20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Sağlık Yavuz Dizdar kimdir ne doktoru? Dr. Yavuz Dizdar da tartışmaya katıldı!

Yavuz Dizdar kimdir ne doktoru? Dr. Yavuz Dizdar da tartışmaya katıldı!

Doktor Yavuz Dizdar katıldığı programlar ve yaptığı açıklamalar ile gündemde. Ünlü doktor Yavuz Dizdar, Demet ve Alişan ile Sabah Sabah programına konuk oldu. Doktor Yavuz Dizdar hakkında detaylar merak ediliyor. Ünlü doktor Yavuz Dizdar 1964'te İstanbul'da doğdu. Koronavirüs ile ilgili açıklamalarıyla adından sıkça söz ettiriyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yavuz Dizdar kimdir ne doktoru? Dr. Yavuz Dizdar da tartışmaya katıldı!

Demet ve Alişan ile Sabah Sabah programının konuğu bugün Dr. Yavuz Dizdar oldu. Doktor Yavuz Dizdar programlara katılmasının yanı sıra yazarlık da yapmaktadır. Dr. Yavuz Dizdar özellikle kanser ve koronavirüse ilişkin açıklamalarıyla adından söz ettiriyor. 

DR. YAVUZ DİZDAR KİMDİR?

Yavuz Dizdar 1964'te İstanbul'da doğdu. İstanbul Erkek Lisesi'ndeki orta eğitimini 1982'de; İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'ndeki eğitimini 1988'de tamamladı. Tıp eğitiminin ardından, o yıllarda Siirt'e bağlı olan Batman'da yaklaşık bir yıl mecburi hizmet yaptı. 1989-1992 yıllarında İstanbul Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı'nda ilaç bilimi üzerine, 1992-1996 yıllarında Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı'nda kanser üzerine uzmanlık eğitimini tamamladı. Bu eğitimlerinin yanı sıra İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü'nde kanser biyolojisi ve immünolojisi doktorası unvanını aldı. Halen aynı enstitüde radyasyon onkolojisi uzmanı olarak çalışmaktadır.

Yavuz Dizdar kimdir

Tıbbi çalışmalarına paralel olarak 1994'ten bu yana Dünya Gazetesi'nde sağlık ekonomisi ve politikası konusunda yazılar yazmaktadır. İstanbul Üniversitesi'ne ve üniversite eğitimine yönelik yazılarının yer aldığı Fakülte dergisi 2008 yılından beri yayın hayatındadır. Derginin bütün sayılarına www.fakultedergisi.com adresinden erişilebilir.Bireysel çalışmalarının amacı bilimde yeni düşüncenin desteklenmesidir. 

Yavuz Dizdar kimdir

YAVUZ DİZDAR ALKOL AÇIKLAMASI GÜNDEM OLDU

Yavuz Dizdar yaptığı açıklamada: Aşı sonrasında 6 hafta, aşı öncesinde bir süre alkol almanın aşıyı olumsuz etkilediği iddiasının bilimsel bir karşılığı yok. Pratik ve biyolojik olarak da bu durumun bir karşılığı yok. Aşı olduktan bir gün sonra, iki gün sonra alkol içmek aşı üzerinde bir etki yapmaz.

Vurgulamak gereken bir konu var. Alkol tüketiminin miktarı. Rusya’nın alkol tüketim alışkanlıkları ile İngiltere’ninkiler birbiriyle tutmaz. İngilizler 1-2 bira içerken, Rusların tükettikleri alkol yoğunluk ve özellik bakımından diğer ülkeyle karşılaştırılamayacak değerdedir.

Bilimsel otorite karşılaştırmayı yaparken 1 gram ile 1 litrenin aynı olmadığını dikkate almak durumunda. Ortalamada baktığımızda İngiltere’deki uzmanların varsayımı doğru ve bizler için fazlasıyla geçerli.

Bizde insanların çok ciddi bir alkol tüketim alışkanlığı yok. Mevcut olan tüketim alışkanlığı da aşıyla etkileşmez” diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Uğur Atik kimdir mesleği nedir? Uğur Atik biyografisi ve araştırmaları merak ediliyor

Uğur Atik kimdir mesleği nedir? Uğur Atik biyografisi ve araştırmaları merak ediliyor