20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Sağlık TURKOVAC aşısı ne zaman vurulacak, çıktı mı? TURKOVAC aşısı ne zaman uygulanacak belli mi?

TURKOVAC aşısı ne zaman vurulacak, çıktı mı? TURKOVAC aşısı ne zaman uygulanacak belli mi?

TURKOVAC aşısı ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yerli koronavirüs aşısı TURKOVAC'ın acil kullanım onayı aldığını ve seri üretimine başlandığını açıkladı. Peki TURKOVAC aşısı ne zaman vurulacak? TURKOVAC aşısı ne zaman uygulanacak? vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Hatırlatma aşılarının uygulandığı bu dönemde TURKOVAC alternatif olacak. İşte TURKOVAC aşısı ne zaman uygulanacak belli mi? sorusunun cevabı...

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TURKOVAC aşısı ne zaman vurulacak, çıktı mı? TURKOVAC aşısı ne zaman uygulanacak belli mi?

"Yerli aşı" olarak da bilinen TURKOVAC aşısı ile ilgili bugün önemli gelişmeler yaşandı ve uygulanma tarihi resmen verildi. TURKOVAC aşısı ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Turkovac'ın üretimiyle birlikte aşımızı tüm insanlıkla paylaşmaktan memnuniyet duyacağız’ dedi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yerli koronavirüs aşısı TURKOVAC'ın acil kullanım onayı aldığını duyurdu. TURKOVAC aşısı ne zaman uygulanacak, çıktı mı? TURKOVAC aşısı ne zaman çıkacak? 

TURKOVAC AŞISI NE ZAMAN VURULACAK?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Turkovac aşısı için beklenen haberi verdi. Bakan Koca, gelecek haftadan itibaren turkovac aşının tetkiklerinin biteceğini belirterek, gelecek hafta sonundan itibaren başta şehir hastaneleri olmak üzere yıl bitmeden aşının vurulmaya başlanacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlara Sinovac ve BioNTech aşılarının ardından üçüncü bir alternatif olarak yerli aşı TURKOVAC'ı da sunabileceklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Bazı vatandaşlarımızın aşı olmak için tüm riskleri göze alarak kendi ürünümüzü beklediğini biliyorum. Bu vatandaşlarımızı, en kısa sürede randevularını alarak TURKOVAC aşısını yaptırmaya davet ediyorum. Biz bazıları gibi aşı ve ilaç hasisliği yapan bir ülke değiliz. Salgın döneminde maske başta olmak üzere elimizdeki tıbbi malzemeleri dünyada 160 ülke ve 12 uluslararası kuruluşla paylaştık. Diğer yerlerden aldığımız aşılardan bir kısmını da acil ihtiyaç duyan kimi dost ülkelere gönderiyoruz. TURKOVAC'ın üretimiyle birlikte bu aşımızı da tüm insanlıkla paylaşmaktan memnuniyet duyacağız."

TURKOVAC aşısı

TURKOVAC AŞISININ ETKİNLİĞİ NE?

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, "PCR'ı pozitif olan, şikayeti olanlarla değerlendirildiği zaman TURKOVAC kolunda sadece 20 kişi karşı kolda 40 kişi vardı. Bizim aşımızın daha etkili olduğunu gösterdi. Hastaneye yatan, yoğun bakıma ihtiyaç duyan hiç hastamız olmadı. Bizim aşımız hatırlatma doz olarak kullanıldığında antikor düzeyinde 4 kat fazla artış olduğunu gördük" dedi. 

TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU'NDAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'ndan (TİTCK) yapılan açıklamada da şu ifadelere yer verildi:

''Dünya Sağlık Örgütü ve T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından bulaşıcı hastalıklar kapsamında kabul edilen Covid-19 pandemisi ile mücadele kapsamında kullanılması planlanan, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) desteğiyle geliştirilen ilk yerli ve milli inaktif Covid-19 aşısı 'TURKOVAC', halka hızlı erişiminin sağlanması için 'Acil Kullanım Onayı' kapsamında değerlendirilmiştir. Bilimsel değerlendirmeler sonucunda, T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunca ilgili aşı için Acil Kullanım Onayı verilmiştir.''

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Zuhal Topal'la Yemekteyiz puan durumu belli mi açıklandı mı? Yemekteyiz Aras Sezer Pekel puan durumu

Zuhal Topal'la Yemekteyiz puan durumu belli mi açıklandı mı? Yemekteyiz Aras Sezer Pekel puan durumu