Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
28°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Yaşam Sivrisineklerden Korunma Yolları

Sivrisineklerden Korunma Yolları

Işıl ışıl güneş, sıcacık günler ve deniz kenarında geçirilen tatilleri ile yaz aylarını sevmeyen yoktur herhalde. Ancak sivri sinekler, özellikle geceleri hayatınızı zindan edebilir. Peki, sivri sineklerden korunma yolları var mıdır?

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sivrisineklerden Korunma Yolları
KAYNAK: Haber Merkezi

Sivrisineklerden korunma yolları hakkında bilgi sahibi olmak özellikle yeşil alanlara yakın yerlerde olanlar için oldukça önemlidir. Sivri sinekler ısırdığında, rahatsız edici bir kaşıntı, kızarıklık ve tahriş meydana gelebilir. Daha hassas ciltlerde deride şişkinlik oluşması da mümkündür.

Ayrıca sivri sineklerin tüm dünyadaki en tehlikeli hayvanlar arasında olduğunu söylemek doğru olacaktır. Bu hayvanlar bir ısırık ile Deng humması, sıtma ya da Batı Nil virüsü gibi rahatsızlıkların yayılmasına neden olabilir. Bu nedenle sivrisineklerden korunma yolları bulmak önemlidir. 

Sivrisinekler, havalar ısındığı zaman ortaya çıkar. Yaz aylarında sıkça karşılaştığımız sivri sineklerden korunma yolları oldukça çeşitlidir. Bunların içinde doğal yöntemler olduğu bile söylenebilir. 

Yaz Aylarında SivriSineklerden Nasıl Korunabilirim?

Yaz aylarındaki bir numaralı sivrisineklerden korunma yolları olduğunu biliyor muydunuz? Yılın en güzel aylarını ziyan etmenize hiç gerek yok. Uyurken sivrisineklerin gelmesini engellemek için neler yapabileceğinize bir göz atın!

 

  • Sivrisinekler belli kokulardan hoşlanmaz. Bulunduğunuz odalara bu kokulardan sıkabilirsiniz. Bu kokular, lavanta, portakal, okaliptüs, limon, defne, ada çayı, reyhan, kadife çiçeği, biberiye, karanfil, soğan ve sarımsaktır. 
  • Açık renk kıyafetler tercih etmek de sivrisineklerden korunma yolları arasındadır. Çünkü sivri sinekler koyu renkleri kendi alanları gibi görebilirler.
  • B ve C vitamini takviyeleri almak sivri sineklerin sizi ısırmasını engelleyebilir.
  • Sivrisinekler vücut kokularından hoşlanır. Sıklıkla duş almak uyurken sivri sineklerin gelmesini engellemek için yapabileceklerinizden biridir. Yatmadan önce duş almak, sizi vücut ve ayak kokusundan arındıracaktır. 
  • Evinizdeki ve çevrenizdeki alanları kuru tutmalısınız çünkü sivri sinekler genel olarak sulak alanlarda yaşamaya ve üremeye meyillidir. Özellikle organik içerikler ile birleşmiş ıslaklıklardan özellikle kaçınmalısınız. Örneğin, karpuz kabuklarını hızlıca çöpe atmalı ya da balkonunuzu yıkadıktan sonra iyice kurulamalısınız. 
  • Uyurken sivrisineklerin gelmesini engellemek için yapabileceklerden biri de pencerelerinize sineklik taktırmak olabilir. Sıcak havaların pencerelerinizi kapalı tutmasını engellemesi normaldir. Yaşam alanınızda klima da yoksa, mutlaka pencere açma ihtiyacı hissedersiniz. Bu nedenle en iyisi sineklik taktırıp özgürce cam açmak olabilir.

SivriSinekleri Uzak Tutmak İçin Hangi Doğal Yöntemler Kullanılabilir?

Uyurken sivrisineklerin gelmesini engellemek için doğal yöntemleri de kullanmak mümkündür. Bunlardan en etkili olanlar aşağıdaki gibi sıralanabilir. 

  • Fesleğen, karanfil ve reyhanı evinizin etrafına ekin.
  • Cam önlerini sirke ile silin.
  • Odanızda sarımsak ve soğan bulundurun.
  • Nane ve limon ile sprey yapın ve uyurken sivrisineklerin gelmesini engellemek için yatmadan önce odanıza bolca sıkın.
  • Vücudunuza lavanta yağı sürün.

 

Bu tip genel çözümler, çoğunlukla işe yarar. Daha kökten çözümler için, evinizi veya sinek istilasına uğrayan kısmı yatmadan veya oturmadan önce ilaçlamak iyi olacaktır. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *