03 Aralık 2024
weather
5°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Sağlık Bahar alerjisine iyi gelen yöntemler

Bahar alerjisine iyi gelen yöntemler

Bahar alerjisine ne iyi gelir? Bahar alerjisi nasıl geçer? soruları, Nisan ayının ortalarına geldiğimiz şu günlerde sıklıkla soruluyor. Bahar alerjisinden muzdarip, bu nedenle de baharın gelmesine sevinemeyen binlerce kişi bahar alerjisiyle mücadele etmenin yollarını arıyor. Ağaç polenlerinin havada dolaştığı aylarda sıklıkla görülen bahar alerjisi, günlük hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Peki, Bahar alerjisine ne iyi gelir? Bahar alerjisi nasıl geçer? İşte, Bahar alerjisine iyi gelen yöntemler

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bahar alerjisine iyi gelen yöntemler

Bahar alerjisine ne iyi gelir? Bahar alerjisi nasıl geçer? sorularının yanıtını haberimizde bulabilirsiniz. Dünyada milyonlarca kişi bahar alerjisi yüzünden günlük hayatlarında kalite düşüklüğü yaşıyor. Önlem alınmadığı ve korunulmadığı takdirde ise, bahar alerjisi sadece günlük hayattaki kalite kaybına değil, daha ciddi ve hayati sorunlara da yol açıyor. Mart ayında başlayıp, eylül ayının sonlarına kadar devam eden polenler, beraberinde bahar alerjisi adı verilen soruna neden oluyor. Bahar alerjisi yaşayan vatandaşlar ise, sıklıkla internette Bahar alerjisine ne iyi gelir? Bahar alerjisi nasıl geçer? sorusunun yanıtını bulmaya çalışıyor. Peki, Bahar alerjisine ne iyi gelir? Bahar alerjisi nasıl geçer? İşte, Bahar alerjisine iyi gelen yöntemler...

Bahar alerjisi nedir?

Bahar alerjisi olarak bildiğimiz rahatsızlık, aslında bahar aylarında çoğalan polenlere karşı duyulan hassasiyettir. Polenlere karşı olan hassasiyet ve alerji, bu rahatsızlığın bahar alerjisi olarak kabul edilmesine neden olmuştur. Bahar alerjisi, hapşırma, burun akıntısı, burun ve gözlerde kaşınma, sulanma ve şişme gibi şikayetlere neden olur. Korunulmadığı ve dikkat edilmediği takdirde hayatı kabusa çevirecek kadar ciddileşebilen bir durumdur.

Bahar alerjisine iyi gelen yöntemler

Bahar alerjisi olan kişiler, polenlerin havada daha fazla olduğu sabah saat 5 ile 10 arasında dışarı çıkmamalı.

Evin havalandırılması yine polenlerin havada sık olmadığı saatlerde, sabah saat 10'dan sonra yapılmalıdır.

Bu saatlerde dışarı çıkmak zorunda olan bahar alerjisi olanlar ve birlikte yaşadığı kişiler, dışarıdan eve geldikleri zaman, kıyafetlerini mutlaka değiştirmeli.

Islak kıyafetlere polenler daha kolay yapışacapından, kıyafetler dışarıda kurutulmamalı.

Polenler, kıyafetlere olduğu kadar saçlara da yapışır. Bu yüzden dışarı çıkıldıktan sonra saçlar yıkanmalı.

Dışarıda kullanılan gözlük, saç tokası gibi aksesuarlar eve geldikten sonra bol su ile yıkanmalı.

Ev ve arabalara mutlaka polen fitreli havalandırıcılar takılmalı.

Vücut direncini korumak ve artırmak için, bol bol A, B, C ve E vitamini açısından bol olan besinler tüketilmeli.

Alkol ve sigara tüketiminden kaçınılmalı.

Bol bol su içilmeli.

Bahar alerjisini tetikleyen bitkiler

Polen alerjisi, sadece bahar aylarında görülür kanısının aksine, mart ayında başlayıp eylül ayı sonlarına kadar görülmeye devam etmektedir. Bunun sebebi, bahar alerjisine neden olan polenlerin, sanılsığının aksine sadece meyve ağaçlarından kaynaklanmamasıdır. Bahar alerjisine pek çok bitki sebep olarak gösterilebilir.Ağaç ve çiçek polenleri ilkbaharda, çayır çimen polenleri yaz başında, yabani ot polenleri ise yaz ortası ve sonbaharda bahar alerjisine neden olur. Selvi, mazı, çam gibi ağaçlarla birlikte yabani formdaki buğdaygiller de bahar alerjisini tetikleyen faktörler arasında yer alır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
YSK Büyükçekmece görüşmesini erteledi

YSK Büyükçekmece görüşmesini erteledi