21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Siyaset Britanya merkezli Reuters’a konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu pes dedirtti

Britanya merkezli Reuters’a konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu pes dedirtti

Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş’ın boşuna hapiste tutulduğunu, HDP’nin de saygın bir parti olduğunu dile getiren Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri hâlinde S-400’leri iade edeceğini, Kürtlerin desteğini almak için de HDP’nin isteklerini konuşabileceklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, hendek olayları sırasında Türk polisini ve askerini suçlayan akademisyenlerin göreve iade edileceğini de bildirdi.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Britanya merkezli Reuters’a konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu pes dedirtti

Yabancı ülkelerin büyükelçilerine ve basınına konuşmayı pek seven CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Britanya merkezli Reuters haber ajansına söyledikleriyle pes dedirtti. Bir konuşma içerisinde birden fazla gayrimilli faaliyeti iktidara geldiklerinde uygulayacaklarının duyurusunu yapan Kılıçdaroğlu, terörü eleştirmedi ama ne kadar terör destekçisi varsa sahip çıktı.

Cumhurbaşkanlığı adaylığını dolaylı yoldan açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu, adaylık tartışmalarına ilişkin “Beş genel başkanın benim ismimi telaffuz etmesi her şeyden önce benim için onur. Ayrıca beş genel başkanın bana güven duyması anlamına geliyor, bu da benim için son derece önemli. Görev yaptığım sürede o beş genel başkana karşı sorumluyum ve onlara asla hayal kırıklığı yaşatmamalıyım. İttifak kimi seçerse seçsin, cumhurbaşkanının o olacağı çok açık ve net” dedi. Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın görevlerine devam edeceklerini söyleyerek, İmamoğlu ve Yavaş’ın adaylıklarının üstünü çizdi.

‘HDP SAYGIN BİR PARTİ’

Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanlığı seçimleri için, milletvekilliği seçimlerine ‘Demokrasi ittifakı’ olarak katılacaklarını, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise bazı şartları olduğunu öne sürerek ‘zillet ittifakı’na destek verebileceklerini ifade eden HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’a göz kırpan Kılıçdaroğlu, diyalog kanalını açık tuttu.

Kemal Kılıçdaroğlu, sırtını bölücü terör örgütü PKK ve YPG’ye dayayan HDP’nin, ittifak içindeki durumuyla alakalı “HDP saygın bir siyasal partidir; dolayısıyla da onlarla da ilişkilerimiz var” ifadelerinin hemen ardından HDP’nin gönlünü aldı. HDP’nin istekleri ve ihtiyaçlarının konuşulabileceğini sözlerine ekleyen CHP Lideri, “Beklentileri, talepleri, ihtiyaçları olabilir. Bunlar demokratik ortam içinde oturulur konuşulur ve insan hakları çerçevesinde de gereği yapılır” diye konuştu.

KAVALA VE DEMİRTAŞ SEVGİSİ

Hendek terörüne karşı mücadele eden asker ve polisleri suçlayan, PKK’ya terör örgütü diyemeyen akademisyenlerin, iktidara gelmeleri hâlinde, bir hafta içerisinde görevlerine iade edileceğini bildiren, hızını alamayarak Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş’ın hapishanede boşa tutulduğunu da söyleşi sırasında gündeme getiren Kılıçdaroğlu, Reuters’a konuşmasının büyük bir bölümünü, Türkiye düşmanı evrensel güçlere mesaj vererek geçiştirdi. Avrupa’daki çeşitli karar organları tarafından alınan bazı kararların Türkiye tarafından uygulanmamasının kabul edilemeyeceğini ifade eden CHP Lideri, “Bir insan düşüncelerinden ötürü yargılanmamalı ve hapse atılmamalı” diyerek Kavala ve Demirtaş’ı aklamaya çalıştı.

‘Batı’nın bir parçası olmak isteriz’ mesajıyla Avrupa liderlerine ve ABD’ye göz kırpan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, S-400 savunma sistemlerinin, ‘Yunanistan’a karşı mı kullanacağız’ sözleriyle gereksiz olduğunu vurguladı. Suriye, İran ve Yunanistan’ı küçümseyerek, onlardan bir saldırı gelmeyeceğini üstü kapalı sözlerle ifade eden Kılıçdaroğlu, yapılması gerekenin, NATO’ya uygun entegre sistemler olduğunu sözlerine ekledi ama yıllarca bu sistemleri Türkiye’ye vermeyen Obama yönetimi ve ABD’ye tek laf dahi etmedi.

Tutukluluğunun devamına...

Hakaret, cezasız kalmadı Çarşı davası ile Gezi Parkı davasının birleştirilmesinin ardından görülen 52 sanığın yargılandığı davanın dördüncü duruşmasında mahkeme heyeti, Çarşı davasının dosyasının ayrılmasına, Osman Kavala’nın tutukluluk hâlinin ise devamına karar verdi.

Hakaret, cezasız kalmadı

Çarşı davası ile Gezi Parkı davasının birleştirilmesinin ardından görülen 52 sanığın yargılandığı davanın dördüncü duruşmasında mahkeme heyeti, Çarşı davasının dosyasının ayrılmasına, Osman Kavala’nın tutukluluk hâlinin ise devamına karar verdi. Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a 2015 yılındaki açıklamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla açılan davada verilen 3 yıl 6 ay hapis cezası onandı.

O küstah adam ile ne konuştun İmamoğlu?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Münih Güvenlik Konferansı için Almanya’ya gitti. İmamoğlu, burada Türkiye karşıtlığıyla bilinen Almanya Gıda ve Tarım Bakanı Cem Özdemir ile bir araya geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun izinden giden, nerede ne kadar Türkiye karşıtı varsa onlarla çeşitli görüşmeler gerçekleştiren İmamoğlu, Almanya ziyareti sırasında bir araya geldiği tescilli Türk düşmanı Cem Özdemir görüşmesinin içeriği bilinmiyor.

Almanya’da 1915 Ermeni olaylarını ‘soykırım’ olarak tanıyan yasa tasarısının kabul edilmesinin öncülerinden olan Cem Özdemir, oylama öncesi konuşmasının bir bölümünde Talat ve Enver Paşa’nın adını anarak “katiller” demişti.

Almanya’dan Türkiye’ye ayar vermeye çalışan Özdemir’in, küstah açıklamalarından birisi de, “Artık bundan böyle Tunceli’ye Dersim diyebilecek miyiz? Ermeni isimlerini de geri vermenin zamanı gelmiştir ve geçmiştir” sözleri olmuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yalnız Kurt

Yalnız Kurt