Türkgün Yaşam Ender karar: Kadın nafaka ödeyecek!

Ender karar: Kadın nafaka ödeyecek!

Diyarbakır’da boşanma davasında öğretmen N.K.'nın kocasına aylık 3 bin TL nafaka ödenmesine karar verildi. Karar, üst mahkemeye taşındı.

Diyarbakır’da boşanma davasında öğretmen N.K.'nın kocasına aylık 3 bin TL nafaka ödenmesine karar verildi. Karar, üst mahkemeye taşındı.

KAYNAK: İHA

Diyarbakır’da görülen boşanma davasında, mahkeme tarafları eşit kusurlu buldu. Öğretmen N.K., kocasına aylık 3 bin TL nafaka ödeyecek.

EVLİLİKTE GEÇİMSİZLİK NEDENİYLE DAVA AÇILDI

Bir çocuk annesi öğretmen N.K., geçimsizlik nedeniyle kocası F.K.'ya boşanma davası açtı. N.K., eşinin evliliği ciddiye almadığını ve sorumluluklarını yerine getirmediğini ileri sürerek nafaka ve tazminat talep etti.

MAHKEME EŞİT KUSURLU BULDU

F.K. ise eşinin iddialarını reddederek, maddi ve manevi tazminat ile nafaka talebinde bulundu. Diyarbakır 1. Aile Mahkemesi, tarafları eşit kusurlu buldu ve çiftin boşanmasına karar verdi.

“ÇOCUKLARA ŞİDDET UYGULADI”

Mahkemenin gerekçeli kararında, şu ifadeler yer aldı:

“Davacı kadının da; eşinin önceki evliliğinden çocukları olduğunu bile isteye evlendiği halde; evlendikten sonra bu çocukları kabullenmeyerek, bu çocuklara karşı düşmanca tavır sergileyerek, bu hususta eşine ve eşinin önceki evliliğinden olan çocuklara karşı sürekli olarak ağır hakaretlerde bulunması, küfürler savurması, küçük düşürücü ve rencide edici söz ve davranışlarda bulunması, eşine ve eşinin önceki evliliğinden dünyaya gelen Burak'a karşı fiziksel şiddet uygulaması nedenleriyle boşanmaya sebep olan olaylarda kusurlu olduğu anlaşılmıştır. Her iki tarafın davranışları sebebiyle ortak hayatın temelinden sarsıldığı ve birliğe devam etmenin artık mümkün olmadığı açıktır. Eşler birliğin temelinden sarsılmasına sebep olan davranışları ile eşit kusurludurlar. Bu halde eşleri birlikte yaşamaya zorlamak kanunen de mümkün değildir. Açıklanan sebeplerle asıl boşanma davası ile karşı boşanma davasının kabulü ile tarafların boşanmalarına karar vermek gerekmiştir.”

KADININ NAFAKA ÖDEMESİNE HÜKMEDİLDİ

Mahkeme, tarafların sosyal ve ekonomik durumlarını değerlendirerek, N.K.'nın kocasına aylık 3 bin TL nafaka ödemesine hükmetti. Nafaka tutarı, karar kesinleştikten sonra her yıl ÜFE oranında artırılacak.

KARAR ÜST MAHKEMEYE TAŞINDI

Kocanın avukatı Ayşegül Birtane İpek, müvekkilinin düzenli bir gelirinin olmadığını belirterek nafaka talebinin kabul edildiğini ifade etti. Taraflar, kararı Bölge Adliye Mahkemesi’ne taşıdı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Dünya Gazze yanıyor! “Güvenli bölge”de sivillerin üzerine bomba yağdı

Gazze yanıyor! “Güvenli bölge”de sivillerin üzerine bomba yağdı

İsrail ordusu, Gazze’de "güvenli bölge" ilan edilen El-Mevasi’de yerinden edilmiş sivillerin yaşadığı çadırları hedef aldı. Saldırıda kadın ve çocukların da aralarında bulunduğu en az 10 kişi yaşamını yitirirken, bölgeden yürek burkan görüntüler geldi.

İsrail ordusu, Gazze’de "güvenli bölge" ilan edilen El-Mevasi’de yerinden edilmiş sivillerin yaşadığı çadırları hedef aldı. Saldırıda kadın ve çocukların da aralarında bulunduğu en az 10 kişi yaşamını yitirirken, bölgeden yürek burkan görüntüler geldi.

KAYNAK: İHA

İsrail ordusu Gazze Şeridi'ndeki El-Mevasi bölgesinde yerinden edilmiş sivillerin barındığı çadırlara saldırı düzenledi. Saldırıda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu en az 10 kişi hayatını kaybederken, çok sayıda kişi de yaralandı.
 

Gazze’de sivilleri hedef almayı sürdüren İsrail, katliamlarına bir yenisini daha ekledi. Yerel yetkililerden edinilen bilgilere göre, İsrail ordusu daha önce "güvenli bölge" ilan ederek yüz binlerce insanı zorla göç ettirdiği Han Yunus şehrinin batısında bulunan El-Mevasi bölgesinde yerinden edilmiş sivillerin barındığı çadırlara saldırı düzenledi. Saldırının ardından alevlere teslim olan çadırlarda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu en az 10 kişinin hayatını kaybettiği belirtilirken, çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi. Saldırı sonrasında yaşanan dehşet anları kameralara yansıdı. İsrail ordusundan saldırının amacına dair açıklama yapılmadı.
 

Gazze’de ölü sayısı 51 bini aşmıştı
 

İsrail, Gazze’deki ateşkesi 18 Mart'ta tek taraflı olarak bozarak katliamlarına yeniden hız kazandırmıştı. Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan son açıklamada, İsrail'in 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze'ye gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 51 bin 25'e, yaralananların sayısının 116 bin 432'ye ulaştığı bildirilmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *