18 Eylül 2024
weather
24°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
KAPALI
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Siyaset MHP’li Yalçın: CHP borazanı medya, bu beyhude yayın politikalarından vazgeçmelidir

MHP’li Yalçın: CHP borazanı medya, bu beyhude yayın politikalarından vazgeçmelidir

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, MHP Lideri Devlet Bahçeli hakkından sosyal medya hesaplarının asılsız iddiaları hakkında açıklama yaptı. Mesuller ve failler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

6 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MHP’li Yalçın: CHP borazanı medya, bu beyhude yayın politikalarından vazgeçmelidir
KAYNAK: Haber Mekezi

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, MHP Lideri Devlet Bahçeli hakkından sosyal medya hesaplarının asılsız iddiaları hakkında açıklama yaptı. "Toplumu çığırından çıkarmayı hedefleyen asparagas haberlerle yalan ve iftira dolu manşetler yüzünden kamuoyunda inandırıcılıklarını çoktan yitirmiş ve birer mizah kaynağına dönüşmüş olan CHP borazanı medya, bu beyhude yayın politikalarından vazgeçmelidir.” İfadelerini kullandı.

MHP’li Semih Yalçın’ın açıklamasının tamamı:

Bazı hastalıklı ruhlardan akseden ahlaksızlık ve pisliklerin, aşırı yağışla oluşmuş sel gibi sosyal medya mecralarından taşarak kamu vicdanını kirletmesini birkaç yıldır endişeyle seyretmekteyiz. 

Ne yazık ki kimi gazete ve televizyonlar da bu kirlenmeye karşı durmak yerine yeni kanallar açarak taşkının genişlemesine zemin hazırlayan yayınlar yapmaktadır.

SOSYAL MEDYA ÇOK SAYIDA ASOSYAL TİP VE TROL ÜREDİ

Sosyal medya mecraları, toplum ahlakını, millî değerlerimizi, gelenek ve göreneklerimizi tehdit eden birer batakhaneye dönüşmüş durumdadır. Maalesef sosyal medyada hastalıklı ruh hâllerini dışarı taşırmak, içindeki garez, kin ve öfkeyi burada teskin etmek isteyen çok sayıda asosyal tip ve trol üremiştir. Bunlara, ıslah edilmemiş ruh derelerinin kıyılarına konuşlanmış on binlerce bot hesap da eklenince; ahlaksızlık ve pislik seli, bir sosyal afete dönüşmüştür.

Bazı siyasi partilerin birincil hedef kitlesi maalesef sosyal medya fareleri ve bot hesaplardır. Sosyal hayata uyum sağlayamayan, dijital batakhanelerde vakit geçiren tiplerin sosyal medyada kendilerine yer açma çabasında olduğu bilinmektedir. Dijitalleşen gündelik hayatımızda yalnızlaşan bazı insanlar, ruhi ihtiyaçlarını akıllarınca sosyal medyada sosyalleşerek gidermeye çalışmaktadır. 

Toplumda bir çeşit psikolojik kopuşun sürüklediği bu insanlar, her türlü tahrik ve yönlendirmeye açık ve müsait vaziyete gelmektedir.

İşte bu tipler; ahlakı değil çıkarı önceleyen CHP, Dem Parti ve TİP gibi sosyalist ve Marksist siyasi partilerle bunların medya denizinde avlanan balıkçılarının oltasına takılmaktadır. 

Manipülasyon ve tahrike müsait sosyal medya kullanıcıları, bot hesaplara karıştırılarak adı geçen siyasi partilerin sofralarının katığı, çıkarlarının malzemesi veya piyonu durumuna düşmektedir.

Türkiye’de sosyal medya platformlarında oluşan sel ve taşkınlara kanal açan gazete ve televizyonların başını, CHP destekçisi medya çekmektedir.

Bu gayri ahlaki çabaların failleri; Sözcü TV ve gazetesi, Halk TV, Yeniçağ, Korkusuz, Oda TV başta olmak üzere bilumum CHP borazanlarıdır. 

Genel Başkanımız hakkında, “Devlet Bahçeli öldü mü?” sorusunu hiçbir insani ve ahlaki endişe taşımadan ortaya atan bu seviyesiz medya organları, aynı uydurma ve asparagas sorunun cevabını da bizzat vermektedir.

Hem bu tür alçakça asparagas haberler alçakça ortaya atılmakta, hem de sosyal medya farelerinin önceden planlanarak çeşitli mecralarda yayımlanan hakaret ve küfürleri bot hesaplar eşliğinde derhal kamuoyuna servis edilmektedir.

ŞEREF VE HAYSİYET YOKSUNLARI, İTİBAR SUİKASTI PEŞİNDEDİR

Günlerdir sefil manipülasyonlar ve dedikodu haberleri tertip edilerek alçakça Genel Başkanımıza saldırılırken; bırakınız bir siyasi parti liderini, herhangi bir insan veya ülkesini seven herhangi bir politikacı için kaleme ve ağza alınmayacak, ifade edilemeyecek şerefsizce hakaretler sıralanmaktadır.

