Türkgün Türk Dünyası Yasaklar ülkesinde kıyafet kuralı sıkılaştı!

Yasaklar ülkesinde kıyafet kuralı sıkılaştı!

Türkmenistan'da kadınların kıyafet kurallarına yeni bir zorunluluk daha getirildi.

Türkmenistan'da kadınların kıyafet kurallarına yeni bir zorunluluk daha getirildi.

MUHABİR: Beybin Usanmaz

Sıkı kurallarla yönetilen Serdar Berdimuhammedov idaresindeki Türkmenistan'da kıyafet kuralı bir kez daha skandal yarattı. Türkmenistan'da işe giden bekar kadınlara sarı başörtüsü takma, evli kadınlara ise sarı kıyafet giyme zorunluluğu getirildiği bildirildi. Kurala uymayan kadınların ise işten çıkarılacağı konusunda uyarıda bulunuldu.

Ülke genelinde kadınların geleneksel kıyafet giyme zorunluğunun yanı sıra erkeklerde sakal yasakken, beyaz dışında başka araç kullanılamıyor.

TÜRKMEN KADINLAR TEPKİLİ

Özgür Avrupa Radyosuna konuşan ancak ismini vermek istemeyen Türkmen kadın, "Bu ne zaman bitecek? Kadınların onurunun aşağılanması ne zaman bitecek?" diyerek söz konusu karara tepki gösterdi. Daha önce ülkede kadınların makyaj yapması, dar kıyafetler giymesi ve saçlarının boyanması yasaklanmıştı.

Ülkede hâlâ birinci karar verici kişi olduğuna inanılan Türkmenistan'ın eski Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov, Mart 2022'de seçimlere giderek; oğlu Serdar Berdimuhammedov'a Cumhurbaşkanlığı koltuğunu bıraktı. Serdar Berdimuhammedov, 7297 plakalı aracıyla gittiği oy kullanma sürecinin sonucunuda oyların yüzde 72,97'sini almıştı.

Gurbanguli Berdimuhammedov, siyaset içerisinde Türkmenistan Halk Maslahatı Başkanı olarak bulunuyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *