23 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Bilim Teknoloji Google’dan saldırı uyarısı

Google’dan saldırı uyarısı

Google’ın popüler internet tarayıcısı Chrome ile ilgili yeni bir güvenlik güncellemesi yayınlandı. Şirket son dönemde yaşanan siber saldırılar nedeniyle güncelleme yapılmasını öneriyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Google’dan saldırı uyarısı

Google’ın popüler internet tarayıcısı Chrome son dönemlerde siber saldırılarla uğraşıyor. Teknoloji devi Chrome için yeni bir güvenlik güncellemesi yayınladı ve kullanıcılara uyarı da bulundu.

Chrome'a yapılan saldırıların şiddetinin gittikçe arttığı şu günlerde Google, şimdi de iki kritik hack saldırısını daha doğruladı. Dünya genelinde 2 milyar kullanıcısı olan Chrome için Google güncelleme yapılmasını öneriyor.

Yaptığı yeni bir paylaşımda Google; bu yılın 12. Ve 13. ‘Sıfır Günü’ (Zero-Day) açıklarının (CVE-2021-37975 ve CVE-2021-37976) da bulunduğunu ve bunların Linux, macOS ve Windows kullanıcılarını etkilediğini duyurdu. Google herhangi bir düzeltme yayınlamadan önce, bu açıkların bilgisayar korsanları tarafından bilindiği anlamına geldiği için sıfır günü saldırıları oldukça kritik bir önem arz ediyor.

Saldırılardan korunkak için güncelleme şart
Saldırılara karşılık olarak Google kritik bir güncelleme yayınladı; ancak şirket kullanıcılarını dağıtımın kademeli bir şekilde gerçekleşeceği, bu yüzden de herkesin kendisini hemen anında koruyamayacağı konusunda uyardı. Korunup korunmadığınızı Ayarlar > Yardım > Google Chrome Hakkında'ya giderek kontrol edebilirsiniz. Kullandığınız Chrome sürümünün 94.0.4606.71 veya üzerinde olması durumunda endişelenmenize gerek yok, güvendesiniz. Ancak güncelleme henüz tarayıcınız için mevcut değilse, yapmanız gereken tek şey yeni sürümün gelip gelmediğini düzenli olarak kontrol etmek.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
WhatsApp'tan iki bomba özellik

WhatsApp'tan iki bomba özellik