20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Spor İzlanda basını rezalete arka çıktı!

İzlanda basını rezalete arka çıktı!

Euro 2020 elemeleri dördüncü maçında İzlanda ile karşı karşıya gelecek olan A-Milli Takımımız, Keflavik Havalimanı’nda üç saat bekletilip, olağanüstü aramaya tabi tutuldu. Dünya gündemine düşen olayla ilgili Türkiye'den peş peşe açıklamalar gelirken İzlanda basını, rezalete resmen arka çıktı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İzlanda basını rezalete arka çıktı!

Euro 2020 elemelerinde İzlanda ile karşılaşacak olan A Milli Futbol Takımımız, Fransa karşısında elde ettiği 2-0’lık galibiyetin ardından İzlanda’ya hareket etti. Milli Takımımız, Reykjavik yakınlarındaki Keflavik Havalimanı’nda skandal şekilde üç saat bekletildi. Terbiyesizlik bununla sınırlı kalmadı. Emre Belözoğlu’nun yanına gazeteci gibi yaklaşan bir kişi tuvalet fırçası uzattı. Türkiye’nin büyük tepkisini çeken rezalet, İzlanda’da basınında da geniş yer buldu.

Türkiye A Milli Futbol Takımı, Konya’da ağırladığı Fransa’yı müthiş futboluyla 2-0 mağlup ederek Euro 2020 elemelerinde grup lideri oldu. Salı günü İzlanda ile karşılaşacak olan milli takımımız, Fransa galibiyetinin ardından İzlanda’ya uçtu. Reykjavik yakınlarındaki Keflavik Havalimanı’nda saatlerce bekletilen milli takıma büyük bir saygısızlık daha yapıldı.

İzlandalı bir kişi, basın mensuplarına açıklama yapan Emre Belözoğlu’na tuvalet fırçası uzattı. Bu kare sosyal medyanın gündemine bomba gibi düşerken, sosyal medyanın Türk kullanıcıları ise yapılan bu terbiyesizliğin karşısında kenetlendi. Bu saygısızlığın failini bulmak için internetin altını üstüne getiren kullanıcılar, ulaşabildikleri bütün İzlandalı gazetecilere “Bu sen misin?” ve “Bu adamın kim olduğunu biliyor musun?” gibi sorular yöneltti.

'Konya'dan uçtunuz' bahanesi
A Milli Futbol Takımımızın maruz kaldığı bu tutum İzlanda basınında da yer aldı. İzlanda’nın köklü gazetelerinden Morgunblaðið, konuyla ilgili olarak üç ayrı haber hazırladı. Pazar günü akşamında ilk haberini yayımlayan Morgunblaðið, Türk futbolcuların özel güvenlik kontrollerinden geçirilmelerinden ve pasaportlarının titizlikle incelenmesinden rahatsızlık duyduklarını yazdı. Haberde, bu sürecin yaşanmasına gerekçe olarak, “uçuşun, onaylanmamış bir havaalanı olan Konya’dan gerçekleştirilmiş olması” gösterildi.

Türkiye’den İzlanda’ya “durumu kınayan nota” verilirken, konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada “Sorunsuz geçiş için yazışmalar yapılmış olmasına rağmen bu sıkıntıların yaşandığı” bildirildi.

Türkler İzlanda için geliyor
Gece yarısından sonra ikinci haberini yayımlayan Morgunblaðið, havaalanında yaşanan geciktirmeyle ilgili olarak basın mensuplarına açıklama yapan Emre Belözoğlu’na uzatılan tuvalet fırçası konu edildi. Fırçayı tutan kişinin kim olduğunun bilinmediği kaleme alınan haberde, Türk sosyal medya kullanıcılarının #TurksAreComingForIceland (Türkler İzlanda İçin Geliyor) etiketi altında yaşanan olaylara tepki gösterdikleri belirtildi.

Google Translate üzerinden laf dalaşı
Morgunblaðið gazetesinin internet sitesinde yayımlanan üçüncü haberde ise, İzlandalı ve Türk sosyal medya kullanıcılarının Google Translate üzerinden çeviri yaparak birbirlerine karşı sarf ettikleri sözlere yer verildi.

İzlanda Milli Futbol Takımının resmi Facebook hesabı üzerinden yapılan bir paylaşımın altına yaklaşık olarak iki bin yorum yapıldığı bildirildi.

“Kızgın Türkler"
İzlanda’nın en yüksek tiraja sahip gazetelerinden olan Fréttablaðið de konuyla ilgili bir haber yayımladı. Emre Belözoğlu’na uzatılan tuvalet fırçasına sinirlenenleri “kızgın Türkler” olarak nitelendiren haber sitesi, İzlandalı birçok gazetecinin hedef tahtasına oturtulduğunu yazdı.

Spor muhabiri Benedikt Grétarsson, fotbolti haber sitesinin kurucusu Magnús Már Einarsson ve basketbol yorumcusu Finnur Stefánsson’un hedef tahtasına koyulmasının “haksızlık” olduğunu yazan Fréttablaðið gazetesi, aslında Türk sosyal medya kullanıcılarının öfkesinin “tuvalet fırçasını uzatan İzlandalıya yönelik” olduğunun farkında olduklarını kaleme aldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Galatasaray duyurdu: Yarın başlıyor

Galatasaray duyurdu: Yarın başlıyor