Şeref ve haysiyet yoksunları, itibar suikastı peşindedir. Partimizce kamuoyuna verilen yalanlama ve açıklamalar da öncelikle aynı medya çetesi tarafından kullanılmaktadır.  Yani; pası atan da, karşılayan da aynı kirli, çirkin zihniyetin parçaları ve aynı yayın organlarıdır. Bir danışıklı dövüş, bir pespaye alışveriş, sefih bir iş birliği ve dayanışma söz konusudur.

TÜRK SOLU; BARIŞI ESAS ALAN BİR DÜNYA GÖRÜŞÜ OLMAKTAN ÇOKTAN ÇIKMIŞTIR

Şurası bir hakikattir ki Türk solu; bütün toplumu kucaklayan, sosyal sağlığı, bütünlük ve barışı esas alan bir dünya görüşü olmaktan çoktan çıkmıştır. 

Halkçılığıyla maruf sol politika; özellikle CHP’nin sevk ve idaresinde halktan koparak hırçın, hazımsız, kavgacı ve en kötüsü de ahlak düşkünü bir yapıya tahavvül etmiştir.

CHP’nin yanında; Dem Parti ve TİP gibi yoldaş Marksist partiler de, siyasi rakiplerini yıpratmak için her türlü ahlakı kuralı, adabı muaşereti fütursuzca çiğnemekten çekinmemektedir.

Doğrudan Türk milletine geri zekâlı diyenlerin, Türkiye’nin bütünlüğünü temsil eden Cumhurbaşkanı’na ve seçmenin tercihlerine açıkça küfredenlerin CHP tarafından baş tacı edilmesi, bizim tezlerimizin haklılık ve doğruluğunun en büyük delillerindendir.

Sosyal medyada sergilenen her türlü ahlaksızlık ve pisliğin, siyasi rakiplere zarar verme veya iktidarı yıpratma gibi saiklerle fütursuzca sergilenmesine göz yumulmasının, hatta teşvik edilip sahip çıkılmasının, dönüp dolaşıp faillerini vuracağına şüphe yoktur. 

Bu mesele, elbette sadece siyasi hesaplarla açıklanamaz. Konunun sosyal ve sosyopsikolojik tarafı mutlaka hesaba katılmalıdır. Politik hesap ve çıkarlar uğruna nesillerimizin devamı ve geleceği, toplumun ruh sağlığı göz ardı edilmektedir. Karşıt gördükleri kitleyi yıpratmak, sağlıklı ve isabetli algıları değiştirmek, toplumsal tepkileri belli hedeflere kanalize etmek için sosyal medya farelerinin ve bot hesapların kullanılması, bir ahlaksızlık seli gibi sosyopsikolojik taşkınlara yol açarak en büyük zararı Türk toplumunu var eden değerlere vermektedir.

CHP BORAZANI MEDYA, BU BEYHUDE YAYIN POLİTİKALARINDAN VAZGEÇMELİDİR 

Gerek sosyal medyadan, gerekse CHP yanlısı medya organlarından yayılan paslı görüş ve fikirler; sadece bunlara tenezzül edenleri değil, toplumun temel yapısını çürütmekte ve sosyal yapıyı ayakta tutan direkleri korozyona uğratmaktadır. Hepimiz aynı toplumda yaşadığımıza, herkes aynı gemide yol aldığına göre; herkesin, her kesimin, her kurumun bundan olumsuz etkilenmesi kaçınılmazdır. 

Rakiplerini ve düşman/muarız gözüyle gördükleri kişilerle partileri yıpratmak için sosyal medya mecralarından taşan ufuneti kullanmayı itiyat hâline getiren siyasi partiler, aslında kendi ayaklarına kurşun sıktıklarını görmelidir.

Toplumu çığırından çıkarmayı hedefleyen asparagas haberlerle yalan ve iftira dolu manşetler yüzünden kamuoyunda inandırıcılıklarını çoktan yitirmiş ve birer mizah kaynağına dönüşmüş olan CHP borazanı medya, bu beyhude yayın politikalarından vazgeçmelidir.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK

MHP olarak, milletimizin anane ve değerlerini yok etmeye yönelen mide bulandırıcı sosyal medya kirliliğine ve yalan haberciliğe karşı kararlılıkla mücadele edeceğiz. Sosyal medyada oluşan bataklıkların kurutulması, sanal batakhanelerin bir daha işlemeyecek duruma gelmesi için mücadelemizi amansızca sürdüreceğiz. Türk siyasetini kirleten ahlak dışı muhalefet yöntemlerine karşı duruşumuzu tutarlılıkla devam ettireceğiz. Başta Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli olmak üzere; varlığını, milletin bekası ve devletin payidar olması yolunda hizmete adamış şahsiyetlerin, milletimizin bağrından çıkan kıymetlerin yıpratılmasına izin vermeyeceğiz.  Mesuller ve failler hakkında savcılarımıza suç duyurusunda bulunuyoruz.

Diğer taraftan ekranlarda ve sosyal medya platformlarında her geçen gün artan kirlilik ve itibar suikastlarına son vermek üzere gayret sarf eden RTÜK’e de teşekkür ediyoruz.

 

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Eygi'nin ailesine başsağlığı: "Her zaman yanınızda olacağız"

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Eygi'nin ailesine başsağlığı: "Her zaman yanınızda olacağız"