20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Sağlık Sağlık Bakanlığı Neyim Var uygulaması nedir, ne işe yarıyor? 2021 Neyim Var e Nabız giriş ekranı

Sağlık Bakanlığı Neyim Var uygulaması nedir, ne işe yarıyor? 2021 Neyim Var e Nabız giriş ekranı

Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen Neyim Var uygulaması resmen hayata geçti. Yeni hayata geçen uygulama olan Sağlık Bakanlığı Neyim Var uygulaması hakkında araştırmalar yapılıyor. Sağlık Bakanlığı Neyim Var uygulaması nedir? Neyim Var uygulaması ile hastaların doğru ve uzmanlık alanlarına yönlendirilmesi geçmiş hastalıkların online kayıtta tutulması hedefleniyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sağlık Bakanlığı Neyim Var uygulaması nedir, ne işe yarıyor? 2021 Neyim Var e Nabız giriş ekranı

Vatandaşlara kolaylık sağlamayı amaçlayan Neyim Var uygulamasını e-Nabız üzerinden erişime açıldı. Sağlık Bakanlığı Neyim Var uygulaması ile hastaların doğru ve uzmanlık alanlarına yönlendirilmesi geçmiş hastalıkların online kayıtta tutulması hedefleniyor. Peki, Sağlık Bakanlığı 'Neyim Var' uygulaması nedir, ne işe yarar? Neyim Var e Nabız giriş ekranı ve konuyla ilgili detaylar haberimizde...

E NABIZ NEYİM VAR UYGULAMASI GİRİŞ EKRANI

SAĞLIK BAKANLIĞI NEYİM VAR UYGULAMASI NEDİR?

Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen Neyim Var uygulaması ile hastaların doğru branşa ve uzmanlık alanına yönlendirilmesi, geçmiş hastalıklarının online olarak kayıt altında tutulması planlanıyor. Sağlık Bakanlığı Neyim Var uygulaması kullanıcının şikayetlerine ilişkin alınan bilgiler ile kullanıcının geçmiş sağlık verilerini kullanarak zenginleştirilmiş sorgulama süreci başlatıp hastaya gitmesi gereken polikliniği öneren, sorgulama verilerini ve muhtemel tanılarını hastanın gideceği doktorla paylaşabilen yapay zeka destekli bir "uzman sistem" (expert system) uygulamasıdır.

Uzun süredir üzerinde çalıştıkları "Neyim Var?" uygulamasından bahseden Birinci, şu bilgileri paylaştı:"Türkiye'de her gün 2 milyon muayene var. Şimdi Kovid sebebiyle biraz azaldı. Yüzde 6'sı yanlış branşa başvuruyor. Baktığınızda, 120 bin kişinin alabileceği tedavinin belki etkin bir şekilde alınmasını engellemiş oluyoruz. Yanlış branşı seçiyor, yanlış tesise gidiyor. Bu uygulama ne yapıyor? Kişiye tıbbi, anlayacağı sorular soruyor. Sonra branş önerisinde bulunuyor ve 5 tanıda en çok hangisi, oranların yüksekliğine göre de kendisine bilgi veriyor.

neyim var

NEYİM VAR UYGULAMASI NASIL KULLANILIR?

Sisteme giriş yapmak için http://www.neyimvar.gov.tr bağlantısını kullanarak, sistemin "Giriş" sayfasında bulunan "e-Nabız ile Giriş" düğmesine tıklayınız. E-Nabız'a giriş yöntemlerinden biri ile giriş yapınız. Ardından e-Nabız'da yer alan "NeyimVar Giriş" bağlantısına tıklayınız. Neyim Var Ayrıntılı Onam Formu" sayfasına yönlendirileceksiniz.

Sisteme giriş yapmak için http://www.neyimvar.gov.tr bağlantısını kullanarak, "Giriş" sayfasında bulunan "e-Devlet ile Giriş" düğmesine tıklayınız. "e-Devlet ile Giriş" butonuna tıkladığınızda e-Devlet uygulaması giriş sayfası açılacaktır. E-Devlet'e giriş yöntemlerinden biri ile giriş yapınız. e-Devlet uygulamasında "T.C. Kimlik No" ve "e-Devlet Şifresi" bilgileri girildikten sonra "Giriş Yap" düğmesine tıklayınız. e-Devlet uygulamasında "Onayla" butonuna tıklayınız.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
3. Uluslararası Türk Dünyası Mühendislik ve Fen Bilimleri Kongresi başladı

3. Uluslararası Türk Dünyası Mühendislik ve Fen Bilimleri Kongresi başladı