20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Spor Derbide geri sayım başladı

Derbide geri sayım başladı

Galatasaray, Beşiktaş ile Süper Lig’in 31. haftasında kendi evinde karşı karşıya gelecek. Şampiyonluk yarışı içerisinde olan iki takımın maçı öncesi futbol severler, Galatasaray Beşiktaş maçının ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda şifresiz mi yayınlanacağını araştırıyor. GS BJK maçının saati ve diğer tüm detayları haberimizde yer alıyor. İşte GS BJK maçına dair aradıklarınız.

5 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Derbide geri sayım başladı

Galatasaray ile Beşiktaş, bu hafta sonu Türk Telekom Stadyumunda karşı karşıya gelecek. Her iki takım da şampiyonluk yarışını sürdürürken, GS BJK maçı öncesi futbol severler, Galatasaray Beşiktaş maçının saatini ve ne zaman başlayacağını merak ediyor. Medipol Başakşehir’in üst üste yaşadığı puan kayıplarının ardından şampiyonluk yarışında ciddi adaylar olarak ter döken iki dev takım da birbirini geçmeyi hedefliyor. Kendi evinde 34 maçtır yenilmeyerek yeni bir rekora doğru koşan Galatasaray, güçlü rakibi Beşiktaş karşısında mutlak galibiyet parolasıyla sahaya çıkıyor. Beşiktaş ise bir hayli zor geçecek Galatasaray deplasmanından puan ya da puanlarla dönmenin hesabını yapıyor. GS BJK maçına dair tüm detaylara haberimizden erişebilirsiniz.

Maça dair tüm detaylar için tıklayın

Galatasaray-Beşiktaş maçı ne zaman, saat kaçta?

Galatasaray-Beşiktaş maçının ne zaman, saat kaçta olduğu merak ediyor. Türk Telekom Stadyumunda Pazar günü oynanacak mücadele, beIN Sport ekranlarından şifreli olarak izlenecek. Saat 19:00’da başlayacak mücadelede hakem Bülent Yıldırım düdük çalacak.

Derbide geri sayım başladı

Spor Toto Süper Lig’de şampiyonluk kapışmasına giren Galatasaray, evindeki 34 maçlık yenilmezlik serisini sürdürmek; Beşiktaş da, daha önce rakibinin en uzun galibiyet serisini bitirdiği gibi, bu serisinin de sonunu getirmek için sahaya çıkacak.

Ligde 22’nci şampiyonluğuna ulaşmak için son dört maçını kazanmayı hedefleyen iki takımın yarın yapacağı zorlu karşılaşma için geri sayım başladı. Hem ev sahibi Galatasaray’ın hem de konuk Beşiktaş’ın şampiyonluk için mutlak kazanmak için sahaya çıkacağı karşılaşmanın, her iki takım açından farklı anlamı da bulunuyor. Ligde 34 maçtır sahasında yenilmeyen Galatasaray bu maçtan yenilmeden ayrılırsa, 1996-1998 sezonlarında elde ettiği 35 maçlık seriyi yakalamış olacak. Beşiktaş maçından yenilgisiz çıktığı takdirde, eski rekorunu yakalayacak Sarı-Kırmızılılar, 33’üncü haftada Medipol Başakşehir ile evinde oynayacağı maçta kendi rekorunu kırma şansını yakalayacak. 1996- 1998 sezonlarını kapsayan 35 maçlık serisi Gençlerbirliği tarafından sona erdirilen Sarı-Kırmızılıların, en uzun galibiyet serisini de yarınki rakibi Beşiktaş bitirdi. Galatasaray’ın 2000-2001 sezonunun son maçında başlayan 25 maç süren evindeki galibiyet serisini 2002-2003 yılının 16’ncı haftasında sona erdiren Beşiktaş yarınki maça da aynı düşünce ile çıkacak.

GOLLERİN ÇOĞU YABANCILARDAN

GALATASARAY ve Beşiktaş arasında yüzyıla varan rekabetin son on sezonunda oynanan 23 karşılaşmasında, 55 golün, 35’i yabancı futbolculardan geldi. Son on sezonda Sarı-Kırmızlıların attığı 30 golün 20’si, Siyah-Beyazlıların attığı 25 golün 15’i yabancı oyuncular tarafından kaydedildi. Bu sezon ligde oynadığı birçok maça Türk oyuncusuz çıkan Galatasaray’ın, yarın oynanacak maçta da aynı şekilde kadroyla çıkması bekleniyor. Olası gol, ya da goller için yabancı oyuncularına güvenen Sarı-Kırmızılıların aksine, konuk Beşiktaş’ta, özellikle ikinci yarıda skor yükünü üstlenen yerli oyuncuların etkisinin fazla olması bekleniyor. İkinci yarının gol kralı Burak Yılmaz, uzaktan etkili şutlar atan Dorukhan Toköz, kanatlardan etkili olan Gökhan Gönül ve Caner Erkin, Siyah-Beyazlıların yerli silahları olacak.

