20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Biyografi Onur İste kimdir? Onur İste ne iş yapar?

Onur İste kimdir? Onur İste ne iş yapar?

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkan Yardımcısı Onur İste hakkındaki bilgiler merak konusu oldu. CNN Türk'te yayınlanan Tarafsız Bölge progrmaaına konuk olan İste'nin hayatı ve biyografisi araştırılıyor. Peki, Onur İste kimdir, ne iş yapar?

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Onur İste kimdir? Onur İste ne iş yapar?

Onur İste, İste & İste Avukatlık Bürosunun kurucu ortağıdır.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 2006 yılında mezun olmuştur.

2007 yılında İstanbul Barosundan avukatlık ruhsatını almıştır.

2008 yılında South Texas College of Law’da ( Houston - ABD) fikri mülkiyet, uzlaşma ve Anayasa hukuku (özellikle Amerikan Anayasası ek 1. Maddesi – ifade özgürlüğü bağlamında) alanlarında burslu değişim öğrencisi olarak “Juris Doctor” eğitimi görmüştür. Bu süreç içerisinde aldığı eğitim neticesinde, Amerika’ nın Teksas eyaletinde uzlaştırmacı olarak görev yapabilme yetkisini kazanmıştır.

“Koruma Tedbirleri Nedeniyle Tazminat” konulu yüksek lisans tezini başarıyla tamamlayarak, Marmara Üniversitesi Kamu Hukuku Anabilim Dalı’ndan yüksek lisans derecesi almıştır.

Marmara Üniversitesi Kamu Hukuku Anabilim Dalı’nda “Sermaye Piyasası Hukukunda Manipülasyon Suçları” konulu doktora tezinin yazımı çalışmalarına devam etmektedir.

Genel olarak ceza hukukunda ve onun da özelinde ticaret hukuku ve ceza hukukunun birlikte kullanıldığı beyaz yaka suçları ve ekonomik suçlar üzerinde uzmanlaşmıştır. Ayrıca bankacılık suçları, sermaye piyasası hukuku çerçevesinde düzenlenmiş suçlar ve bilişim yoluyla işlenen suçlar özel ilgi alanları içindedir. Şirket birleşmeleri, devralmaları, hisse devir sözleşmelerinin ve ticari sözleşmelerin hazırlanması, yurt içi ve yurt dışı yatırım stratejisinin yürütülmesi, hukuki sürecin analizi ve risk değerlendirmesi konularında hukuki danışmanlık hizmeti vermekte, yargılama sürecinde taraf vekili olarak süreci takip etmektedir. Kamu İhale Kanunu çerçevesinde ihale süreçleri ile ilgili tüm uyuşmazlıklarda önemli ölçüde deneyimi bulunmaktadır.

Avukatlık hizmetinin yanı sıra özel hukuk uyuşmazlıklarında arabulucu olarak hizmet vermektedir. İş hukukunda Uzman Arabulucu unvanına sahiptir. Bu çerçevede yabancılık unsuru taşıyanlar da dâhil olmak üzere özel hukuk uyuşmazlıklarının çözümlenmesinde arabuluculuk hizmeti vermektedir.

Pek çok panel ve seminerde konuşmacı olarak yer alarak, tebliğler sunmuştur. Farklı sivil toplum kuruluşlarındaki görevinin yanı sıra, İstanbul Barosu’ nda çeşitli komisyonlarda görev almış olup, halen Hukuk Sosyolojisi ve Felsefesi Komisyonu üyesidir.

Felsefe ve deniz kültürü özel ilgi alanlarıdır.

Türkçe ve İngilizce bilmektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Siirt Üniversitesi Akademik Personel alıyor

Siirt Üniversitesi Akademik Personel alıyor