25 Aralık 2024
weather
9°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Siyaset Kültür yolu festivallerinde Kütahya yer almalıdır

Kültür yolu festivallerinde Kütahya yer almalıdır

380 Sıra Sayılı Uludağ alanı kanun teklifi hakkında ve Turizm hakkında Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grubu adına Türkiye Büyük Millet Meclisinde konuşan MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş ; “Kültür Yolu Festivallerinde 2023 yılında Mutlaka Kütahya’da yer almalıdır.” dedi.

8 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kültür yolu festivallerinde Kütahya yer almalıdır

2023’TE KÜTAHYA’YI GÖRMEK İSTİYORUZ

TBMM’de konuşan MHP Milletvekili Erbaş ; “ 2023 yılı Türkiye Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100.yılıdır. Kütahya’mızın, Cumhuriyetimizin kurulmasında, istiklal mücadelemizin zaferle sonuçlanmasında çok ama çok önemli bir yeri vardır. Kültür ve turizm bakanlığı olarak 2022 de başlattığınız kültür yolu festivallerine bu yıl da devam edeceğinizi biliyorum. Cumhuriyetimizin 100. yılı 2023 programında kültür yolu festivalleri illeri arasında mutlaka Kütahya’yı da görmek istiyoruz. Büyük Taarruza ve Dumlupınar’a ev sahipliği yapan Kütahya’mızın bunu fazlasıyla hakkettiğini düşünüyorum.” diye konuştu.

KÜTAHYA SADECE ÇİNİ KENTİ DEĞİL SU ÜRÜNLERİ KENTİDİR

Milliyetçi Hareket Partisi adına Türkiye Büyük Millet Meclisinde konuşan MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Kütahya ilinin sorunlarını da dile getirdi. Kütahya’da 4 bin ton balık üretimi yapıldığını ifade eden MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş ; “ Kütahya sadece sanayi, turizm ve çini kenti değildir. Bu kürsüden belki de ilk defa duyacaksınız. Kütahya aynı zamanda bir su ürünleri şehridir. Kütahya ili sınırları dâhilinde su ürünleri üretimi yapan mevcut 22 adet tesiste 4000 ton balık üretim ve 50 Milyon adet yavru balık üretim kapasitesi bulunmaktadır. Porsuk ,Sofça barajımızda barajımızda  9 ay balık ve kerevit ticareti yapılmaktadır. Geçtiğimiz yıl 20 günde 200 tona varan kerevit ve balık üretimi yapılmıştır. Ayrıca aynalı sazan, atarina (gümüş balığı), İsrail sazanı ve feke de üretilmektedir. Fakat biz burada ihracat yapamıyoruz. Adı geçen yere, işleme tesisi kurulursa hem istihdam artar hem de su ürünlerinde Kütahya birçok ülkenin ihtiyacını direk karşılayabilir.” dedi.

PORSUK BARAJINDA BÜYÜK AZALMA VAR !

Bilinçsiz sulama nedeniyle Kütahya için çok büyük öneme sahip Porsuk barajında azalma olduğunun altını çizen Erbaş ; “ Kütahya ve Eskişehir’in de içme suyunu karşılayan, kaynağını Gediz Murat Dağı’ndan alan, porsuk- sofça barajı  son on yılda maalesef  5-6 kez renk değiştirmeye başlamış,  bilinçsiz ve yanlış sulama ile de su seviyesinin gittikçe azaldığı görülmüştür. Kütahya’dan Ilıca’ya kadar gelen tarafa “su dinlendirme tesisi” ya da arıtma tesisi kurularak kirliliğin önüne geçilebilir. Sadece sudaki canlılarımız değil dünyanın dört bir tarafından gelen göçmen kuşlarımız da tehlike altındadır. sofça barajı, çevresinde bulunan Frig vadisi ile desteklendiğinde Kütahya’nın bacasız fabrikasına dönüşebilecek, bir, potansiyele sahiptir.” açıklaması yaptı.

ETİ MADEN GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN EMET ve HİSARCIK’A MANEVİ BORCU VARDIR

Türkiye’de BOR üretimi yapan Eti Maden Genel Müdürlüğünün geçtiğimiz yıl satış rekoru kırdığını ifade eden MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş ; “Türkiye’deki bor rezervlerinin de %78’i Hisarcık ve Emet ilçemizde bulunmaktadır. Genel Müdürlüğün bu ilçeye maddi ve manevi borcu vardır. Bor madeninin çıkarıldığı topraklarda, Kurtuluşun yolunu açan büyük bir kahramanlık destanı da yaşanmıştır. Bu ülkenin kurtuluşu için canını feda eden şehitlerimiz burada yatmaktadır. Emet Cevizdere Şehitliğin yapımını Eti Maden Genel Müdürlüğü üstlenmelidir.”dedi.

