25 Ekim 2024
weather
16°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Türk Dünyası Azerbaycan'dan AB'ye nota!

Azerbaycan'dan AB'ye nota!

Azerbaycan, Avrupa Parlamentosunda Azerbaycan karşıtı karar kabul edilmesi nedeniyle Avrupa Birliğine (AB) nota verdi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Azerbaycan'dan AB'ye nota!
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Parlamentosu'nda 24 Ekim'de alınan Azerbaycan karşıtı karar ve bu kararla ilgili yapılan müzakerelerde dile getirilen mesnetsiz ve taraflı görüşler nedeniyle AB'nin Bakü Büyükelçisi Peter Michalko'nun bakanlığa çağrıldığını duyurdu.

Büyükelçi Michalko'ya Sert Uyarı

Açıklamada, Avrupa Parlamentosu'nda alınan kararın ve ifade edilen fikirlerin Azerbaycan tarafından şiddetle kınandığı, konuyla ilgili notun Büyükelçi Michalko'ya iletilerek AB'nin tutumu hakkında uyarıda bulunulduğu belirtildi.

Azerbaycan'ın İkazları

Büyükelçi Michalko'ya, AB'nin çeşitli kurumları aracılığıyla yürütülen Azerbaycan'a karşı yürütülen karalama kampanyasının, ülkenin egemenlik ve toprak bütünlüğüne yönelik saldırılar yaparak iç işlerine müdahale ettiği, Ermenistan'da intikamcılığı teşvik ettiği ve bölgedeki barış çabalarını sabote ettiği aktarıldı.

Uluslararası İlişkiler ve Çağrı

Açıklamada, Azerbaycan'ın AB ile ilişkilerini uluslararası hukuk normları ve ilkeleri, karşılıklı saygı, eşitlik ve ortak çıkarlar temelinde kurduğu vurgulanarak, karşı tarafa bu esaslara ciddi şekilde uyma çağrısı yapıldı.

AB'den Talep

Açıklamada, AB'ye, Azerbaycan'ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü ihlal eden, iç işlerine karışan, bölgedeki barış ve istikrara zarar veren önyargılı adımlardan kaçınması çağrısında bulunuldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
30 terörist etkisiz hale getirildi! PKK'ya darbe üstüne darbe

30 terörist etkisiz hale getirildi! PKK'ya darbe üstüne darbe