21 Kasım 2024
weather
13°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Sağlık Hiperkloremi teşhis tedavisi

Hiperkloremi teşhis tedavisi

Düzenli olarak su içmek, alkol veya kafein almamakla birlikte, hiperkloreminin tedavisinde yardımcı olabilir. Çoğu durumda, hiperkloremi tanısı nedenini ortaya çıkarmak için ek testler gerektirecektir.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hiperkloremi  teşhis tedavisi

Düzenli olarak su içmek, alkol veya kafein almamakla birlikte, hiperkloreminin tedavisinde yardımcı olabilir. Çoğu durumda, hiperkloremi tanısı nedenini ortaya çıkarmak için ek testler gerektirecektir.

Kan testleri, böbreklerde veya karaciğerde bir problem varsa ortaya çıkarabilir. İnsanlar ayrıca, özellikle çok miktarda tuz tüketiyorlarsa, doktorlarına diyetleriyle ilgili ayrıntılı bilgi vermelidir.

Bazı ilaçlar klorür seviyelerini değiştirebildiğinden, insanların doktorlarına bitkisel takviyeler ve reçetesiz satılan ilaçlar dahil, aldıkları tüm ilaçlar hakkında bilgi vermeleri önemlidir.

Önce karaciğer sirozu gibi altta yatan bir tıbbi durumun ele alınması gerekli olabilir. Endokrin sistemlerinde problem yaşayan insanlar - hormon üreten bir salgı bezi grubu - hormon tedavisi veya endokrinolog ile konsültasyon gerektirebilir.

Bazı tedavi seçenekleri şunlardır:

  • Bulantı, kusma veya ishali önlemek için ilaç almak

  • Elektrolit dengesizliğinde bir etken ilaçların değiştirilmesi

  • Her gün 2-3 litre sıvı içmek

  • İntravenöz sıvı alma

  • Daha iyi, daha dengeli bir diyet yemek

  • Bir yeme bozukluğunun altında yatan zihinsel sağlık sorunlarının tedavisi

  • Alkol, kafein ve aspirinden kaçınma

Kontrolsüz diyabet elektrolit dengesizliklerine neden olabileceğinden kan glukoz seviyeleri üzerinde daha iyi bir kontrol elde edilmesi

Acil tedavi ciddi yan etkileri önleyebilir, bu nedenle hiperkloremi semptomları yaşayan insanlar derhal doktorlarına söylemeliler.

Önleme

Hiperkloreminin, özellikle Addison hastalığı gibi tıbbi bir durumdan kaynaklandığında önlenmesi zor olabilir. Hiperkloremi geliştirme riski taşıyan insanlar için aşağıdakileri yapabilecek yardımcı olabilecek stratejiler şunlardır:

Bir doktorla hiperkloremiye neden olabilecek ilaçlar hakkında konuşmak.

Hiperkloremiye neden olabilecek ilaçların etkilerini azaltmak için seçeneklerin tartışılması. Örneğin, bir kişinin susuz kaldığında daha fazla su içmesi veya IV sıvı alması gerekebilir.

Dengeli bir diyet yemek ve aşırı gıda kısıtlamalarından kaçınmak.

Aksi takdirde sağlıklı insanlarda hiperkloremi çok nadir görülür. Sadece yeterli miktarda sıvı almak ve aşırı tuz tüketiminden kaçınmak, bu elektrolit dengesizliğini önleyebilir.

İnsanlar genellikle yaşam tarzı değişiklikleriyle hiperkloremiyi yönetebilirler. Bununla birlikte, semptomlarının düzelmediğini veya kötüleştiğini fark eden kişiler derhal doktora başvurmalıdır.

Nöbetler, bilinç kaybı ve diğer ciddi semptomlar böbrek veya karaciğer yetmezliğine işaret ediyor olabilir. Hiperkloremi bir teşhis değil bir belirtidir. Bu yüzden insanlar en muhtemel nedeni doktorlarıyla tartışmalılar.

Çoğu durumlarda hiperkloreminin arkasındaki  nedeni tedavi etmek, normal elektrolit seviyelerini geri getirebilir. Ani değişiklikler bir problemi gösterebileceğinden insanlar elektrolit seviyelerini doktorlarının önerdiği şekilde test etmeye devam etmelidir.

Kemoterapiyle ilişkisi nedir?

Kemoterapi gören insanlar mide bulantısına veya kusmaya neden olabilir ve bu da hiperkloremiye neden olan dehidratasyona neden olabilir.

Kemoterapi ayrıca vücudun elektrolit dengesini koruma yeteneğine zarar vererek böbreklere zarar verebilir. Böbreklere zarar veren kemoterapi ilaçlarını kullanan insanlar düzenli elektrolit testlerine ihtiyaç duyabilirler.

Kemoterapi vücudu zayıflatabileceğinden, kemoterapi gören hiperkloremi hastaları daha yoğun semptomlar yaşayabilir. Bir kişi, özellikle aniden kötüleşirse, doktorlarını yaşadığı belirtilerden haberdar etmelidir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hindistan’ı sel vurdu! Çok sayıda ölü var

Hindistan’ı sel vurdu! Çok sayıda ölü var