19 Ocak 2025
weather
5°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Sağlık Ruam hastalığı nedir, insanlara bulaşır mı?

Ruam hastalığı nedir, insanlara bulaşır mı?

Büyükada’daki bazı atlarda ruam hastalığı tespit edildi ve 81 at itlaf edildi. Halkı endişeye sevk eden olayın ardından pek çok ruam hastalığı nedir, insanlara bulaşır mı tarzında aramalar yapıyor. turkgun.com olarak ruam hastalığı hakkında merak edilenleri haberimizde bir araya getirdik…

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ruam hastalığı nedir, insanlara bulaşır mı?

Büyükada’da ormanlık alanda kazılan iki çukurun dikkatleri çekmesi üzerine, Adalar Kaymakamlığı’ndan bir açıklama geldi. Büyükada’daki bazı atlarda ruam hastalığı tespit edildiği ve 81 adet atın ilgili mevzuat hükümleri uyarınca itlaf edildiği belirtilen açıklama üzerine pek çok kişi ruam hatalığı hakkında araştırma yapmaya başladı. Peki, Ruam hastalığı nedir, insanlara bulaşır mı? İşte ayrıntılar…

Büyükada'da ormanlık alana iş makineleriyle 2 büyük çukur kazılmıştı. Birkaç gün önce kazılan çukurlarla ilgili resmi açıklama yapılmadı. Bugün adaya çok sayıda çevik kuvvet polisi sevk edildi. Çukurların bulunduğu bölgeye çıkılmaması için de önlem alındı. Çukurlar iş makinesi ile kapatıldı. Havadan çekilen görüntülerde iş makinesi çalışma yaparken bir minibüsün de olması dikkat çekti.

RUAM HASTALIĞI NEDİR?

Ruam, özellikle tek tırnaklıların akut veya kronik seyirli hastalığıdır. Enfeksiyon deride, solunum sisteminde ve özellikle akciğerde nodül ve ülserlerin oluşumu ile karakterizedir.


RUAM HASTALIĞI İNSANLARA BULAŞIR MI?

Ruam hastalığı hem atlarda hem de insanlarda farklı bölgelere hücum ederek bu bölgelerde belirtiler gösterebilmektedir. Eğer hastalık akciğerleri hedef alırsa, bu durumda hastalığa yakalananlarda solunum zorluğu başlar. Hastalar, çok çabuk yorulmaya başlarken burunda sıklıkla kanamalar görülebilmektedir. Birçok insanda zayıflama gibi belirtiler de ortaya çıkarır. Burnu hedef aldığında devamlı ancak tek taraflı bir akıntı söz konusu olmaktadır. Her geçen gün akıntı daha yoğun bir hale gelmeye başlar ve son dönemlerinde renk de değiştirebilir. Deriyi hedef aldığında ise apse oluşumunu tetiklemektedir. İlk olarak derinin alt katmanlarında modüllerin meydana gelmesi ile başlar ve sonrasında cildin en üst tabakasında apse oluşumu gerçekleşir.

Hayvanlarda yer alan rahatsızlıkların insanlara bulaşmasında genel olarak, insanların hayvanların etlerini tüketmesi en önemli sebep olmaktadır.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Bakanlık duyurdu

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Bakanlık duyurdu