Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Siyaset MHP'li Özdemir'den "Kayseri" tepkisi: Suriyeli misafirlerimizin onurlu bir şekilde dönmelerini bekliyoruz

MHP'li Özdemir'den "Kayseri" tepkisi: Suriyeli misafirlerimizin onurlu bir şekilde dönmelerini bekliyoruz

Kayseri'de yaşanan çocuk taciz olayı büyük tepki çekti. Suriyeli bir şahsın 5 yaşındaki bir çocuğa yönelik tacizi sonrası gözaltına alındı. Valilik, olayla ilgili önlemlerin alındığını duyurdu. MHP'li İsmail Özdemir konuyla ilgili X hesabından açıklama yaptı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MHP'li Özdemir'den "Kayseri" tepkisi: Suriyeli misafirlerimizin onurlu bir şekilde dönmelerini bekliyoruz

Kayseri'nin Danişmentgazi Mahallesi'nde saat 21.00'de meydana gelen olay, şehirde büyük yankı uyandırdı. İddiaya göre, yabancı uyruklu bir kişi, 5 yaşındaki bir çocuğu taciz ederken yakalandı. Tacizci şahıs, mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine gelen emniyet güçlerince gözaltına alındı.

Kayseri Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Danişmentgazi Mahallesi'nde Suriye uyruklu bir şahsın küçük yaştaki Suriye uyruklu bir çocuğa yönelik taciz davranışı neticesinde emniyet birimlerimizce şahıs gözaltına alınmış olup çocuğumuz ise birimlerimizce koruma altına alınmıştır." denildi. Valilik, konunun titizlikle takip edildiğini ve vatandaşların resmi makamlar dışında herhangi bir açıklamaya itibar etmemeleri gerektiğini vurguladı.

Valilik açıklamasında ayrıca, "Vatandaşlarımızı itidalli davranarak resmi makamlarca belirtilen açıklamalar haricinde herhangi bir eylemin içinde olmamaları hususunda kamuoyuna saygıyla sunulur." ifadelerine yer verildi.

Olayın ardından mahallede toplanan vatandaşlar, duruma tepki gösterdi. Polis, olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alarak olası taşkınlıkların önüne geçti.

"SURİYELİ MİSAFİRLERİMİZİN ÜLKELERİNE DÖNMELERİNİN SAĞLANMASI MHP OLARAK BEKLENTİMİZDİR"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir de konuyla ilgili olarak X hesabından bir açıklama yaptı.

Özdemir, "Kayseri’de bir çocuğumuza yönelik sergilenen insanlık dışı davranışta bulunan Suriyeli şahıs gözaltına alınmış ve hakkındaki işlemlere başlanmıştır. Konuyla ilgili olarak Kayseri Valiliği’nce yapılan açıklamanın dikkate alınması ve hemşerilerimizin huzurunu kaçıracak provokasyonlara mahal verilmemesi elzemdir. Türkiye’nin huzur ve güvenliği için Suriyeli misafirlerimizin mümkün olan en kısa sürede onurlu bir şekilde ülkelerine dönmelerinin sağlanması MHP olarak beklentimizdir." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kayseri Valiliğinden taciz iddiasına ilişkin açıklama

Kayseri Valiliğinden taciz iddiasına ilişkin açıklama