20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Spor Ali Koç'tan Fenerbahçe’nin efsane başkanı Aziz Yıldırım’a özel teşekkür

Ali Koç'tan Fenerbahçe’nin efsane başkanı Aziz Yıldırım’a özel teşekkür

Ali Koç, Fenerbahçe Basketbol Müzesi'nin açılışında kulübün eski başkanlarından Aziz Yıldırım ve erkek basketbol takımının eski antrenörü Zeljko Obradovic'e teşekkür etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ali Koç'tan Fenerbahçe’nin efsane başkanı Aziz Yıldırım’a özel teşekkür

GÖKTUĞHAN ARGIN / TÜRKGÜN


Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, kulübün basketbol müzesi açılışında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Koç, yaptığı açıklamada Sarı-Lacivertliler'in başarılarına değinirken, eski başkan Aziz Yıldırım'a da teşekkür etti.

"Bir spor kulübü olursunuz ama müze yapmak için başarınız olmaz. Pek çok sporcumuza bugün yanımızda oldukları için teşekkür ederim. Türkiye'nin en büyük spor kulübü olan Fenerbahçe'nin neredeyse 120 yıllık bir basketbol tarihi var. Bu başarıları gelecek nesillere aktarmak için basketbol müzesi fikri ortaya çıktı. 100 yıl boyunca camiada ve Türk sporunda ikon olmuş çok sayıda isim oldu, tarihe iz bıraktılar. Onlar tarih yazarken, duruşlarıyla da Fenerbahçe'nin basketbol kültürünü oluşturdular. Fenerbahçe yıllarca basketbol hizmet etti ama 120 yıllık tarihimizin en başarılı dönemleri, 2000'li yıllarda başladı. Erkek basketbolda şampiyonluklar, kupalar ve EuroLeague ile başarılarımız taçlanmış oldu."
"Fenerbahçe, ülkemizin basketbolda lokomotifi oldu. Rakiplerimize örnek oldu. Aynen kendi imkanlarımızla, devletten hiç destek almadan stadımızı yaptığımız gibi. Emsal oldu. Bundan sonra yapacağımız futbol akademisi, yine Türkiye'ye örnek olacak. İnşallah 10 yıl sonra yine 'Bu başarılar Fenerbahçe sayesinde oldu' diyeceğiz. Basketbolun halka yayılmasını, aynen voleybolda olduğu gibi, basketbolda da başardık."

"AZİZ YILDIRIM'A MÜTEŞEKKİRİZ"

"Fenerbahçe'nin basketbol vizyonunu baştan aşağıya değiştiren, Fenerbahçe'yi erkeklerde ve kadınlarda en önde kulüp yapan, muhteşem salonumuz için var gücüyle çalışan, Aziz Yıldırım'a, başkanımız Aziz Yıldırım'a şahsım, yönetim kurulum ve her bir Fenerbahçeli adına teşekkür ederim. Kendisine müteşekkiriz. Fenerbahçe'ye basketbolda önemli katkılar yapan Murat Ülker'e çok teşekkür ederiz. Ayrıca Fenerbahçe için emeği geçen herkese, teşekkürlerimi sunuyorum."
"Basketbol müzesi için her şeyi yapan Sertaç Komsuoğlu'na teşekkür ediyorum. 'Maaş ödemeye paramız yok, nasıl yapacağız?' derken, bu müze için birçok kaynak yarattı. Ne kadar mutlu olduğunu da biliyorum. İçinde bulunduğumuz mali şartlarda, bu müzeyi yapmak, imkansıza yakındı! Eski yöneticilerimizden Hamdi Akın ile Sertaç Komsuoğlu'nun yolları kesişti ve müze hayalimiz gerçekleşti. Kendisi gelemedi, İtalya'da. Kızı Pelin Akın aramızda. Ailecek verdikleri destek için teşekkür ederim. Bize sundukları imkanın faydalı olduğunu göreceksiniz."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kartal, Hatay'da yıkıldı: 1-2

Kartal, Hatay'da yıkıldı: 1-2