04 Ekim 2024
weather
21°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Sağlık Havalar soğudu, çocuklarda solunum yolu hastalıkları arttı

Havalar soğudu, çocuklarda solunum yolu hastalıkları arttı

Çocuk Hastalıkları Hekimi Salahattin Okur, çocuklarda havaların soğuması ve okulların açılmasıyla rastlanan solunum yolu hastalıklarının başında Rhinovirüs ve Covid-19’un geldiğine dikkat çekerek, “Çocuklarda nefes alıp vermede hızlanma veya zorlanma olursa, ateş 3 günden fazla devam ederse doktora başvurun” dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Havalar soğudu, çocuklarda solunum yolu hastalıkları arttı
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

Çocuk Hastalıkları Uzmanı Salahattin Okur'un belirttiğine göre, okulun açılması ve hava sıcaklıklarının azalmasıyla birlikte solunum yolu hastalıklarının arttığı gözlemlenmeye başlandı.

Sonbaharla Birlikte Hastalıkların Yayılma Riski Artıyor

Dr. Okur, sonbaharın gelmesiyle birlikte hava sıcaklıklarının düşmesinin ve kapalı mekanlarda daha fazla zaman geçirilmesinin solunum yolu hastalıklarının yayılma riskini artırdığını vurguladı.

Rhinovirüs ve Covid-19: Yaygın Solunum Yolu Enfeksiyonları

Dr. Okur, soğuk algınlığına sebep olan Rhinovirüs ve Covid-19'un çocukları etkileyen yaygın hastalıklar arasında olduğunu ve bu hastalıkların bir arada görülmesinin hastalığın seyrini ağırlaştırabileceğini belirtti.

Rhinovirüs Bulaşma Yolları ve Önlemler

Dr. Okur, Rhinovirüsün havlu, bardak ve çatal kaşıktan bulaşabileceğini ve bu nedenle hijyen kurallarına uymak önemli olduğunu söyledi. Çocuklara hasta çocuklardan uzak durmaları, ellerini sık sık yıkamaları ve hasta çocukların okula gönderilmemesi konusunda uyarılarda bulundu.

Hastalık Belirtilerine Dikkat Edin

Dr. Okur, Rhinovirüsün üst solunum yollarında hapşırmaya eşlik eden burun tıkanıklığı, burun akıntısı, hırıltı gibi belirtilere neden olabileceğini ve ateşin genellikle yetişkinlerde nadir görüldüğünü ancak çocuklarda yüksek ateşe sebep olabileceğini belirtti.

Covid-19 ve Rhinovirüsün Eş Zamanlı Etkileri

Dr. Okur, Covid-19 ve Rhinovirüs ile eş zamanlı enfekte olan hastalarda daha ciddi belirtilerin görülebileceğini ve tedavi sürecinin daha yoğun olabileceğini ifade etti. Hastalık belirtilerinin uzun süre devam etmesi durumunda mutlaka bir sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Banyo temizliğinize dikkat edin: Bu alanlar tam bir bakteri yuvası!

Banyo temizliğinize dikkat edin: Bu alanlar tam bir bakteri yuvası!