19 Ocak 2025
weather
5°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Sağlık Prof. Dr. Alpay Azap infeksiyon hastalıkları alanında çalışıyor

Prof. Dr. Alpay Azap infeksiyon hastalıkları alanında çalışıyor

Koronavirüs Bilim Kurulu’ndaki en genç üyelerden biri olan Prof. Dr. Alpay Azap, vatandaşlar tarafından kurulun en çok merak edilen isimlerinden biri oldu. Peki, Prof. Dr. Alpay Azap kimdir? Merak edilenler turkgun.com’da…

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Prof. Dr. Alpay Azap infeksiyon hastalıkları alanında çalışıyor

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1995 yılında mezun olan Prof. Dr. Alpay Azap, uzmanlık eğitimini de aynı üniversitede tamamladı. Haberimizde infeksiyon hastalıkları alanında çalışan Prof. Dr. Alpay Azap’a dair bilgileri bir araya getirdik. İşte ayrıntılar…

PROF. DR. ALPAY AZAP KİMDİR?

1995 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Aynı yıl Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı’nda başladığı ihtisasını 2000 yılında tamamladı.

2000-2001 yıllarında Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde, 2002 yılından itibaren de Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde uzman olarak çalıştı. 2006 yılında Doçent, 2011 yılında Profesör unvanı aldı. Halen aynı üniversitede öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.

Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK), Avrupa Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (ESCMID), Türk Hematoloji Derneği ve Febril Nötropeni Derneği üyelikleri bulunan Dr. Alpay Azap, 2008-2011 yılları arasında KLİMİK Derneği Yeterlilik Sınav Komisyon Sekreterliği görevini yürütmüştür.

2011-2013, 2013-2015, 2015-2017 dönemlerinde KLİMİK yönetim kurulu üyeliği yapmıştır. 2017-2019 döneminde derneğin yönetim kurulu başkanlığını yürütmüştür.

2019-2021 döneminde KLİMİK yönetim kurulu başkanlığı görevini sürdürmektedir.

KLİMİK altında 2013 yılında kurulan Erişkin Bağışıklaması Çalışma Grubu'nun aktif bir üyesidir. Bağışıklama, sağlık bakımıyla ilişkili infeksiyonlar, infeksiyon epidemiyolojisi, bağışıklığı baskılanmış hastalarda infeksiyonlar, antibiyotik direnci ve yeni ortaya çıkan infeksiyonlar özel ilgi alanlarıdır.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Züleyha'yı kim zehirledi?

Züleyha'yı kim zehirledi?