28 Eylül 2024
weather
26°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Spor Toprak Razgatlıoğlu kazadan sonra Aragon’da 2. oldu

Toprak Razgatlıoğlu kazadan sonra Aragon’da 2. oldu

Kazadan sonra ilk kez podyuma çıkan Toprak Razgatlıoğlu, Aragon pistindeki yarışı 2. tamamladı. “Geri döndük ve podyumda bitirdik. Bu benim için efsane bir şey” dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Toprak Razgatlıoğlu kazadan sonra Aragon’da 2. oldu
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, 2024 Dünya Superbike Şampiyonası’nda Fransa’da geçirdiği kazanın ardından İspanya’daki Aragon pistinde çıktığı ilk yarışta 2. olarak büyük bir dönüş yaptı. Razgatlıoğlu, yarışın ardından yaptığı açıklamada, podyumda yer almanın kendisi için "efsane" bir şey olduğunu vurguladı.

"Bu Benim İçin Efsane Bir Şey"

Yarış sonrası Anadolu Ajansı (AA) muhabirine açıklamalarda bulunan Razgatlıoğlu, “Geri döndük ve podyumda bitirdik. Bu benim için efsane bir şey. Podyumda bitirmek her zaman güzel. Birincilik bekliyorduk ama ikincilik de iyi,” ifadelerini kullandı.

Yarış esnasında ön lastik problemi yaşadığını ve bu nedenle birincilik hedefine ulaşamadığını belirten Razgatlıoğlu, “Virajlarda zorlandım, ikinciliği bile çok zor elde ettim. Yarın lastikle ilgili farklı seçeneklerimiz var. Daha sert ön lastik kullanacağız,” diye konuştu.

"Aragon’da İlk Birinciliğimi Almak İstiyorum"

Aragon pistinde henüz birinciliği bulunmadığını hatırlatan milli sporcu, “İnşallah bu hafta sonu bitmeden birinciliği elde ederim. Aragon’da kariyerimde bir ilk olacak bu başarıyı kazanmak istiyorum,” dedi.

Kazanın Ardından "Psikolojik Bir Sorun Kalmadı"

Fransa’daki kazadan sonra psikolojik olarak hiçbir sorun yaşamadığını ifade eden Razgatlıoğlu, “Teknik açıdan her şeyin yüzde 100 olması gerekiyor. Siz çok iyi olsanız da motorun yüzde 80 performans göstermesi her şeyi değiştirebiliyor,” şeklinde konuştu.

385 Puanla Liderliğini Sürdürüyor

Toprak Razgatlıoğlu, 385 puanla lider olduğu 2024 Dünya Superbike Şampiyonası'nda en yakın rakibi Nicolo Bulega ile arasındaki puan farkını 33'e çıkararak liderliğini sürdürdü. Yarın Tissot Superpole ve ana yarışta tekrar piste çıkacak olan Razgatlıoğlu, Aragon pistinde ilk birinciliğini elde etmeyi hedefliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan Serhat Akın açıklaması

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan Serhat Akın açıklaması