Türkgün Sağlık O ülkede grip uyarısı: Haftalık 350 bin vakaya yükselebilir

O ülkede grip uyarısı: Haftalık 350 bin vakaya yükselebilir

Havaların soğumasıyla grip vakalarında ciddi artışın yaşandığı Yunanistan'da uzmanlar, haftalık vaka sayısının 350 bine yükselebileceği uyarısında bulundu.

Havaların soğumasıyla grip vakalarında ciddi artışın yaşandığı Yunanistan'da uzmanlar, haftalık vaka sayısının 350 bine yükselebileceği uyarısında bulundu.

Atina-Pire Devlet Hastaneleri Doktorları Birliği (EİNAP) Başkanı Matina Pagoni, ocak ve şubat aylarında grip vakalarının en yüksek seviyesine ulaşacağını belirterek grip aşısının hastalığa yakalanma riskini büyük oranda düşürdüğünü söyledi.

Girit Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Nikos Canakis de yaptığı açıklamada, grip vakalarındaki önemli artışa dikkat çekerek ülkedeki hastanelerde baskının artacağına işaret etti.

Haftalık vaka sayısının 350 bine ulaşabileceği değerlendirmesinde bulunan Canakis, "Paniğe gerek yok. Sağlık sistemi daha kötüsünü de görmüştü." dedi.

Ülke genelinde yaşanan ilaç sıkıntısına da değinen Canakis, kendisinin çalıştığı İraklio Hastanesi'nde tek eksiğin enjekte edilebilir formda parasetamol olduğunu kaydederek uygun bir yönetim şekliyle bu sorunun üstesinden gelinebileceğini savundu.

Yunanistan Sağlık Bakanı Plevris, ilaç sıkıntısıyla ilgili AB'ye mektup göndermiş, mektupta, "Son zamanlarda belirli ilaçların yeterliliği sorunu AB genelinde sürekli olarak artmaktadır. Bu sorunu ülkeler tek başlarına çözmeye çalışıyor. Ancak AB genelinde merkezi politikaların bulunması şart." ifadeleri kullanılmıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Ekonomi Türkiye ve KKTC’den sağlıkta dev iş birliği! Yeni devlet hastanesi için imzalar atıldı

Türkiye ve KKTC’den sağlıkta dev iş birliği! Yeni devlet hastanesi için imzalar atıldı

Türkiye ile KKTC arasında sağlık alanındaki iş birliği güçleniyor. İki ülke bakanları, Lefkoşa’da yeni devlet hastanesi inşası ve mevcut sağlık yapılarının yenilenmesini kapsayan protokolü imzaladı.

Türkiye ile KKTC arasında sağlık alanındaki iş birliği güçleniyor. İki ülke bakanları, Lefkoşa’da yeni devlet hastanesi inşası ve mevcut sağlık yapılarının yenilenmesini kapsayan protokolü imzaladı.

KAYNAK: DHA

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, 'Lefkoşa Yeni Devlet Hastanesi Yapımına ve Dr. Burhan Nalbantoğlu Sağlık Kampüsü Yapılarının Renovasyonuna İlişkin Protokol'ü, bakanlıkta düzenlenen törenle imzaladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı ile KKTC Sağlık Bakanlığı arasında, 'Lefkoşa Yeni Devlet Hastanesi Yapımına ve Dr. Burhan Nalbantoğlu Sağlık Kampüsü Yapılarının Renovasyonuna İlişkin Protokol' hazırlandı. İki ülke arasındaki protokol, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ile KKTC Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek tarafından bakanlıkta düzenlenen törenle imzalandı. Protokolle 320 yataklı Lefkoşa Yeni Devlet Hastanesinin yapımına başlanacak.

"Kıbrıs Türk Devletinin yanında olacak"

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, dünyada birçok kargaşa ve çatışma olduğunu, bu süreçte Türk milletlerinin her zaman iyi niyetli olduğunu ve birbirlerine destek olduğunu belirterek, Biz bugün elimizden geldiğince kardeşliğin ön plana çıkarılması gereken günler olduğunu düşünüyoruz. 1974'te nasıl kardeşliğimizi ön planda tutup oradaki Türk insanlarının yok olmasını engellediysek her zaman Kıbrıs'taki Türk halkına desteği vereceğiz. Bugün Nalbantoğlu Hastanesi'nin yenilenme sürecini elimizden geldiğince destekleyeceğiz, yine yanında yeni bir hastane kampüsü oluşması Kıbrıs için çok önemli. Türkiye Cumhuriyeti her zaman Kıbrıs Türk Devletinin yanında olacak dedi.

Bakan Dinçyürek ise Türkiye Cumhuriyeti'nin destekleri ile bugüne geldiklerini ifade ederek, iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşliğe vurgu yaptı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *