20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Sağlık Bunlar kalp krizi geçirmenize sebep olabilir!

Bunlar kalp krizi geçirmenize sebep olabilir!

Uzmanlar, 'Artan obezite ve sigara kullanımı ile beraber hareketsiz yaşam, kalp krizi için büyük risk oluşturmaktadır.' ifadelerini kullandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bunlar kalp krizi geçirmenize sebep olabilir!

Medicana Avcılar Hastanesi'nden yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Acil Tıp Uzmanı Dr. Dündar Parlak, halihazırda dünyada kalp damar rahatsızlıklarından dolayı ölüm oranı birinci sıradayken, risk faktörlerinin bariz oranda artmasının kalp krizini daha da dikkat edilmesi gereken konuma getirdiğini belirtti.

Parlak, şunları kaydetti:
"Obezite, sigara kullanımı, hareketsiz yaşam, daha önce geçirilmiş kalp rahatsızlığı, ailesel kalp hastalığı gibi durumlar ile beraber 40 yaşın üzerinde iseniz o zaman risk grubundasınız demektir. Risk grubundaysanız her göğüs ağrısı sizin için önemli ve hepsini dikkate almalısınız. Ancak yukarıdaki risklerle beraber tipik göğüs ağrısı olarak tariflediğimiz; en az yarım saattir mevcut, göğsün sol tarafında baskın, sol kola yayılan şiddetli ağrı, beraberinde terleme, sıkışma hissi, mide bulantısı ve sol kola yayılan bir uyuşmanız varsa kalp krizi geçiriyor olmanız muhtemeldir ve hemen en yakın sağlık kuruluşuna başvurmanız gerekmektedir."

Göğüste yanma ve sıkışma hissi, solgunluk, terleme ve nefes darlığının kalp krizinin ilk belirtileri arasında olduğunu belirten Parlak, "Bu belirtiler eğer kalp damarı tam tıkanmış ise saatler boyu devam edebilir, gerekli müdahale yapılmadan ağrının geçmesi çok olası değildir. Eğer damar tam tıkanmamışsa, damarda daralma mevcutsa 10-15 dakika kadar şiddetli göğüs ağrısı şeklinde kendini göstermektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Parlak, kalp krizinin ne kadar süreceğini merak edenlerin, bu belirtileri takip etmesi ve belirtiler görüldüğü andan itibaren alınması gereken önlemleri doğru ve hızlı şekilde alması gerektiğini belirtti. AA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İsrail'in saldırısı sonucu Gazze Şeridi'ndeki 6 katlı bina yıkıldı

İsrail'in saldırısı sonucu Gazze Şeridi'ndeki 6 katlı bina yıkıldı