19 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Sağlık Gizli taşıyıcılar onlar olabilir

Gizli taşıyıcılar onlar olabilir

Çinli bilim insanlarının gerçekleştirdiği bir araştırma hafif koronavirüs semptomları geçirmelerine rağmen çocukların virüsü yetişkinlere taşıyabileceğini ortaya koydu. Boğaz ve burnundan alınan örneklerle yapılan testlerinin negatif çıkması nedeniyle taburcu edilen bir çocuğun, 13 gün sonra yapılan dışkı testi pozitif sonuç verdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Gizli taşıyıcılar onlar olabilir

Çin’de gerçekleştirilen bir araştırma ailelerin yüreğine su serperken okulların geçici süreliğine kapatılmasının koronavirüsün yayılmasını önlemede doğru bir adım olabileceğini ortaya koydu.

Nature Medicine dergisinde yayınlanan araştırmaya göre, çocuklar koronavirüse yakalandığında genel olarak hafif semptomlar gösterse de, semptomların ortadan kalkmasından uzun süre sonra dahi virüsü yayabilir.

Çin’in Guangzhou kentindeki Kadın ve Çocuk Tıp Merkezi’nden Huimin Xia’nın yönettiği ekibin gerçekleştirdiği araştırmada 2 ila 15 yaşlar arasında 745 Çinli bebek ve çocuk incelendi. Çocuklar, Kovid-19 teşhisi konulmuş ebeveynler veya yakınların bulunduğu ailelerden seçildi.

İnceleme neticesinde çocuklardan yalnızca 10’unda (%1.3) koronavirüse rastlandı. Hasta çocuklar tedavi merkezine alındı ve hiçbir çocukta şiddetli semptom görülmedi. Çocuklardan 7’sinde yüksek ateş görüldü, ancak hiçbirinin ateşi 39 derecenin üzerine çıkmadı.

Hastaneden taburcu edildikten 13 gün sonra dışkı testi pozitif çıktı

Ancak makalede hafif semptomlar gösteren veya hiçbir semptom göstermeyen çocukların risk grubundaki ebeveynlere virüsü aktarabileceklerine dikkat çekildi. Yazıya göre, virüsün çocuktan bir yetişkine taşınması, sanılandan çok daha sonra gerçekleşebilir. Zira daha önce enfekte olmuş çocukların burun ve boğazlarından alınan test çubuklarında sonuç negatif çıksa da, dışkı testlerinde virüsün izlerine rastlandı.

Boğaz ve burun örnekleri üzerindeki testlerin negatif sonuç vermesi nedeniyle hastaneden taburcu edilen bir çocuğun, 13 gün sonra yapılan dışkı testi pozitif çıktı.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yıkan haber! Halefinde koronavirüs çıktı

Yıkan haber! Halefinde koronavirüs çıktı