24 Ekim 2024
weather
14°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Siyaset Refik Kurukız: “Bilge Lider Devlet Bahçeli’yi anlamak”

Refik Kurukız: “Bilge Lider Devlet Bahçeli’yi anlamak”

Trabzon-Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin 22 Ekim’deki grup toplantısında tarihi çağrısının ardından MHP Lideri ile ilgili açıklama yaptı. Devlet Bahçeli’nin öngörülü, ileriyi gören, daima ülke çıkarlarını önceleyen bir lider olduğunu vurgulayan Kurukız, MHP Lideri’ni anlamak için 20 yıl öncesine bakmak gerektiğini söyledi.

5 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Refik Kurukız: “Bilge Lider Devlet Bahçeli’yi anlamak”

Trabzon-Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi öven kapsamlı bir açıklamada bulundu. Bahçeli’nin siyasi geçmişine ve liderlik vasıflarına dikkat çeken Kurukız, özellikle 2002 yılından itibaren Bahçeli’nin aldığı stratejik kararlara vurgu yaptı. FETÖ tehlikesine yıllar öncesinden işaret eden Bahçeli'nin, 15 Temmuz darbe girişimi gecesindeki duruşunu ve Türkiye’nin beka sorununa verdiği önemi hatırlatan Kurukız, Bahçeli'yi "Bilge Lider" olarak nitelendirerek, "Onu anlamak için geçmişe ve mesajlarına dikkatle bakmak gerekir" dedi.

Trabzon-Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız

"20 YIL ÖNCESİNDEN OKUMAK LAZIM"

Kurukız, Bahçeli'nin 2002 seçimlerinden itibaren attığı adımların Türkiye'nin geleceğini şekillendirdiğini belirtti ve FETÖ tehlikesine karşı Bahçeli'nin yıllar önce uyarılarda bulunduğunun altını çizdi. 15 Temmuz Darbe Girişimi gecesinde Bahçeli’nin tavrını da öven Kurukız, “Yakın tüm ışıkları” diyen Bahçeli’nin MHP Genel Merkezi'nden ayrılmadığını hatırlattı.

"BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN"

Kurukız, Bahçeli'nin Türkiye'nin beka sorununa verdiği önemi ve Karabağ, Mavi Vatan, Ayasofya gibi konulardaki duruşunu da vurguladığı açıklamasında “Vatan, Bayrak, Millet, Hak, Hukuk, Adalet ölçüleri tartışılmaz bir hareketin Liderini anlamak herkes için kolay değildir. Evet, Bilge Lider olmak kolay değildir, anlamak da anlatmak da zordur.” dedi.

Refik Kurukız’ın MHP Lideri Bahçeli’ye ilişkin açıklaması şu şekilde;

“BİLGE LİDER DEVLET BAHÇELİ’Yİ ANLAMAK

DEVLET Bey’i anlamak için 2002 seçimlerinden başlamak lazımdır. Neden ve hangi şartlarda seçim demiştir!

DEVLET Bey’i anlamak için; FETÖ için taa o yıllardan itibaren yaptığı konuşmalarda “Bu yapı ülkemiz için tehlikeli bir yapıdır gereği yapılmalıdır” görmek gerekir.

DEVLET Bey’i anlamak için Meclis’in kilitlendiği dönemlere bakmak lazımdır.

DEVLET Bey’i anlamak için 7 Haziran 2015 seçimlerine giderken 20’ye yakın miting yapıp % 17 oy ve 80 milletvekili aldığında AK Parti’nin koalisyon teklifine “seçim” deyip 1 Kasım 2015 seçimlerine üç mitingle gitmesini ve CHP’nin “gel seni Başbakan yapalım” teklifini elinin tersiyle iterken ve ara dönemde AK Parti’ye “Hendekleri, barikatları bitirin. Taş üstünde taş, baş üstünde baş bırakmayın. Sonuna kadar arkanızdayım” sözünde aramak lazımdır.

DEVLET Bey’i anlamak için 1 Kasım 2015 seçimlerinin devamında malum yapının nasıl bir bir sıkıştırılıp 17-25 Aralık’a gidildiğine bakmak lazım.