İKİ HOCA DA BERABERLİK SEVİYOR

GALATASARAY Teknik Direktörü Fatih Terim ile Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş’in, takımların başında oldukları derbilerde beraberlikler dikkat çekiyor. Her iki teknik adamın görev yaptığı toplam 76 derbide 29 maç beraberlikle sona erdi. Galatasaray başında 58 derbi heyecanı yaşayan Fatih Terim, bu süreçte 21 kez galibiyet sevinci yaşarken, 22 maçı berabere bitirip, 15 maçta da yenilgiye üzüldü. Terim’in aksine farklı takımlarda da görev yapan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, toplam 18 derbi maçına çıktı. Deneyimli çalıştırıcı, 7 maçı kazanırken, 7 maçta beraberlikle yetindi. Güneş, derbilerde yalnızca 4 maç kaybetti.

MUSLERA TECRÜBELİ

Galatasaray forması altında 38 kez Beşiktaş ve Fenerbahçe’ye karşı oynayan Fernando Muslera, 37 gole engel olamadı. 14 derbiyi gol yemeden bitirme başarısı gösteren Uruguaylı kaleci, bu süreci 15 galibiyet, 13 beraberlik ve 10 yenilgiyle tamamladı. İlk yarının sonlarında performansı tartışılan, sezon sonunda gönderilmesi gündeme gelen Fernando Muslera’nın ikinci yarıda artan performansıyla takıma katkısı, onu yine vazgeçilmezlerin arasındaki yerine getirdi.

KARİUS ZİRVEDE

Takıma geldikten sonra uzunca süre uyum sorunu yaşayan, Şenol Güneş’in, “Çocuk yetenekli ama tutmuyor. Elektriği, heyecanı donuk” diyerek eleştirdiği Karius, son haftalarda yükselen performansı ile dikkatleri çekti. Ligde 26 maçta 32 gol yiyen Alman kaleci, 4’üncü derbi maçına çıkacak. İlk G.Saray derbisinde kalesini kapatan Karius, F.Bahçe derbilerinde 4 gol yedi. Son 5 maçta çok kritik kurtarışlara imza atan Alman kalecinin, G.Saray karşısında takıma katkısının yüksek olması bekleniyor.

GÖZLER, BÜLENT YILDIRIM’DA

SÜPER Lig’de yarın oynanacak Galatasaray- Beşiktaş maçına atanan hakem Bülent Yıldırım, kariyerindeki 13. derbisini yönetecek. Spor Toto Süper Lig’de 2003-2004 sezonundan bu yana düdük çalan Yıldırım, daha önce 12 kez derbi müsabakalarında görev yaptı. Ankara bölgesi hakemi Yıldırım, bu sezon 23. haftada 3-3 biten Beşiktaş-Fenerbahçe derbisini yönetmişti. Yarın kariyerindeki 13. derbisine çıkacak tecrübeli hakem, daha önce 4 kez Galatasaray-Beşiktaş maçında görev aldı. Yıldırım’ın yönettiği ve iki takım arasında oynanan maçlarda Galatasaray ile Beşiktaş birer kez sahadan galibiyetle ayrıldı, 2 karşılaşma da berabere bitti. Galatasaray bu maçlarda 8 gol atarken, Beşiktaşlı futbolcular fileleri 6 kez havalandırdı. Tecrübeli hakem, söz konusu karşılaşmalarda kırmızı kartına başvurmazken, Galatasaray’a 9, Beşiktaş’a 16 sarı kart gösterdi. Bülent Yıldırım, bu sezon ligde görev yaptığı 19 maçta 98 sarı, 4 kırmızı kart gösterdi, 11 kez de penaltı kararı verdi. Yıldırım, Beşiktaş’ın 4 maçına çıkarken, Siyah-Beyazlı ekip bu karşılaşmalarda 3 galibiyet ve 1 beraberlik aldı. Akhisarspor’u 2-1, Ç.Rizespor’u 4-1 ve Antalyaspor’u 6-2 yenen Beşiktaş, F.Bahçe ile 3-3 berabere kaldı. Galatasaray ise ligde Yıldırım’ın yönettiği iki maçı da kazandı. Sarı-Kırmızılı ekip, Kasımpaşa’yı 4-1, Göztepe’yi 1-0 yendi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MHP lideri Bahçeli’ye, ‘Paşa Mangalı’ hediyesi

MHP lideri Bahçeli’ye, ‘Paşa Mangalı’ hediyesi