18 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Siyaset Bakan Kurum: "Rize'de büyük projeleri hayata geçiriyoruz"

Bakan Kurum: "Rize'de büyük projeleri hayata geçiriyoruz"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yarın Rize'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yaklaşık değeri 2 milyar 700 milyon lirayı bulan çok önemli projelerin açılışını gerçekleştireceklerini söyledi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bakan Kurum: "Rize'de büyük projeleri hayata geçiriyoruz"
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Tarım ve Orman Bakanı Murat Kurum, Rize'de çeşitli incelemelerde bulunarak, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile buluştu. TOKİ tarafından yapımı tamamlanan Rize Belediye Bloklarını ziyaret eden Kurum, burada vatandaşlarla sohbet etti ve gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu.

200 Dükkan ve 400 Yeni Ofis Kazandırıldı

Kurum, deniz dolgusu üzerine yapılan eski binaların yıkılarak yerine 200 dükkan ve 400 yeni ofisin inşa edildiğini belirtti. Rize'nin altyapı ve üstyapı çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini vurgulayan Kurum, "Deprem bölgesinde çalışmalar yürütürken, 81 ilde yapılması gereken projelere de ara vermeden devam ediyoruz" dedi.

2.7 Milyar TL Değerinde Projeler Açılıyor

Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yaklaşık değeri 2 milyar 700 milyon lirayı bulan projelerin açılışının yapılacağını duyurdu. "Yarın saat 14.00'te Rizeli kardeşlerimizle kucaklaşacak ve bu önemli eserleri toplu açılışla birlikte milletimizin hizmetine sunacağız" diye ekledi.

Ayder'de Doğa ve Kentsel Dönüşüm Çalışmaları

Ayder Yaylası'nda yürütülen doğa koruma ve yenileme projeleri hakkında bilgi veren Kurum, 1800 araçlık yer altı otoparkının açılacağını açıkladı. Salıncakların kaldırıldığını ve görüntü kirliliğinin önüne geçileceğini belirten Kurum, yeni apart ve termal tesislerin planlı bir şekilde taşınacağını söyledi.

Sel Hasarları ve Millet Bahçesi Projeleri

Rize'de sel felaketleri sonrasında verilen sözlerin tutulduğunu ve hasar gören evlerin hızla teslim edildiğini ifade eden Kurum, sel hasarlarının giderilmesi için çalışmaların sürdüğünü kaydetti. Rize sahilinde 250 dönümlük Millet Bahçesi projesinin hayata geçirileceğini duyurdu.

Kentsel Dönüşüm Projeleri

Kurum, Rize'deki kentsel dönüşüm çalışmalarının vatandaşlarla uyumlu bir şekilde yürütüldüğünü ve Rize'nin turizm ve doğa koruma projeleriyle cazibe merkezi haline geleceğini belirtti. "Ayder'in planlı bir şekilde taşınması ve Pokut Yaylası'nda biyolojik çeşitliliğin korunmasıyla, Rize üreten ve istihdam oluşturan bir şehir olacaktır" dedi.

Kurum'un Rize ziyareti sırasında Vali İhsan Selim Baydaş, Muhammed Avcı ve Belediye Başkanı Rahmi Metin de eşlik etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Olimpiyata saatler kala Fransa'da tren hatlarına sabotaj

Olimpiyata saatler kala Fransa'da tren hatlarına sabotaj