Türkgün Sağlık Ruam hastalığı nedir, insanlara bulaşır mı?

Ruam hastalığı nedir, insanlara bulaşır mı?

Büyükada’daki bazı atlarda ruam hastalığı tespit edildi ve 81 at itlaf edildi. Halkı endişeye sevk eden olayın ardından pek çok ruam hastalığı nedir, insanlara bulaşır mı tarzında aramalar yapıyor. turkgun.com olarak ruam hastalığı hakkında merak edilenleri haberimizde bir araya getirdik…

Büyükada’daki bazı atlarda ruam hastalığı tespit edildi ve 81 at itlaf edildi. Halkı endişeye sevk eden olayın ardından pek çok ruam hastalığı nedir, insanlara bulaşır mı tarzında aramalar yapıyor. turkgun.com olarak ruam hastalığı hakkında merak edilenleri haberimizde bir araya getirdik…

Büyükada’da ormanlık alanda kazılan iki çukurun dikkatleri çekmesi üzerine, Adalar Kaymakamlığı’ndan bir açıklama geldi. Büyükada’daki bazı atlarda ruam hastalığı tespit edildiği ve 81 adet atın ilgili mevzuat hükümleri uyarınca itlaf edildiği belirtilen açıklama üzerine pek çok kişi ruam hatalığı hakkında araştırma yapmaya başladı. Peki, Ruam hastalığı nedir, insanlara bulaşır mı? İşte ayrıntılar…

Büyükada'da ormanlık alana iş makineleriyle 2 büyük çukur kazılmıştı. Birkaç gün önce kazılan çukurlarla ilgili resmi açıklama yapılmadı. Bugün adaya çok sayıda çevik kuvvet polisi sevk edildi. Çukurların bulunduğu bölgeye çıkılmaması için de önlem alındı. Çukurlar iş makinesi ile kapatıldı. Havadan çekilen görüntülerde iş makinesi çalışma yaparken bir minibüsün de olması dikkat çekti.

RUAM HASTALIĞI NEDİR?

Ruam, özellikle tek tırnaklıların akut veya kronik seyirli hastalığıdır. Enfeksiyon deride, solunum sisteminde ve özellikle akciğerde nodül ve ülserlerin oluşumu ile karakterizedir.


RUAM HASTALIĞI İNSANLARA BULAŞIR MI?

Ruam hastalığı hem atlarda hem de insanlarda farklı bölgelere hücum ederek bu bölgelerde belirtiler gösterebilmektedir. Eğer hastalık akciğerleri hedef alırsa, bu durumda hastalığa yakalananlarda solunum zorluğu başlar. Hastalar, çok çabuk yorulmaya başlarken burunda sıklıkla kanamalar görülebilmektedir. Birçok insanda zayıflama gibi belirtiler de ortaya çıkarır. Burnu hedef aldığında devamlı ancak tek taraflı bir akıntı söz konusu olmaktadır. Her geçen gün akıntı daha yoğun bir hale gelmeye başlar ve son dönemlerinde renk de değiştirebilir. Deriyi hedef aldığında ise apse oluşumunu tetiklemektedir. İlk olarak derinin alt katmanlarında modüllerin meydana gelmesi ile başlar ve sonrasında cildin en üst tabakasında apse oluşumu gerçekleşir.

Hayvanlarda yer alan rahatsızlıkların insanlara bulaşmasında genel olarak, insanların hayvanların etlerini tüketmesi en önemli sebep olmaktadır.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Dünya NATO'da görevi Türkiye üstlenecek! Bir ülke için fırsat kapıda

NATO'da görevi Türkiye üstlenecek! Bir ülke için fırsat kapıda

NATO Temas Noktası görevini 2025 ve 2026'da Türkiye ve İtalya'nın beraber üstlenirken, Ankara'nın kilit bir üye olduğu birlikte Mısır'ın daha faydalı, verimli ilişkiler geliştirilmesine katkı sağlayacağı ifade edildi.

NATO Temas Noktası görevini 2025 ve 2026'da Türkiye ve İtalya'nın beraber üstlenirken, Ankara'nın kilit bir üye olduğu birlikte Mısır'ın daha faydalı, verimli ilişkiler geliştirilmesine katkı sağlayacağı ifade edildi.

