Türkgün Türk Dünyası Kırgızistan'da "7 Nisan Halk Devrimi" kurbanları anıldı

Kırgızistan'da "7 Nisan Halk Devrimi" kurbanları anıldı

Kırgızistan'da 2010'daki halk devrimi sırasında güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu ölen 100'e yakın kişi anıldı.

Kırgızistan'da 2010'daki halk devrimi sırasında güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu ölen 100'e yakın kişi anıldı.

KAYNAK: AA

Anma töreni, başkent Bişkek'teki halkın mücadelesini simgeleyen 7 metre yüksekliğindeki siyah beyaz anıtın önünde gerçekleştirildi.

Törene, Bakanlar Kurulu Başkanı Edil Baysalov, Kültür, Enformasyon ve Spor Bakanı Mirbek Mambetaliyev ve Bişkek Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aybek Cunuşaliyev katıldı.

Katılımcılar, anıta çiçek bıraktı ve bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Baysalov, buradaki konuşmasında, "Bu yıl 7 Nisan olaylarının 15. yıl dönümünü anıyoruz. Bu tarih devletimizin tarihinde sonsuza dek yer etmiştir. Halkımız adalet için, iktidarın şeffaflığı için, özgürlüğü için mücadele etti." dedi.

Kırgızistan'da 7 Nisan 2010'da demokratikleşme ve çeşitli sosyal taleplerle başlayan yönetim karşıtı olayların sonunda iktidar devrilmiş, güvenlik güçlerinin muhalefetin yandaşlarına açtığı ateş sonucu 100'e yakın kişi yaşamını yitirmişti.

Dönemin Devlet Başkanı Kurmanbak Bakiyev ülkeden kaçarak Belarus'a sığınmıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Gündem Avcılar'da şoke eden görüntü! Yıkım sonrası gerçek ortaya çıktı

Avcılar'da şoke eden görüntü! Yıkım sonrası gerçek ortaya çıktı

Avcılar'da kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan bir binanın ardından ortaya çıkan görüntü şaşkına çevirdi. Bitişikteki apartmanın teras katında iki odanın duvarlarının olmadığı fark edildi. Görüntü kameralara da yansıdı.

Avcılar'da kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan bir binanın ardından ortaya çıkan görüntü şaşkına çevirdi. Bitişikteki apartmanın teras katında iki odanın duvarlarının olmadığı fark edildi. Görüntü kameralara da yansıdı.

KAYNAK: İHA

İstanbul Avcılar’da kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkımı gerçekleştirilen bir binanın ardından ortaya çıkan manzara, görenleri hayrete düşürdü. Cihangir Mahallesi Uygun Sokak’ta bulunan 5 katlı binanın yıkımı sırasında ilginç bir detay ortaya çıktı.

Edinilen bilgilere göre, kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkım kararı verilen 5 katlı binanın yıkımı için bölgeye iş makinası sevk edildi. Yıkım çalışmaları sürerken, bitişiğindeki başka bir apartmanın teras katında yer alan iki odanın dış duvarlarının olmadığı fark edildi.

Görüntülerde, tamamen açıkta kalan odalar dikkat çekerken, söz konusu alanların duvarlarının yıkılan binaya yaslandığı anlaşıldı. Bu nedenle, yıkım sonrası iki oda da kullanılamaz hale geldi.

Görgü tanıklarına göre, ev sahibi teras katındaki boşluğu genişletip odaya çevirmiş ve yandaki binanın duvarlarını dış cephe olarak kullanmıştı. Yıkım sonrası ortaya çıkan boşluk, bu iddiaları da gündeme getirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *