20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Bilim Teknoloji GTA 6 çıkış tarihi belli oldu mu ne zaman? GTA 6 haritası sızdırıldı, sistem özellikleri belli mi?

GTA 6 çıkış tarihi belli oldu mu ne zaman? GTA 6 haritası sızdırıldı, sistem özellikleri belli mi?

Grand Theft Auto (GTA) serisi ile oldukça öne çıkan Rockstar Games, GTA serisi için yeni bir bölüm üzerinde çalıştıklarını duyurdu. Bu duyurunun ardından ise birçok oyuncu GTA 6 oyunun ne zaman piyasaya çıkacağı ile ilgili araştırmalar yapmaya başladı.

5 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
GTA 6 çıkış tarihi belli oldu mu ne zaman? GTA 6 haritası sızdırıldı, sistem özellikleri belli mi?

Grand Theft Auto (GTA) serisi ile oldukça öne çıkan Rocstar Games, GTA 6 için yeni bir bölüm üzerinde çalıştıklarını duyurdu. Bu duyurunun ardından ise birçok oyuncu GTA 6 için heyecanlı bekleyişe başladı. GTA 6 ne zaman çıkacak? GTA 6 sistem özellikleri neler? en çok merak edilen konulardan. GTA 6 için harita detayı da ortaya çıktı. İşte detaylar...

GTA 6 NE ZAMAN ÇIKACAK HANGİ YILDA?

Sony şirketi 2021'in ikinci yarısında GTA 5'in PS5 ve Xbox Series X'e geleceğini duyurdu. Bu, GTA 6'yı bekleyenler için hoş bir haber. Fakat 2021'in ortasına kadar GTA 6'nın piyasaya sürülülmesi beklenmiyor. GTA 6 çıkış tarihi bu sebeple tam olarak belirlenmedi. 

Gta 6 çıkış tarihi

GTA 6 İÇİN SİSTEM GEREKSİNİMLERİ BELLİ Mİ?

GTA 6 hakkında alınan bilgilere göre oyun ilk olarak PlayStation 5 ve Xbox Series X|S platformları için kullanıma açılacak. GTA 6 için sistem gereksinimi bilgisi ise paylaşılmadı. Yeni çıkan oyunların genel olarak yeni nesil işlemcilerde çalıştığı düşünülürse GTA 6'nın sistem özelliklerinin yüksel olması bekleniyor.

GTA 6 HAKKINDA SON BİLGİLER

Milyonlarca aktif oyuncu gala GTA serilerini oynamakta. 15 seriye ulan GTA yapımı birçok ödüle de layık görüldü. Rockstar yapımı oyunlar, piyasada var oldukları zaman dilimlerinde oldukça beğeni toplamayı başardılar. 15 oyundan oluşan seri, oyun dünyasına kazandırdıkları nedeniyle hep dikkat çeken yapımlar arasında yerini aldı. Beklentilerin artık üst seviyede olduğu oyun serisinin yeni üyesi de bir türlü gelmek bilmiyor açıkçası. 2013 yılında GTA V‘i çıkaran Rockstar, hala GTA 6 için bir açıklama yapmıyor. Hatta firma oyunu ikinci kez yeni nesle uygun hale getirmek ile uğraşıyor. PC dahil yedi farklı platforma (PlayStation 3/4/5, Xbox 360/One/Series X/S) çıkış yapan GTA V için de her geçen gün yeni güncelleme yayınlanıyor. Ancak hemen hemen her yıl yeni iddianın ortaya atıldığı, hatta Türkiye’de geçeceğinin dahi iddia edildiği GTA 6 bir türlü kendini göstermiyor. Kesin çıkış tarihi bilinmeyen oyun ile alakalı dolaylı yollardan bazı bilgiler ortaya çıktı. Görünüşe göre Rockstar‘ın sahibi olan firma Take Two 2021 için herhangi bir GTA 6 planı yapmıyor.

Take Two geçtiğimiz günlerde hissedarlarına yeni bir finansal rapor sunumu gerçekleştirdi. Firmanın genel vizyonunun konuşulduğu bu sunumda bazı planlar ile alakalı yeni bilgiler ortaya çıktı. Sahip olunan alt firmaların başarılarının yer aldığı sunumda Take Two markası altında çalışan stüdyoların 2021 yılı sonuna kadar kaç tane oyun çıkaracağı belli oldu. Buna göre firmaya bağlı stüdyolardan yıl sonuna kadar yalnızca iki yeni oyun piyasaya çıkacak. Ve ne yazık ki bu oyunlar arasında GTA 6 yer almıyor. Zira daha önceden yapılan açıklamalara göre çıkacak iki oyun da 2K tarafından geliştirilecek. Firma WWE 2K22 ve NBA 2K22 oyunları ile kontenjanı doldurdu. Ayrıca GTA 6 gibi büyük bir oyunun zaten çıkacak olması ihtimalinde Take Two‘nun bunu sunuma eklememesi de pek mümkün değil. Zira seri geldiği nokta neticesiyle dünya genelinde büyük bir beklentiye sahip. Bununla birlikte GTA 6‘nın çıkışı oyun dünyasındaki dengeleri de yine değiştirecektir. Tıpkı GTA V‘in başardıkları gibi.

GTA 6

GTA 6 HARİTASI BELLİ OLDU MU?

İnternette isimsiz bir kaynak tarafından paylaşılan harita, GTA hayranlarını da ikiye bölmüş durumda. Haritanın gerçekliği sorgulanırken, daha önce de bazı sızıntılar da oyunun Miami'de geçeceğini iddia etti.

Sızdırılan GTA 6 haritası, Vice City haritasına oldukça benziyor. Bildiğiniz gibi Vice City kurgusal bir şehir ve aslen Miami şehrini temel alıyor.

Paylaşılan Vice City haritasının GTA 6 oyununda karşımıza çıkacak haritanın bir kısmı olma ihtimali olduğu görüşü de gündemde. Zira oyuncular yeni GTA oyununda geniş bir açık dünya beklentisinde.

GTA V ENHANCED SÜRÜMÜ YILIN İKİNCİ YARISINDA ÇIKACAK!

Her ne kadar GTA 6 ile alakalı herhangi bir haber ortaya çıkmış olmasa da, GTA V ve Online ile alakalı kritik bilgiler ortaya çıktı. 2013 yılında piyasaya çıkan oyun, hala aktif oyuncu sayılarında üst sıralarda yer alıyor. Özellikle Online kısmına gelen güncellemeler ile oyun sürekli canlı tutuluyor diyebiliriz. Hal böyle olunca Rockstar firması da buradaki gelir kaynağını kaybetmek istemiyor. Firma bu yılın ikinci yarısında oyunun yeni nesil sürümünü oyuncuların beğenisine sunacak. Bununla birlikte bu sürümün yeni bir oyun olarak adlandırılmadığını belirtmek gerek. Zira Rockstar‘a göre Enhanced Edition sadece bir güncelleme. PlayStation 5 ve Xbox Series X/S konsollarına çıkacak bu sürüm ile birlikte firma da oyundan gelir elde etmeye devam edecek gibi gözüküyor.

Ayrıca GTA Online‘da yine içerisinde bulunduğumuz yılın ikinci yarısında GTA V‘ten ayrılacak. Firma Red Dead Redemption 2‘de yaptığı gibi ana oyunla Online modu ayırmak istiyor. Online modu daha ucuza satmak isteyen oyun devi bu sayede kullanıcılara ana oyuna sahip olma zorunluluğu getirmiyor. 40’tan fazla güncellemenin geldiği GTA Online, bir müddet daha oyun dünyasının merkezinde kalacak gibi gözüküyor. 2023 ile 2024 yıllarına kadar toplamda 19 yeni oyun çıkarmak isteyen Take Two, umarız GTA 6 için de bir yer ayırtır. Oyun dünyasının kült eserlerinden olan ve 345 milyonluk birim satışa ulaşan oyun serisi umarız hayranlarını daha fazla bekletmez. Bakalım Take Two ve Rockstar yine oyun dünyalarında taşları yeniden oynatmayı başaracak mı bekleyip göreceğiz.

GTA 6 İÇİN ÇIKAN SÖYLENTİLER; 

Netflix’in Narcos dizisinden esinlenen, narkotik ve kartel temalı bir hikâye işlenecek,Başrolde “Ricardo” isimli tek bir erkek karakter yer alacak, “Kacey” isimli kadın karakter de hikâye anlatımını destekleyecek,
Oyun hem Vice City’de, hem de Rio de Janeiro’dan uyarlanan bir şehirde geçecek,
Oyunda Grand Theft Auto V'teki Martin Madrazo'nun genç hali ve onunla bağlantılı görevler yer alacak,
Oyunun geçtiği dönem 1970’li ve 1980’li yılları kapsayacak,
Oyun mekanikleri gerçekçilik ile “arcade” oynanış arası bir dengede olacak,
Yıllar ilerledikçe binalar ve araçlar değişim gösterecek,
Araçlar Red Dead Redemption II’deki atlar ile aynı mantıkta çalışacak, fazla eşyalar bagajda depolanacak,
Belli sayıda silah taşınabilecek, tüm cephaneye direkt ulaşılamayacak,
Hava durumu oynanışta önemli bir etken olacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Emekli maaşları erken mi alacak ne zaman yatar? Emekli maaşları zammı detayları belli oluyor

Emekli maaşları erken mi alacak ne zaman yatar? Emekli maaşları zammı detayları belli oluyor