16 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Türk Dünyası Kuzey Makedonya'da Trabzonspor sevdası: 'Bize her yer Trabzon' sloganı bu olsa gerek

Kuzey Makedonya'da Trabzonspor sevdası: 'Bize her yer Trabzon' sloganı bu olsa gerek

Türk nüfusunun yoğun yaşadığı Kuzey Makedonya'nın Gostivar şehrine bağlı Banisa köylerinde yıllardır süregelen Trabzonspor sevgisi, bölgedeki Türklerin kültürel bağlarını güçlendirmeye devam ediyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Kuzey Makedonya'nın Gostivar şehrine bağlı Yukarı Banisa ve Aşağı Banisa köylerinde uzun yıllardır Trabzonspor sevgisi yaşatılıyor. Türk nüfusunun yoğun olarak yaşadığı bu köylerde, 2015 yılında eski muhtar Abdülhadi Hüseyin’in öncülüğünde Trabzonspor ismiyle bir futbol kulübü kuruldu. Kulüp, Makedonya’da bölgesel ligde mücadele etti ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle faaliyetleri durdu.

Türkiye Anavatanımız

Abdülhadi Hüseyin, Trabzonspor taraftarlarının yoğunluğu nedeniyle ilk olarak Yukarı Banisa’da Trabzonspor Taraftarlar Derneği'ni kurduklarını belirtti. Hüseyin, "Türkiye'yi çok seviyoruz çünkü Türkiye anavatanımız. Biz burada azınlık olduğumuz için sadece Türkiye'den gelen dostlarımızla ayakta kaldık" dedi.

Trabzonspor Sevdası Devam Ediyor

Trabzonspor’un 2021-2022 sezonundaki şampiyonluğunu Makedonya'da da kutladıklarını vurgulayan Hüseyin, 2021-2022 sezonunda Trabzonspor şampiyon olduğunda Türkiye'dekine benzer kutlamaları Makedonya'da da gerçekleştirdiklerine işaret ederek, "Türkiye'de 18 takım var. 18 takımın hepsi de bizim takımımızdır ama Trabzonspor'u biraz daha çok seviyoruz." diye konuştu.

Türk İsimleriyle Kültürel Bağlar Güçlendi

Hüseyin, köylerinde sokaklara Türkçe isimler vererek Türkiye ile Kuzey Makedonya arasında kültürel bağları güçlendirdiklerini söyledi. "Altı asırdır buradaydık, burada var olmaya da devam edeceğiz" diyerek köylerinin Türk kültürünü yaşatmaya devam edeceğini belirtti.

“Ölünceye kadar Trabzonspor'u tutacağım”

Aşağı Banisa’dan Trabzonspor taraftarı Burhan Aydini, Trabzonspor sevgisinin 1974 yılında başladığını ve tüm maçları takip ettiğini söyledi. 

Trabzon'a gitmeyi çok istediğini fakat bir türlü fırsat bulamadığını aktaran Aydini,, "Bu sevda nereden geldi bilmem. Karadeniz'i severim. Bizlerden çok daha fazla misafirperverler. Ölünceye kadar Trabzonspor'u tutacağım.Trabzonspor'un şampiyonluk kutlamasına da gitmeyi çok istedim. Burada kutladık ama tabii ki oradaki kutlamalar çok başka."  dedi.

'Bize her yer Trabzon' sloganı bu olsa gerek

Türk dili ve edebiyatı öğretmeni Zekeriya Hasip ise Trabzonspor'u 1990'lı yıllardan beri tuttuğunu belirterek, "Trabzonspor’a her daim başarılar dileriz," ifadelerini kullandı.

Hasip, 1992-1993'te Trabzonspor'un büyük başarılar elde ettiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"O yıllardan günümüze kadar Trabzonspor'u tutuyor, seviyor, takip ediyor, destekliyoruz. Herhalde 'Bize her yer Trabzon' sloganı bu olsa gerek. Bakın Makedonya'nın ücra bir köşesinde Aşağı ve Yukarı Banisa'da Trabzonspor sevdası var. Çocuklarım da Trabzonsporlu. Trabzonspor'a her daim başarılar dileriz.”

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sevilay Öztürk ve Sümeyye Boyacı finalde

Sevilay Öztürk ve Sümeyye Boyacı finalde