20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Sağlık 3.doz hatırlatma aşı randevusu nasıl alınır nereden? 3. doz aşı randevusu al MHRS üzerinden online

3.doz hatırlatma aşı randevusu nasıl alınır nereden? 3. doz aşı randevusu al MHRS üzerinden online

3. doz hatırlatma aşısı randevusu nasıl alınır? merak ediliyor. Omicron varyantının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son aşılarının üstünden 3 ay geçenlerin diledikleri aşı türünü hatırlatma dozu aşısı olarak yaptırabileceğini açıkladı. Bu açıklamanın ardından vatandaşlar 3. doz aşı randevusu ne zaman? 3. doz aşı randevusu nasıl alınır? MHRS aşı randevusu nasıl alınır? sorularına cevap arıyorlar. Hatırlatma dozu hakkında detaylar haberimizde...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
3.doz hatırlatma aşı randevusu nasıl alınır nereden? 3. doz aşı randevusu al MHRS üzerinden online

3. doz hatırlatma aşısı randevusu nasıl alınır? MHRS ile aşı randevusu nasıl alınır? Koronavirüs Bilim Kurulu'nun son toplantısının ardından açıklama yapan Sağlık Bakanı Koca, Omicron varyantına önlem olarak hatırlatma dozunun uygulanmaya başlayacağını açıkladı. 3. doz hatırlatma aşılarının üç ay geçtikten sonra yaptırılabileceği açıklandı. Peki 3. doz aşı randevusu ne zaman yapılıyor? İşte 3. doz hatırlatma aşıları hakkında detaylar...

3.DOZ AŞI RANDEVUSU ALMA EKRANI

3. DOZ AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Koronavirüs 3.doz hatırlatma aşısı randevuları mhrs.gov.tr sistemi üzerinden ve ALO 182'yi arayarak alınabiliyor. ALO 182’yi arayarak telefonda söylenen adımları takip edip telefondan randevu oluşturulabiliyor. Ya da MHRS sistemine T.C. Kimlik Numarası ve oluşturulan şifre ile giriş yapılarak 3. aşı randevusu alabilmek mümkün hale geliyor.

doz

HATIRLATMA DOZU İÇİN SÜRE 3 AYA İNDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Avrupa'da görülen günlük vaka sayısı artışlarının ülkemizde görülmemesi için belirlenen aşı takvimi üzerinden 3 aydan uzun süre geçen vatandaşlarımız için hatırlatma dozunun uygulanmasına karar verilmiştir. Daha önce ister inaktif ister mRNA aşısı ile aşılanmış olsun tüm vatandaşlarımız belirlenmiş aşı takviminin üzerinden 3 aydan uzun süre geçmişse diledikleri aşı türü ile hatırlatma dozu aşısı olabileceklerdir." dedi.

HATIRLATMA DOZU NE ZAMAN?

Daha önce ister inaktif ister mRNA aşısı ile aşılanmış olsun tüm vatandaşlarımız belirlenmiş aşı takviminin üzerinden 3 aydan uzun süre geçmişse diledikleri aşı türü ile hatırlatma dozu aşısı olabileceklerdir.

Omicron varyantı sebebiyle Referans laboratuvarlarımızda gen sekanslama çalışmaları devam etmektedir. Avrupa’da yaşanan örnek ve varyantın hızla bulaşması sebebiyle ülkemizde de varyantın baskın hale gelmesi yakın gelecekte gerçekleşebilecektir. Bu duruma karşı hazırlıklı olmak için hatırlatma dozu aşılarının yapılması Bilim Kurulumuzca tavsiye edilmektedir.

Tehdit mutasyona uğrasa da tedbirlerimiz geçerliliğini sürdürmektedir. Virüse karşı tedbir elden bırakılmamalıdır. Bireysel hayat ile toplumsal hayatı tedbirlerle bir arada sürdürmek mümkün. Bunu bugüne kadar başardık, bundan sonra da başaracağız.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
AGİ kaldırıldı mı, Asgari Geçim İndirimi ne kadar oldu? 2022 Asgari ücrette AGİ kalktı mı

AGİ kaldırıldı mı, Asgari Geçim İndirimi ne kadar oldu? 2022 Asgari ücrette AGİ kalktı mı