20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Yaşam Hapse düşmemek için çöp topluyor

Hapse düşmemek için çöp topluyor

Sırf nafaka ödemelerini aksattığı gerekçesiyle defalarca hapse atıldığı için işleri bozulan talihsiz nafaka mağduru, şimdi hurda ve çöp toplayarak hayata tutunmaya çalışıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hapse düşmemek için çöp topluyor

Elektronik üzerine çalışan ve geliri iyi bir esnaf olan Mehmet Şahin’in hayatı, boşandıktan sonra kabusa döndü. Nafaka ödemelerini aksattığı gerekçesiyle, eski eşinin yasal işlem başlatması yüzünden hapse düşen Şahin, sırf bu nedenle çeşitli zamanlarda dört kez hapse atıldı. Zincirleme hapis cezaları yüzünden işleri bozulan talihsiz nafaka mağduru, şimdi hurda ve çöp toplayarak hayata tutunmaya çalışıyor.

Nafaka ödemeye devam ediyorum
Afyon’un Şuhut ilçesinde ikamet eden Mehmet Şahin süresiz nafaka yüzden düştüğü durumu Akit'ten Resul Ekrem Şahan'a anlattı. Şahin, “Eşimle 1986 yılında evlendik. Evliliğimiz 8 sene sürdü. Bu süre zarfında iki tane çocuğumuz oldu. Bazı sıkıntılardan dolayı boşandık. Ama çocuklarım aile ortamından mahrum kalmasın diye 1996 yılında tekrar eski eşimle bir araya geldik ve evlendik. Ama bu evliliğimiz de 10 yıl sürdü. 2006 yılında da tekrar boşandık. Bu boşanmanın ardından da mahkeme eşime celben nafaka bağladı. Şu anda çocuklarımın yaşları reşit olduğundan dolayı nafaka ödemiyorum. Ama eşime 300 TL nafaka ödüyorum” dedi.

Nafaka yüzünden 27 ay hapis yattım
Süresiz nafaka yüzünden defalarca hapse girdiğini ifade eden Şahin, “2008 yılında nafakayı ödeyemediğimden dolayı hapse girdim ve 27 ay yattım. Daha sonra yaklaşık 15 bin TL ödeyerek 2010 yılının sonlarına doğru hapisten çıktım. Nafakayı düzenli olarak ödedim. Ama nafaka ödeme dekontlarım olduğu halde kabul edilmedi. Sebep olarak da ödemeleri avukata yapmamam gösterildi. 2012 yılında nafakadan dolayı 3 ay daha hapis yattım. En son olarak da 2019 yılının Ocak ayında nafaka yüzünden tekrar hapse girdim. Nisan ayı itibariyle çıktım. Sırf bu nafaka ödemelerini gerçekleştirebilmek için çöp topluyorum. Elektronik tamircisi olarak her iş elimden geliyor. İş başvurularında bulunuyorum. Ama yaşım 54 olduğundan dolayı şirketler iş vermiyor” şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Suudi Arabistan'da 10 kişi daha...

Suudi Arabistan'da 10 kişi daha...