16 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Videolar Dünya Kassam Tugayları, 1 Eylül'de cesetlerine ulaşılan İsrailli esirlerin görüntülerini yayınladı

Kassam Tugayları, 1 Eylül'de cesetlerine ulaşılan İsrailli esirlerin görüntülerini yayınladı

Hamas'ın askeri kanadı, İzzeddin El Kassam Tugayları, Gazze'de öldürülen İsrailli esirlerin önceki görüntülerini yayınladı. Esirler, Netanyahu hükümetini başarısızlıkla suçladı ve anlaşma yapmamakla suçladı. İsrail saldırılarının devam etmesi nedeniyle hayatta kalma endişesi taşıdıklarını dile getirdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, 1 Eylül'de Gazze Şeridi’nde cesetlerine ulaşılan İsrailli esirler Alexander Lobanov ve Carmel Gat’ın ölmeden önceki görüntülerini yayınladı. Kassam Tugayları tarafından İsrail bombardımanlarında ölmemek için 10 kez farklı yerlere transfer edildiklerini belirten İsrailli esirler, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hükümetini başarısızlıkla suçlayarak, "Bizim canlı olarak serbest kalmamız için yapılan her girişimde başarısızlığa devam ediyorsunuz” dedi.
İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 334 gündür devam ederken, Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, 1 Eylül'de Gazze Şeridi’nde cesetlerine ulaşılan İsrailli esirler Alexander Lobanov ve Carmel Gat’ın ölmeden önceki görüntülerini yayınladı.

“Anlaşma yapmamak için bizi öldürmeye çalışıyorsunuz”
 

Görüntülerde konuşan Lobanov, Reim bölgesinden 7 Ekim'de kaçırıldığını belirterek, zor şartlar altında olduklarını ve su, elektrik, yiyecek ve temizlik malzemeleri gibi temel ihtiyaçlardan mahrum bırakıldıklarını aktardı. Lobanov, korktuklarını ve Kassam Tugayları tarafından İsrail bombardımanlarında ölmemek için 10 kez farklı yerlere transfer edildiğini ifade etti. Netanyahu hükümetinin 7 Ekim’de başarısız olduğunu ve ihmal edildiklerini aktaran Lobanov, "Şimdi de bizim canlı olarak serbest kalmamız için yapılan her girişimde de başarısızlığa devam ediyorsunuz. Anlaşma yapmamak için bizi öldürmeye çalışıyorsunuz” dedi.
Geride hamile eşini, 2 yaşındaki oğlunu ve hasta anne babasını bıraktığını aktaran Lobanov, Netanyahu yönetimine karşı İsrail halkına sokaklara çıkması çağrısında bulundu.

“Saldırılar nedeniyle buradan canlı çıkıp çıkamayacağımı bilmiyorum"
 

Diğer İsrailli esir Gat ise İsrail ordusunun saldırılarının sürekli devam ettiğini belirterek, "Saldırılar nedeniyle buradan canlı çıkıp çıkamayacağımı bilmiyorum" ifadelerini kullandı. Netanyahu hükümetine seslenen Gat, "Lütfen bizi ihmal etmeyin ve bombardımanı durdurun, bizim eve dönmemizi sağlayın" dedi.
İsrail halkına eve geri getirilmeleri için protestolara devam etmeleri çağrısında bulunan Gat, "Kimsenin müzakere kapısını kapatmasına izin vermeyin” dedi.
Hamas, söz konusu esirlerin İsrail saldırısında öldüğünü açıklamış, İsrail ise esirlerin Hamas’ın tarafından öldürüldüğünü iddia etmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MSB paylaştı: Terör hedefleri işte böyle vuruldu

MSB paylaştı: Terör hedefleri işte böyle vuruldu