19 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Başyazı Kaos düzeni yaratanlar ve ahlaksızlığı körükleyenler

Kaos düzeni yaratanlar ve ahlaksızlığı körükleyenler

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kaos düzeni yaratanlar ve ahlaksızlığı körükleyenler

YILDIRAY ÇİÇEK / TÜRKGÜN

Toplumdaki şiddet olayları, birbirine karşı tahammülsüzlüğü artırdığının göstergesidir ve maalesef ahlaksızlık oranlarında da büyük artış gözlenmektedir. Bu gibi hâller, toplum içindeki kaosu tetiklemektedir. Bazı hâller var ki sanki sistematik bir el, düşledikleri kaos düzenini körüklüyor gibi. Herkesin içinde, kimseye aldırmadan yol ortasında cinsel ilişkiye giren insanlar, birçok ilde ahlaksızlık sergilemeye başladı. Görünen bir başka artış ise başörtülü kadınlara, sakallı erkeklere ve az da olsa dekolte giyen kadınlara yönelik öfke dolu sözler söyleyen kişiler, otobüste, metroda, yolda olay çıkartıp âdeta toplum içinde ayrışmayı körüklüyorlar.

Laikliği; sakallı, başörtülü kişilere saldırmak olarak görenlerin histeri nöbeti geçirircesine çıkardığı olaylar, son günlerde artış gösterip organize edilmiş gibi yaşanmaktadır.

İzmir Foça’da bir kadının, sokakta gördüğü başörtülü kadınlara "Atatürk çocuklarıyız biz. O zaman çocuğu da sokun çarşafa. Atatürkçüyüz biz. Haydi gidin kara böcekler." şeklinde saldırması, Trabzon Of Devlet Hastanesinde bir kadının sıra bekleyen başörtülü kadınları hedef alarak "Allah nurunuzu almış. Kes sesini pislikler! Terbiyesizler! Hayvanlar! Öküzler!" şeklinde saldırması, Kocaeli halk otobüsü içinde "Burası Türkiye Cumhuriyeti. Burada böyle yaşanmaz. Peçeni al git buradan'' diye saldırması, İstanbul-Marmaray’da 'Burası Türkiye, burası Arabistan değil. Herkes haddini bilecek. Burası benim Atamın yaptığı ülke. Atamın yasakladığı şeyleri giyemezsiniz' diyerek bir kadının başörtüsünün çıkarılmaya çalışılması, İstanbul Beşiktaş'taki otobüste başörtülü bir kadına "Arabistan'a gidin, deveye binin” diyerek saldırılması, yine İzmir’de metroda başörtülü kadına "Allahsız, eşek olmasanız Tayyip'e oy vermezsiniz" şeklinde saldırılması, Bursa'da toplu taşımaya binen tesettürlü genç kıza, "Çarşafın bana değiyor, tiksiniyorum sizden" diye saldırılması gibi o kadar çok örnek var ki inanın buraya yazmakla bitiremeyiz. Hepsi de son haftaların yaşanmış, tiksindirici/ ayrıştırma olayları. Bu dil toplumu böler, bu dil laik/antilaik kutuplaşmalarını yaratır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde artan bu olayları, “Milletimizi karamsarlığa sürükleyenler her mecrayı kullanıyor. Otobüslerde, metrolarda, yolda insanlarımızı taciz etme noktasında küstahlıklarla daha çok karşılaşmaya başladık. Hiç kimse kusura bakmasın. Sırf yabancı diye, sırf başı örtülü diye insanlara hakaret etmek asla kabul edebileceğimiz bir davranış değildir. Kim olduğunuzu biliyoruz. Niçin böyle yaptığınızı biliyoruz. Biz hâlâ aynı şeyi söylüyoruz. Başaramayacaksınız.”  şeklinde değerlendirmiştir.

Toplumda etnik, mezhep, inanç, giyim, spor üzerinden çıkarılacak her türlü ikilik, Türk milletinin bölünmesine sebebiyet verir. Türk-Kürt, Alevi-Sünni, laik/antilaik ayrışması organize kötülük laboratuvarının ürünleridir. Kimi ahmaklığından, kimi bilerek bu ayrıştırma oyunlarına alet olmaktadır.

Toplumda artan şiddet olaylarına, türlü ahlaksızlıklara ve ayrıştırma oyunlarına çok dikkat edeceğimiz bir süreçten geçiyoruz.

Çiçero’nun “Milletler parasızlıktan değil ahlaksızlıktan çöker.” sözünden yola çıkarsak önce ahlakımızı koruyacağız ve daha sonra toplum içinde kılığından, kıyafetinden ve inançlarından dolayı ayrıştırmaya çalışanlara karşı dikkat edeceğiz.

Türk milletinin huzuru her şeyden önce gelir. Bu huzuru bozacak her şeyle mücadele etmek öncelikli sorumluluk hâlini almalıdır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer'e verilen ceza belli oldu

Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer'e verilen ceza belli oldu