10 Eylül 2024
weather
26°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
KAPALI
26°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Siyaset MHP Lideri Bahçeli'den koronavirüs Çin'de üretildi iddialarına cevap

MHP Lideri Bahçeli'den koronavirüs Çin'de üretildi iddialarına cevap

Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Devlet Bahçeli, “COVİD-19 Salgınına Karşı Alınan Tedbirler ve Bu Kapsamdaki Siyasi Gelişmeler” hakkında açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "Şayet virüs Çin’in siyasi gayelerine hizmet maksadıyla imal edilmişse bu durumun çok vahim ve trajik sonuçları olabilecektir" dedi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MHP Lideri Bahçeli'den koronavirüs Çin'de üretildi iddialarına cevap

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin açıklamaları şöyle;

Zaman çizelgesinde ayraç haline gelen, birinin sonlanıp diğerinin başladığını gösteren tarihler insanlığın devir aşamalarına, dönüm noktalarına işaret etmektedir.

Dünya bu çerçevede bambaşka ve nevzuhur bir dönemin içinden geçmektedir.

Yeni tip Koronavirüs bütün ezberleri bozmakla kalmamış, öncelik sıralamalarını değiştirmiş, sosyal dengeleri temelinden sarsmıştır.

Yeni bir dünya tablosunun resmi çizilirken, yeni tarz siyaset ve sosyal ilişkiler ağının remzi şekillenmeye başlamıştır.

Küresel salgın tüm ülkeleri her cepheden vurmak şöyle dursun, adeta işgal ve istila etmiştir.

Tehdit büyük, tehlike her yerdedir.

Hiçbir yer güvenli değildir.

Beşeriyet görünmez bir düşmanın her zeminde görülen ve acıklı şekilde hissedilen sonuçlarıyla boğuşmaktadır.

Salgına hazırlıksız yakalanan, hatta salgının boyutlarını basite ve hafife alan ülkelerin maruz kaldıkları travma ve kayıplar ağır düzeylere yükselmiştir.

ABD ve Avrupa ülkelerinin bulanık ve bunalımlı hali buna en açık delildir.

KOVİD-19 hastalığının etkilerini en aza çekebilmek amacıyla ihtiyaç olan küresel dayanışma ve işbirliği maalesef yeni tartışmalarla sekteye uğramaktadır.

Böylesine ağır sorunlu bir dönemde siyasi kaygılarla hareket etmek, fuzuli meselelerden dolayı polemik üretmek bir defa insan haysiyetine, insanlık değerlerine kategorik saygısızlıktır.

ABD ile Dünya Sağlık Örgütü arasında baş gösteren anlaşmazlıklar, tırmanan görüş ayrılıkları, kutuplaşmayı tahrik ve teşvik eden söz düelloları hem sakıncalı hem de sorumsuzluktur.

Ayrıca Çin’in laboratuvar çalışmalarıyla yeni tip Koronavirüs’ü yerküreye yaydığı iddiaları ve isnatları çok sık dillendirilmeye başlanmıştır.

Yarasadan bulaşan virüs üzerinde oynamalar ve eklemeler yapıldığı bazı bilim insanları tarafından da ileri sürülmüştür.

Bu kapsamda ABD ile Çin arasında ticaret savaşlarından bakiye kalan gerilim bir kez daha canlanmaya, karşılıklı restleşmeye kadar uzanmıştır.

ABD’nin bedel ödetmekten bahsetmesi, karşılıklı atışmalarla yükselen tansiyon önümüzde karmaşık ve kaotik bir dönemin varlığına şimdiden delalettir.

Üçüncü Dünya Savaşı’na vurgu yapılması, bu çerçevede simülasyon çalışmalarının kamuoyuna yansıması büyük bir açmaz ve tehdittir.

Elbette yeni tip Koronavirüs’ün laboratuvar faaliyetleriyle üretildiğine dair bugüne kadar ulaşılmış ve herkesi ikna edecek bir kanıt henüz tespit edilmiş değildir.

Şayet virüs Çin’in siyasi gayelerine hizmet maksadıyla imal edilmişse bu durumun çok vahim ve trajik sonuçları olabilecektir.

En iyimser ihtimalle ABD’nin KOVİD-19 salgınındaki başarısız ve basiretsiz mücadele sürecini karartmak ve üzerini kapatmak amacıyla Çin’i hedef aldığı, dikkatleri başka bir yöne çekmeyi hedeflediği düşünülebilecektir.

Çin’in aleyhine iddialar doğru çıkarsa, dünyanın topyekûn yeni bir cepheleşmenin, kanlı bir hesaplaşmanın içine düşmesi kaçınılmaz olabilecektir.

Büyük krizlerin çözümü, bir o kadar büyük yardımlaşma ve dayanışma kampanyalarının tesis ve tezahürüne bağlı olduğu kuşkusuzdur.

Şu ana kadar insanlık bu fazilet ve ferasetle temellenmiş küresel duruşu arzu edilen seviyelerde ifa, icra ve ibra edememiştir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Başkan Yılmaz'dan personeline teşekkür

Başkan Yılmaz'dan personeline teşekkür