CEVİZDERE ŞEHİTLİĞİNİN BAKIM ONARIMI YAPILMALIDIR

Milletvekili Erbaş ; “ Dünyanın bor rezervlerinin %64’ü Türkiye’dedir. Türkiye’deki bor rezervlerinin de %78’i Hisarcık ve Emet ilçemizde bulunmaktadır. Bu yıl Eti Maden İşletmeleri 1.3 milyar $’lık hammadde satışı yapmıştır. Kendi tarihinin satış rekorunu kırmıştır. Eti Maden Genel Müdürlüğümüzün ve bağlı olduğu Enerji Bakanlığımızın bu iki ilçemizi, abat ve ihya etmeleri gerekmektedir. Mesela, Emet’te Cevizdere Şehitliğimiz bulunmaktadır. Bu şehitlik kurtuluş savaşı tarihimiz açısından çok önemlidir.  Çünkü büyük taarruzda savaşın seyrini değiştiren ve 9 Eylül İzmir’in Kurtuluşunun yolunu açan bu şehitlerimizdir. Şehitliğimizin suyu yoktur, yolu asfalt değildir ve çevre düzenlemesine acilen ihtiyaç vardır. Eti Maden Genel Müdürlüğü, mutlaka bu şehitliğimizin onarımını üstlenmelidir. Çünkü bu ilçeye maddi ve manevi borcu vardır

MADEN SAHALARINDAN BELEDİYE KATKI PAYLARI ARTIRILMALI

Ayrıca belediyelerin madenlerden aldığı katkı payının artırılmasını talep ediyoruz.  Bu doksanlı yıllarda daha fazlaydı, sonradan düşürüldü.  1.3 milyar $ bor ihraç eden şehre, Emet’e ve Hisarcık’a katkı payı olarak verilen rakam ile bir otomobil zor alınıyor. Tunçbilek, Seyitömer ve Tavşanlı’nın da Türkiye Kömür İşletmelerinden aldığı katkı payının artırılmasını istiyoruz. .” açıklaması yaptı.

KÜTAHYA’DA 9 TERMAL TURİZM BÖLGESİ VAR

Türkiye’de Bakanlar Kurulu kararı ile ilan edilen 73 Termal Turizm Bölgesinin bulunduğunu ve bunun da 9 tanesinin Kütahya’da yer aldığını ifade eden MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş ; “Kütahya’nın pınarları” için boşuna türkü yakılmamıştır. Pınarları diyerek kastettiğimiz ise, hem soğuk hem sıcak su kaynaklarımızdır. Kütahya’nın şifalı sularına tüm vatandaşlarımızı ve siz değerli milletvekillerimizi davet ediyorum.” Diyerek TBMM’de kürsüsünden hangi kaplıcanın hangi hastalığa fayda sağladığını açıklayarak milletvekillerini Kütahya’ya davet etti.

KAPLICA SAYISI YÖNÜNDEN KÜTAHYA TÜRKİYE’DE BİRİNCİ

MHP Milletvekili Erbaş ; “ Türkiye jeotermal kaynakların zenginliği ve potansiyeli bakımından Dünyanın ilk yedi ülkesinden birisidir. Avrupa’da ise kaynak potansiyeli açısından açık ara birincidir. Kaplıca uygulamaları konusunda ise üçüncü sırayı almaktadır. Kaplıca, termal turizm ve termal sağlık turizmi denilince Kütahya Türkiye’de ilk akla gelen şehirlerden birisidir. Türkiye’de bakanlar kurulu kararı ile ilan edilen 5 adet kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgesi ile 73 adet termal turizm merkezi bulunuyor. 73 adet termal turizm merkezinden 9 tanesi ise Kütahya’dadır.

“Kütahya’nın pınarları” için boşuna türkü yakılmamıştır. Pınarları diyerek kastettiğimiz ise, hem soğuk hem sıcak su kaynaklarımızdır. Özellikle altını çizmek istiyorum ki, kaplıca sayısı yönünden Türkiye‘nin en zengin ili Kütahya’dır. Emet’in yosun havuzu - cilt hastalıklarına, Tavşanlı’nın göbel kaplıcaları - varis hastalıklarına, Hisarcık esire kaplıcaları - böbrek hastalıklarına, Emet-dereli kaplıcaları - eklem hastalıklarına, Gediz-ılıca kaplıcaları- kemik hastalıklarına, Kütahya Yoncalı ve Ilıca kaplıcaları - romatizma hastalıklarına, Simav’ın kükürtlü Eynal- Naşa- Çit göl kaplıcaları egzamaya iyi gelmektedir. Kütahya’nın şifalı sularına tüm vatandaşlarımızı ve siz değerli milletvekillerimizi davet ediyorum.” Açıklaması yaptı.

