18 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Siyaset AK Parti'den net açıklama: "Çözüm süreci masamızda yok"

AK Parti'den net açıklama: "Çözüm süreci masamızda yok"

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, çözüm sürecinin masada olmadığını vurguladı, yeni anayasa ve siyasette normalleşme adımlarına dikkat çekti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
AK Parti'den net açıklama: "Çözüm süreci masamızda yok"
KAYNAK: Haber Merkezi

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, iktidarın yeni bir çözüm süreci başlatmaya hazırlandığı iddialarına net bir cevap verdi. Ala, "Çözüm süreci masamızda yok" diyerek, bu konuda yeni bir adımın gündemde olmadığını belirtti.

"Sorunlar ve Çözümler Farklı"

Çözüm sürecine yönelik değerlendirmelerinde "Sorun da farklı, sorunlara bulunacak çare de farklı. Her seferinde aynı şeyi yapmak durumunda değiliz ki" ifadelerini kullanan Ala, AK Parti'nin bu konuda geçmişte devrim niteliğinde reformlar yaptığını hatırlattı. "24 saat Kürtçe kanal yayın yapıyor. Bunlar aşıldı" diyen Ala, konuyla ilgili açıklamasını devamında şunları dile getirdi: "O süreçlerin belli yerinde Ortadoğu tarumar oldu. Türkiye, o reformlarını yapmamış olsaydı, Irak ve Suriye'ye döndürmek isteyen projelere yenilirdi."

Yeni Anayasa Tartışmaları

Efkan Ala, yeni anayasa konusunda da önemli açıklamalarda bulundu. "Masayı bir kuralım. Tartışmak, konuşmak ve bir araya gelmek için anlaşalım" dedi. 

Siyasette Normalleşme ve Diyalog

Ala, siyasette normalleşme adımlarına da değinerek diyalogların önemini vurguladı: “180 derece fikirler olsa da bunlar çok önemlidir”

Kabine Değişikliği İddiaları

Kabine değişikliği iddialarına ilişkin ise Ala, "Cumhurbaşkanımız bilir" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MHP'li Karakaya'dan küresel vergi kaçakçılığına karşı iş birliği çağrısı

MHP'li Karakaya'dan küresel vergi kaçakçılığına karşı iş birliği çağrısı