov.tr sistemi üzerinden ve ALO 182'yi arayarak alınabiliyor. ALO 182’yi arayarak telefonda söylenen adımları takip edip telefondan randevu oluşturulabiliyor. Ya da MHRS sistemine T.C. Kimlik Numarası ve oluşturulan şifre ile giriş yapılarak 3. aşı randevusu alabilmek mümkün hale geliyor.
HATIRLATMA DOZU İÇİN SÜRE 3 AYA İNDİ
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Avrupa'da görülen günlük vaka sayısı artışlarının ülkemizde görülmemesi için belirlenen aşı takvimi üzerinden 3 aydan uzun süre geçen vatandaşlarımız için hatırlatma dozunun uygulanmasına karar verilmiştir. Daha önce ister inaktif ister mRNA aşısı ile aşılanmış olsun tüm vatandaşlarımız belirlenmiş aşı takviminin üzerinden 3 aydan uzun süre geçmişse diledikleri aşı türü ile hatırlatma dozu aşısı olabileceklerdir." dedi.
HATIRLATMA DOZU NE ZAMAN?
Daha önce ister inaktif ister mRNA aşısı ile aşılanmış olsun tüm vatandaşlarımız belirlenmiş aşı takviminin üzerinden 3 aydan uzun süre geçmişse diledikleri aşı türü ile hatırlatma dozu aşısı olabileceklerdir.
Omicron varyantı sebebiyle Referans laboratuvarlarımızda gen sekanslama çalışmaları devam etmektedir. Avrupa’da yaşanan örnek ve varyantın hızla bulaşması sebebiyle ülkemizde de varyantın baskın hale gelmesi yakın gelecekte gerçekleşebilecektir. Bu duruma karşı hazırlıklı olmak için hatırlatma dozu aşılarının yapılması Bilim Kurulumuzca tavsiye edilmektedir.
Tehdit mutasyona uğrasa da tedbirlerimiz geçerliliğini sürdürmektedir. Virüse karşı tedbir elden bırakılmamalıdır. Bireysel hayat ile toplumsal hayatı tedbirlerle bir arada sürdürmek mümkün. Bunu bugüne kadar başardık, bundan sonra da başaracağız.”