20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Sağlık Turkovac ne zaman ne zaman çıkacak? Yerli aşı üretime başladı mı?

Turkovac ne zaman ne zaman çıkacak? Yerli aşı üretime başladı mı?

Koronavirüs vakalarının yeniden artması sonrası aşılarla ilgili araştırmalar hızlandı. Türkiye'nin ürettiği yerli ve milli koronavirüs aşısı Turkovac için geri sayım başladı. Birçok vatandaş ise aşı olmak için yerli aşının çıkmasını bekliyor. Peki, Turkovac ne zaman ne zaman çıkacak? Yerli aşı üretime başladı mı? Ayrıntılar haberde.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Turkovac ne zaman ne zaman çıkacak? Yerli aşı üretime başladı mı?

Sağlık Bakalığı tarafından yapılan açıklamaya göre son bir içinde 27.188 kişinin koronavirüs testi pozitfi çıktı. Yetkilerin açıklamalarına göre aşılarını olmayan kişilere salgın daha kolay buluşıyor. Yerli aşı ile ilgili çalışmalar hızlandı. Türkiye'nin ürettiği aşıdan olmak isteyenler, Turkovac ne zaman ne zaman çıkacak? Yerli aşı üretime başladı mı? sorularına internet üzerinden cevap aranıyor.

İnaktif aşı grubunda yer alan Turkovac'ın Faz 3 çalışmlarında olumlu sonuçlar elde edildi. Aşının üretimi için 3 firma ile anlaşma yapılırken, İlk etapta günde 300 bin aşı üretilmesi planlanıyor.

TURKOVAC NE ZAMAN NE ZAMAN ÇIKACAK? YERLİ AŞI ÜRETİME BAŞLADI MI?

En az Çin aşısı Sinovac kadar etkili olması beklenen Turkovac'ın acil kullanım onayı aldıktan sonra üretime geçmesi bekleniyor. Yetkililer net bir tarih vermese de yerli ve milli aşının yakın bir zamanda üretime başlaması planlanıyor.

Geçtiğimiz günlerde yerli aşı hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Aşılamada dünyada ortalamasına göre gayet iyi bir seviyedeyiz. Aşı tedariki konusunda da sıkıntımız bulunmuyor. Tüm vatandaşlarımızı, artık 18 yaş üzerindeki herkesin istifadesine sunduğumuz aşı hizmetinden yararlanmaya davet ediyorum." ifadelerine yer vermişti.

Aşıyla ilgili tarih veren Erdoğan," Yerli aşımızı yıl sonuna kadar kullanıma hazır hale getirmeyi umuyoruz." diye konuşmuştu.

Başka bir etkinlikte konuyla ilgili değerlendirme yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan "TÜBİTAK'ın bu işi takibi söz konusu. Kararlıyız ve eylül-ekim gibi buradan bir netice alalım istiyoruz" sözlerine yer vermişti.

Yerli aşı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise, "Yerli aşımız Turkovac, acil kullanıma başvuracak aşamaya geldi. Turkovac aşılarımız bugün ikinci bir tesiste daha seri üretilecek altyapıya ulaştı. Onay alması halinde Ekim ayı içinde seri üretime geçeceğiz." sözlerine yer vermişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MHP Lideri Bahçeli: Türkiye ABD’ye mahkum olmayacaktır

MHP Lideri Bahçeli: Türkiye ABD’ye mahkum olmayacaktır