DEVLET Bey’i anlamak için 15 Temmuz’a gidilirken Amerika’nın isteklerine, çıkarlarına karşı ülkemizin duruşu ve küllerinden yeniden doğan lider ülkenin ayak izlerine bakmak lazımdır.

DEVLET Bey’i anlamak için 15 Temmuz gecesini hatırlatmak ve siyasette var olmaya çalışanların nasıl yok olduklarına ve Devlet Beye “Efendim, uçaklar tepemizde alçak uçuş yapıyor, bomba atıyorlar. Sizi güvenli bir yere getirelim” dediklerinde, “Yakın tüm ışıkları. MHP Genel Merkezi’nden daha güvenli yer yoktur, tüm Bozkurtlar kalkışmanın karşısında yer alsın, sokağa çıksın” sözünde aramak lazımdır.

DEVLET Bey’i anlamak için Yenikapı’yı okumak lazımdır.

DEVLET Bey’i anlamak için o sürecin devamında teklif edilen “Bakanlık verelim” teklifini “Ben çıkar için değil, ülkem için destek veriyorum” anlayışını okumak gerekir. 

DEVLET Bey’i anlamak için “Ülkemizin beka sorunu var. Ankara’nın güvenliği Gazze’den başlar” dediğinde “bu adam ne diyor?” diyenleri iyi etüt etmek lazımdır.

DEVLET Bey’i anlamak için başörtüsü sorununun çözümüne bakmak lazımdır.

Devlet Bey’i anlamak için kılıç hakkıyla alınan Ayasofya’nın ibadete açılmasına bakmak lazımdır.

DEVLET Bey’i anlamak için Karabağ’a, Mavi Vatan’a, sınır ötesi güvenlik çemberine bakmak kazımdır.

DEVLET Bey’i anlamak için öz be öz Türk olan Anadolu Erenleri için verdiği arazisine Cem Evi yaptırdığı ve MHP’li Belediyelere “Alevi Vatandaşlarımızı ihmal etmeyin” dediği davranışında aramak lazımdır. 

DEVLET Bey’i anlamak PKK’nın bittiğini herkes biliyor ancak nasıl ki İsrail Gazze’ye saldırmadan önce Rusya’yı Ukrayna’yla savaştırıp ABD yanlısı dünya ülkelerinin Ukrayna’nın yanında yer alıp Rusya’yı oyaladıktan sonra İsrail’in Armageddon (vaad edilmiş topraklar) hayalinin savaşını başlatmış ve sırayla Gazze, Filistin, Lübnan, Suriye, İran derken sıranın kime gelmekte olduğunu, güneyimizde PYD/YPG’ye her türlü silahı, insansız hava aracını helikoptere varana kadar verip düzenli ordu kurdurmak için eğitim verdiğini görüp, yaklaşan İsrail’i güvende ilerlesin diye bize kurulan tuzağı okuyan Devlet Bey’in çağrısı içte birlik, dışta her türlü tehlikeye hazır olmak için yapılan bir çağrıyı iyi analiz etmekten ve görmekten geçer.

Aklı da fikri de Türkiye, Türk dünyası, Turan, Kızılelma, İla-yı Kelimetullah olan Devlet Bey’i anlamakta, anlatmakta zordur gerçekten. Anlamak için en az 20 yıl öncesinden okumak gerekir satır aralarını, konuşmalarını, mesajlarını takip etmek gerekir. 

Vatan, Bayrak, Millet, Hak, Hukuk, Adalet ölçüleri tartışılmaz bir hareketin Liderini anlamak herkes için kolay değildir.

EVET, BİLGE LİDER OLMAK KOLAY DEĞİLDİR, ANLAMAK DA ANLATMAK DA ZORDUR.

Ömrün uzun olsun Liderim

Yolun yolumuzdur

Bastığın yere basar

Baktığın yere bakarız 

Işığımızsın

Emrindeyiz Liderim

Rabbim başımızdan eksik etmesin.”

                                             

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fenerbahçe Beko'nun konuğu Panathinaikos

Fenerbahçe Beko'nun konuğu Panathinaikos