14 Eylül 2024
weather
27°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Türk Dünyası Türkiye ve Özbekistan arasındaki iş birliğinde yeni dönem

Türkiye ve Özbekistan arasındaki iş birliğinde yeni dönem

Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, son Özbekistan ziyaretinde stratejik iş birliklerini güçlendirdi. Gelecek yıllarda Türkiye ile Özbekistan arasında kültür ve sanat alanında daha fazla iş birliği yapılması planlanıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türkiye ve Özbekistan arasındaki iş birliğinde yeni dönem
KAYNAK: QHA

Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 28 Ağustos 2024 tarihinde resmî ziyaret için gittiği Özbekistan'da önemli temaslarda bulundu.

Ersoy, Özbekistan’ın kültür ve turizm alanındaki stratejik partneri olan mevkidaşı Azadbek Nazarbekov ile görüşmesinin ardından, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile bir araya geldi. Ziyaretin ardından yapılan açıklamalarda, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da güçlendirilmesi ve iş birliklerinin artırılması gerektiğini vurgulandı.

İKİ ÜLKE ARASINDAKİ KÜLTÜREL VE TURİZM İŞ BİRLİKLERİ

Ziyaret sırasında, Bakan Ersoy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev’e iletti. Görüşmede, iki ülke arasındaki kültürel ve turizm iş birliklerinin genişletilmesi konuları ön plana çıktı. Mirziyoyev ve Ersoy, özellikle kültürel alışverişlerin devam ettirilmesinin önemini vurgulayarak, ortak projelerin teşvik edilmesi gerektiğini ifade ettiler.

TÜRKİYE'NİN TURİZM TECRÜBESİ ÖZBEKİSTAN’A İLHAM VERECEK

Bakan Ersoy, Özbekistan’ın Türkiye'nin turizmdeki deneyimlerinden yararlanma isteğini dile getirerek, Türkiye'nin yıllık 60 milyon turist hedefiyle gerçekleştirdiği hızlı büyümeyi örnek gösterdi. Özbekistan’ın da turizm potansiyelini artırma amacıyla Türkiye’nin bilgi ve deneyimlerinden faydalanmak istediğini belirtti. Ersoy, iki ülkenin ortak iş birlikleri ve stratejik planlamalar konusunda kapsamlı görüşmeler yaptıklarını kaydetti.

2025'TE KÜLTÜR VE SANAT ALANINDA İŞ BİRLİKLERİ ARTACAK

Bakan Ersoy, Özbekistan’ın kültür faaliyetlerine verdiği önemi vurgulayarak, 2025 yılı itibarıyla karşılıklı kültürel etkinliklerin artırılacağını açıkladı. Özbek sanat kurumları ve sanatçılarının Türk sanatçılarıyla ortak projeler gerçekleştireceği müjdesini verdi. Bu doğrultuda, kültürel ve sanatsal değişimlerin artırılacağı belirtilirken, yol haritasının da belirlenmeye başlandığı ifade edildi.

Ersoy ayrıca, Özbekistan’ın farklı bölgelerinin turizm potansiyelinin ortaya çıkarılması için çalışmalara devam edeceklerini belirtti. Özbek yetkililerle birlikte Buhara şehrindeki tarihi yerleri gezme ve yeni yatırım projelerinin tanıtım toplantısına katılma planları yapıldığını açıkladı. Ayrıca, Buhara Girişimci Kadınlar Derneğinin de ziyaret edileceği belirtildi.

Öte yandan Kültür ve turizm alanında iki ülke arasındaki iş birliklerinin derinleşmesi ve stratejik ortaklıkların güçlenmesi adına yapılan bu ziyaret, Türkiye ve Özbekistan ilişkilerinde yeni bir dönemin başlangıcını işaret ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakan Uraloğlu duyurdu: Uygulama Tabanlı Taksi Taşımacılığı Sistemi’ni onaylayacağız

Bakan Uraloğlu duyurdu: Uygulama Tabanlı Taksi Taşımacılığı Sistemi’ni onaylayacağız