KAYNAK: AA

Türkiye'nin Kahire Büyükelçiliğinde, Mısır-NATO ilişkilerinin yanı sıra İtalya ile birlikte üstlenilen NATO Temas Noktası görevine ilişkin etkinlik düzenlendi.

Büyükelçilik konutunda, "NATO'nun misyonu: geçmişi, bugünü ve Mısır ile ortaklığı" temasıyla gerçekleştirilen etkinlikte, NATO'nun geçmişi, mevcut faaliyetleri, NATO-Mısır işbirliği ile NATO'yla yapılabilecek projeler ve işbirliğine ilişkin bilgilendirmede bulunuldu.

Mısır Dış İlişkiler Konseyi Başkanı ve eski Mısır Dışişleri Bakanı Muhamed Orabi, emekli büyükelçiler, akademisyenler, NATO ülkeleri büyükelçilikleri, gazeteciler ve yazarların katıldığı etkinlikte, Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Salih Mutlu Şen ile İtalya'nın Kahire Büyükelçisi Michele Quaroni konuşma yaptı. NATO Sekretaryası da Brüksel'den video konferansla katkıda bulundu.

Etkinlikte, 2024 yılında NATO Washington Zirvesi'nde kabul edilen NATO güney komşuları eylem planı hakkında da bilgi verildi.


Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Salih Mutlu Şen etkinlikte yaptığı konuşmada, NATO ile Mısır arasındaki ilişkilerin ‎kolaylaştırılması hususunda Türkiye'nin Temas Noktası sıfatıyla oynayacağı role dikkati çekti.

Etkinlik sonrasında AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Şen, Mısır'la diplomatik ilişkilerin tesisinin 100. yıl dönümü münasebetiyle NATO Temas Noktası görevini 2025 ve 2026'da Türkiye ve İtalya'nın beraber üstleneceğini söyledi.

Mısır'ın şu anda NATO'nun ortağı olduğunu, siyasi ve bilimsel alanda diyalog kurduğunu ve bunun kamuoyuna tanıtılmasına katkıda bulunacaklarını kaydeden Şen, "Türkiye'nin kilit bir üye olduğu NATO'da Mısır'ın daha faydalı, verimli ilişkiler geliştirilmesine katkımız elbette ki ikili ilişkilerimize de katkı sağlayacaktır." dedi.


Şen, NATO-Mısır ortaklığının bölgenin barış ve istikrarına sağlayacağı katkıyla ilgili olarak ise "Biz NATO'nun eski ve asli bir üyesiyiz. NATO'nun barış ve güvenlik alanındaki stratejik vizyonu ve hedefleriyle mutabıkız. Dolayısıyla NATO vizyonu çerçevesinde Mısır'ın katkısının alınması, bölgesel güvenlik ve istikrar bakımından önemlidir. Mısır, Orta Doğu'da güvenliği ve istikrarı önem taşıyan bir ülkedir. Hatta Mısır'ın güvenlik ve istikrarı, Orta Doğu ve Afrika'nın güvenlik ve istikrarını sağlar diyebiliriz." değerlendirmesinde bulundu.

Kahire Büyükelçisi Salih Mutlu Şen, 2025 ve 2026 yıllarındaki NATO faaliyetleri hakkında bilgi almak ve bunlara gelecek iki yılda destek sağlamak üzere ocak ayında mevkidaşı İtalyan Büyükelçisi Michele Quaroni ile birlikte Brüksel'deki NATO karargahında düzenlenen toplantılara iştirak etmişti.


NATO Genel Sekreteri Mark Rutte'nin de katıldığı bu toplantılarda, Türkiye ve İtalya'nın Kahire büyükelçiliklerinin NATO Temas Noktası görevini 2025-2026 yıllarında üstlenerek NATO-Mısır ‎temas ve diyaloğuna destek vermesi yol ve yöntemleri ele alınmıştı.

Temas noktası görevini birlikte üstlenen bu iki ülkeden, Türkiye 2025 yılında, İtalya ise 2026 yılında öncü ülke olacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *