22 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
PARÇALI BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Yaşam Dolandırıcılar kadın profesörü 'Barış-Pınar' parolasıyla dolandırdı!

Dolandırıcılar kadın profesörü 'Barış-Pınar' parolasıyla dolandırdı!

Kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcılara yarım milyon nakit ve yüklü miktarda ziynet eşyası kaptıran Sosyolog Prof. Dr. A.N.N., 'Barış-Pınar' parolasıyla dolandırıldı.  

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dolandırıcılar kadın profesörü 'Barış-Pınar' parolasıyla dolandırdı!

Özel bir üniversitenin Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. A.N.N., 4 Şubat'ta İstanbul Şişli'de telefon dolandırıcıları tarafından arandı.

Kendisini "Polis memuru Mehmet Ateş" olarak tanıtan dolandırıcı, A.N.N.'ye parasının ve hesaplarının başkaları tarafından ele geçirilerek kullanıldığını söyledi.

Sabah'ın haberine göre kendisini polis olduğunu inandırmak için ünlü doktora ait olan kişisel bilgilerini doğru söyleyerek, polis olduğunu gösterir birden fazla kimlik görüntüsü gönderdi.

'Tüm paraların bir hesapta birleşmesi gerekiyor'
A.N.N.'ye hangi bankalarda kaç tane hesabı olduğunu söyleyen dolandırıcı, başka hesapları olup olmadığını sordu. Dolandırıcı ardından tüm paralarının bir hesapta birleştirilmesi gerektiğini söyledi.

'Barış-pınar' parolasını kullandılar
Daha sonra dolandırıcı yaşlı kadına aralarında bir parola belirleyeceklerini telefonda ve yüz yüze yapacakları görüşmelerde bu parola sayesinde birbirlerini tanıyacaklarını belirtti.

Parolanın da "Barış- Pınar" olduğunu söylemesinin ardından, A.N.N. özel bir bankanın Etiler Şubesine giderek, tüm parasını çekti. Kasadaki değeri binlerce lira olan 2 adet burma bilezik, altın köstekli gerdanlık ve reşat altın uçlu kolyeyi aldı.

"Siz vatan için önemli bir görev yapıyorsunuz"
Telefondaki 'polis', paraların ve altınların kriminal incelemeye gideceğini söyleyerek A.N.N.'nin ikametine gelen polislere kod adını söyleyerek, çantayı teslim etmesin istedi. Barış Pınar'ı harekatından dolayı bu parolayı verdiklerini söyleyen sözde polis, "Siz vatan için önemli bir görev yapıyorsunuz" gibi sözler sarf etti. Kapısına gelen sözde polisin Barış demesi ardından Pınar cevabını veren A.N.N., çantayı dolandırıcıya teslim etti.

Şahısların tespit edilmesini sağladı
Ardından yeniden aranarak başka bir bankadaki hesabının daha olduğunun tespit edildiğinin söylenmesi üzerine avukat arkadaşını arayan A.N.N., dolandırıldığını anladı. Polislere haber veren ünlü sosyolog, telefonda uzun süre konuştuğu şahsın tespit edilmesini sağladı.

Soruşturma sürüyor
Numaranın kayıtlı olduğu Mustafa S. isimli şahıs gözaltına alınırken, genç adamın olayın yaşandığı gün bir AVM 'de olduğunu, şikayetçinin kapının önünde karşılaştıklarında kendisine poşeti teslim ettiğini söyledi. Dolandırıcılıkla alakası olmadığını kaydeden S. hakkındaki soruşturma sürüyor.

Bir başka profesör de 10 milyon lira çaldırmıştı
Geçen günlerde de İstanbul Bebek'te yaşayan 79 yaşındaki emekli Prof. Dr. Ahmet Demirel de dolandırılmış, 10 günde 10 milyon lirası çalınmıştı.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
BAE'den Türkiye'ye 10 milyar dolarlık yatırım!

BAE'den Türkiye'ye 10 milyar dolarlık yatırım!