21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Yaşam Evde çiçeğe nasıl bakılır? Çiçek bakımı nasıl yapılır ?

Evde çiçeğe nasıl bakılır? Çiçek bakımı nasıl yapılır ?

Evde çiçeğe nasıl bakılır? İlk ve en önemli noktalardan biri çiçeklerimizin su ihtiyacını belirlemek ve karşılamaktır. Eğer çiçeklerimiz cam kenarında güneş alan yerde bulunuyorsa suya daha fazla ihtiyaç duyacaktır. Çiçek bakımı nasıl yapılır? Bir diğer merak konusu olan soru. Çiçek bakımı ile ilgili detaylar haberimizde.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Evde çiçeğe nasıl bakılır? Çiçek bakımı nasıl yapılır ?

Çiçek bakımı nasıl yapılır? birçok kadın tarafından merak ediliyor. Çiçeğimizi nasıl suladığımız ikinci önemli noktadır. Saksı çiçeklerinin toprağı devamlı nemli olmalıdır. Bu kısımda dikkatli olmak gereklidir. Aksi halde bitkimizi sularken çiçeklerine zarar verebiliriz. Onları incitmemek adına çiçekli bitkilerimizi toprağın üstünden, yapraklı bitkilerimizi ise yukarıdan püskürtme şeklinde yeterli oranda sulamalıyız.

Evde çiçek nasıl bakılır

Çiçeklerimizin güneş ışığı alması da önemli bir noktadır. Direk güneş ışığına temas etmeyecek şekilde aydınlık ortamda en az 1-1,5 saat tutmak çiçeğinizin canlılığını koruması açısından gereklidir.

Evde çiçek bakımı nasıl yapılır? / Bir çiçeğe nasıl bakılır?

Bir diğer önemli adım ise her yıl ilkbahar aylarında düzenli şekilde saksı değişimi yapmaktır. Bu değişimle beraber bitkinin toprağını tazelemek, vitamin desteği sağlamak ve solan yapraklarını budamak faydalı olacaktır. Bu şekilde çiçeğimizin ömrü uzun olacağı gibi canlılığıyla sizleri mutlu edecektir.

Bir çiçeğe nasıl bakılır?

Hiçbir şey kolay değildir… Özellikle çiçek bakmak hiç de kolay bir iş değildir. Eğer evinizde, odanızda bakmakla yükümlü olduğunuz çiçeklerin kurumasını istemiyorsanız önerilerimizi dikkate almanızı tavsiye ediyoruz..

Çiçeğinizin nem seviyesi hakkında mutlaka bilgi sahibi olmalısınız. Örneğin, tropikal bir bitki neme çok ihtiyaç duyar. Fakat ısı oranı daha düşük bir yerde yaşıyorsanız, daha fazla nem sağlayabilirsiniz. Bunun için saksının dibine çakıl yerleştirmek ya da saksıyı su dolu bir çanağın içine koyabilirsiniz. Veya sprey şişesi ile yaprakları nemlendirebilirsiniz.
Fazla sulama ve düzenli drenaj olayına dikkat etmelisiniz. Çiçeklerin bakımı birbirinden farklılıklar gösterir. Örneğin, fazla sulandıklarında ve düzenli drene edilmediklerinde bazı çiçeklerin kökleri çürüyebilir. Bunun için de taşlarla ve diğer drenaj ürünlerini dengeli kullanarak çözebilirsiniz.
Gün ışığı çiçeklerin hepsi için olmasa da çoğu için bir hayat kaynağıdır. Saksı çiçeklerinin çoğu gün ışığına bayılır. Bu yüzden çiçeğinizi güneş ışığı alan bölgelere koymanız isabetli bir seçim olacaktır. Bu arada az ışık isteyen çiçekleri direk güneş ışığı alan yerlere koymayın yoksa yaprakları hemen kararır ve bir süre sonra çiçeğiniz kurur.
Çiçeklerin fazla gübrelenmesi hızlı bir büyümeye neden olabilir belki ama çok fazla gübrelemek çiçek saksısı değiştirmek zorunda bırakabilir sizleri… Bitkiler için genel bir kural, genellikle ilkbahar ve yaz olan büyüme dönemleri boyunca çözünür bir gübre ile 3 kez desteklemektir.
Çiçeklerinizi araştırarak, tanıyarak seçin.
Yerlerini çok sık değiştirmeyin.
Solmuş çiçek nasıl canlandırılır? / Çiçek canlandırmak için ne yapmalı?

Solmuş veya kurumaya yüz tutmuş saksı çiçeklerini tekrar canlandırmak için buz ve sıcak su yöntemini kullanabilirsiniz. Bunun için çiçeğin köklerine yeterli miktarda buz koyup daha sonra buzların üzerine sıcak su dökün. Bu işlemi belirli aralıklarla tekrarlayarak kurumuş saksı çiçeklerinizi canlandırabilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
El Cezeri kimdir? İşte Robotların efendisi El Cezeri biyografisi ve eserleri

El Cezeri kimdir? İşte Robotların efendisi El Cezeri biyografisi ve eserleri