TÜRKİYE’NİN TANITIM REKLAMLARINDA MUTLAKA KÜTAHYA YER ALMALIDIR

Türkiye’nin turizm alanında tanıtım reklamlarında Kütahya’nın da yer alması gerektiğini ifade eden MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş ; “ Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleyeceği karavan park turizm lokasyonuna giren iller arasında Kütahya’mızda bulunmaktadır. Frig vadisi, Çamlıca, Osmanlı’nın kurulduğu Domaniç Kocayayla, Gediz Murat Dağı, Simav Gölcük Yaylası, Dumlupınar şehitliği, Emet Eğrigöz İkitaş kanyonu, Çavdarhisar’da bulunan dünyanın ilk borsası Aizanoi yerli, yabancı turistleri ve karavancıları beklemektedir. Bu konuda Turizm Geliştirme ve Tanıtım Ajansı’na çağrıda bulunuyorum. Türkiye’nin tanıtım reklamlarında Kütahya’mızın görsellerine de yer verilmesini Kütahya halkı olarak özellikle istiyoruz.

KÜTAHYA’NIN İSTEKLERİNİ MECLİSTE TEK TEK SIRALADI

Türkiye Büyük Millet Meclisinde MHP adına konuşan MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, meclis kürsüsünden Kütahya’nın istekleri tek tek sıraladı.

ESKİ GEDİZ’E 20 ODALI BUTİK OTEL

Eski Gediz, Murat dağı eteklerinde bulunan ve neredeyse tamamı doğal sit alanı olarak kabul edilen bir beldemizdir. Burada taş yapı şeklinde, hikayesi olan tarihi eski açık bir cezaevi vardır.Biz buraya Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın himayelerinde Zafer Kalkınma Ajansı veya Kosgeb destekli 20 odalı doğal sit alanına yakışır butik bir otel talep ediyoruz.

ÇİNİDE KDV YÜZDE 1 OLMALI

Merhum üstadımız Ahmet Yakupoğlu’nun ifade ettiği gibi; "çinicilik asıl milli ve manevi sanatımızdır. en garip devrinde dahi adeta milli bir dava gibi vazgeçilmemiş ve üzerinde sebatla, feragatla çalışılmış, Kütahya’nın bugün dünya çapında bir sembolü olmuştur.” Fakat bugün 1 milyoncu ya da yok yokcular diye tabir ettiğimiz ucuz pazarlara maalesef yenik düşmek üzeredir. Esas daha büyük problem ise arkadan yetişen çini ustalarının azlığıdır. Kültür mirasımız olan çini ustalarımıza vefat etmeden sahip çıkılmalıdır. Alaylıyla mekteplileri kaynaştırmamız gerekmektedir. Mutlaka  KDV’si %18 olan çini eserlerimizin KDV’si de %1 e indirilmelidir.

YENİ ADALET SARAYINA EK BİNA YAPILSIN

Adalet bakanımız sayın Bekir Bozdağ, 2022’de Kütahya’mıza yapılacak olan yeni adalet sarayının temelini atmıştır. Hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Fakat yeni binada yeterli olmayacak gibi görünüyor. Buradan sayın bakanımıza sesleniyorum,  ya projeyi güncelleyelim ya da yandaki boş araziye ek bina daha yapılsın.

ADALET ve DEMOKRASİ MÜZESİ OLSUN

Siyasi tarihimizin en büyük ayıbına maruz kalan demokrasi şehidimiz Adnan Menderes’tir. 21 Temmuz 1946'daki ilk çok partili seçimde Kütahya'dan milletvekili seçilen Adnan Menderes’in siyasi hayatı, 14 yıl sonra  27 mayıs 1960 darbesinde yine aynı kentte tutuklanmasıyla sona erdi. Göz altına alındığı yer, şu andaki tarihi adliye sarayındaki baş savcılık odasıdır. Yeni adalet Sarayı’ndan sonra, boşalacak olan bu bina,  tıpkı Yassıada’da olduğu gibi Adalet ve Demokrasi müzesi olsun. Türkiye’deki ilk Adalet ve Demokrasi müzesi Kütahya’mıza yakışır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Konya semalarında uçan helikopterin altındaki çemberin sırrı çözüldü

Konya semalarında uçan helikopterin altındaki çemberin sırrı çözüldü