21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Spor Ermeni futbol kulubünden Azerbaycan bayrağına çirkin hareket

Ermeni futbol kulubünden Azerbaycan bayrağına çirkin hareket

Ermeni futbol kulübü AVO futbolcularının sahaya çıkarken Azerbaycan bayrağına basmaları büyük tepki gördü. Skandal görüntüler sosyal medyadan paylaşıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Azerbaycan’ın, büyük bir bölümünü Ermeni işgalinden kurtardığı Karabağ’da Ermenilerin provokatif eylemlerine her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Dağlık Karabağ’daki ayrılıkçıların Hocavend’de kurduğu Ermeni futbol kulübü AVO’nun oyuncuları, Azerbaycan bayrağına basarak sahaya çıktı. Kışkırtıcı paylaşım, Ermeniler tarafından sosyal medyada yayınlandı. Ermeni futbol kulübünün çirkin provokasyonu Azerbaycan kamuoyundan yoğun tepki aldı.

TEPKİ ÇEKEN GÖRÜNTÜLER
Karabağ’da Ermenilerin Azerbaycan mevzilerine saldırı provokasyonunun ardından bu kez Karabağ Hocavend’de bir futbol kulübünden kışkırtıcı bir eylem gerçekleştirildi. Azerbaycan’ın 28 yılın ardından Karabağ’ın geniş bir bölümünü işgalden kurtarmasının ardından Ermeniler, aylardır bölgede provokatif hamlelere imza atıyor. Son olarak, sosyal medyada yayılan bir görüntü, tepkiler neden oldu.

Hocavend’de oynanan bir amatör futbol takımı maçı öncesi Ermeni oyuncular, soyunma odasının kapısına serdikleri Azerbaycan bayrağının üzerine basarak sahaya çıktılar. Azerbaycan bayrağına yapılan saygısızlık tepkileri beraberinde getirirken Ermenilerin yenilginin psikolojisini üzerinden atamadıkları yorumunu beraberinde getirdi.

"ERMENİLER YENİLGİYİ HALA HAZMEDEMEDİ"
Ermeni futbolcuların oynadığı yerel bir futbol takımı olan AVO’nun, maça yere serdikleri Azerbaycan bayrağına basarak çıkma görüntüleri sosyal medyada yayıldı. Futbolculardan birinin önce üzerine bastığı bayrağa bir de tükürmesi de kameraya yansıdı. Ermeni amatör futbolcuların yaptığı davranış sosyal medyada tepki çekti.

DAHA ÖNCE NELER YAŞANMIŞTI?
16 Kasım 2021’de Ermenistan, provokatif saldırılara bir yenisini daha eklemişti. Ermenistan birliklerinin Karabağ’daki Laçın ve Kelbecer istikametinde Azerbaycan ordusuna havan toplarıyla saldırdığını bildirilmişti. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, yapılan açıklamada, bölgede gerginliğin sürdüğünü aktarmıştı. Karabağ’da Ermenilerin, Azerbaycan ordusuna yönelik provokatif eylemleri sonrasında bölgeye yükselen gerilimin 17 Kasım 2021’de düştüğü öğrenildi. Laçın ve Kelbecer bölgesinde, dün yaşanan yoğun çatışmaların ardından Ermenistan’ın ciddi kayıplar vermesi üzerine ateşkes sağlandı. Ermenistan’ın Rusya Federasyonu’ndan yardım istemesi üzerine çatışmalar sona erdi. Yerel saatle saat 17.30 itibarıyla Azerbaycan-Ermenistan arasında yaşanan çatışmalar yeniden sonlandırıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Galatasaray Sivas’ta kayıp!

Galatasaray Sivas’ta kayıp!