Birkaç gün sonra, Kuşatma sinema filminin çekimleri sona eriyor.

Güzelim Çukurova’nın bizi şaşırtan sert iklimine rağmen, hummalı çalışmayla çekimleri bitiriyoruz.

Sırada kurgu, montaj, saund ve müzik yerleştirmeleri var; ardından filmimiz mart ayının ikinci haftasından sonra Türkiye’nin bütün bölgelerinde sinema salonlarında yerini alacak.

Kuşatma, bizim “ilk filmimiz olacak!”

Gönlümde hüzünlü bir hatırası olan “Güneş Ne Zaman Doğacak” filminden sonra ilk kez Türk Milliyetçilerinin yapımında, oyununda yer aldığı bu ilk çalışmaya daha şimdiden gösterilen yoğun ilgi bizi mutlu kılıyor.

MHP’nin bilge lideri Devlet Bahçeli’nin hayır duasıyla çıktığımız bu yolda, çekim aşamasını bitirme noktasına gelmek başlı başına kıvanç sebebi. Büyüğümüzün sanata ve sinemaya olan ilgisi, izleyici olmanın çok ötesinde. Sinema üzerine yaptığı derin analizler ve sinemanın önemine binaen yaptığı tespitler sorumluluğumuzu arttırıyor.

Kuşatma-Yedi Uyuyanlar Sinema Filmi, herkesin ilgisini çekecek sıradışı bir konuyu işliyor.

Filmi izleyip salondan çıkanların hüzünlü bir gururla başlarını gökyüzüne kaldırarak bu milletin asil evladı olduklarına yönelik inancı herkesle paylaşacağına inanıyoruz.

Kuşatma, Türkiye’nin hikayesi.

Devlet Bahçeli’nin yıllar önce beyan ettiği gibi “Biz bu kuşatmayı yaracağız!”

Yardık da!

Ama bitmedi, bitmez de; milletler mücadelesi milletler var olduğu sürece devam eder. Dede Korkud’un asırlar önce söylediği gibi, alemde şer, Oğuz’da er tükenmez.

Sinema, kültür dünyasının en prestijli alanıdır. Adeta görsel alemin kitabı gibidir.

Söz uçar, yazı kalır denir ya, dizi biter sinema kalır. Bu sebeple Türkiye’nin varlık mücadelesini önemseyenler sinemaya kayıtsız kalamazlar.

Sinema’da da akımlar, ideolojiler, fikri duruşlar var. Her ideolojinin bir kültür politikası, her fikrin bir sinema algısı söz konusu.

Bir zamanlar bu ülkede kültür sanat dendiğinde solun borusu öterdi. Hele sinema dünyası tam bir sol kale ünvanına sahipti. Bugün sol, gerçeklik sahasında etkisini kaybetse de ideolojik hegemonyasını sürdürüyor.

Gelenekli toplumlarda sol da olacak sağ da. Ancak solun kültürde belirleyici olması, sağın ise kültürel gelişmeleri izlemekle yetinmesi milli kültürün korunup zenginleşmesi açısından handikaptır. Edebiyata, sanata nüfuz edemeyenler gençlik üzerinde etkili olamıyor.

Bilgisayar çağı, medyayı bireyselleştirmiş olsa da toplu olarak katılım gösterip, toplu olarak yaptığımız merasimlerin hayatımız üzerindeki etkisi oldukça büyüktür.

Camide beraberiz.

Okulda beraberiz.

Fabrikada beraberiz.

Stadyumda beraberiz.

Sinemada beraberiz.

Biz kültürü beraber olduğumuz yerlerde koruyor ve birlikte olduğumuz yerlerde gelecek kuşaklara aktarıyoruz.

O yüzden sinema önemli; Kuşatma bu önemin idrakiyle hazırlanıyor.

Çorbada tuzu olan herkese şimdiden teşekkür ediyoruz.

Şubat ayının başından itibaren Kuşatma, mart ayında vizyona çıkmak üzere post-prodüksiyon aşamasına girerken biz yeniden konserlere dönüyoruz.

Ve tabi 'Söz-Müzik Ahmet Şafak' programıyla yeniden BengüTürk ekranlarında gelişmelerin ve seçimin nabzını tutmaya başlıyoruz.

Allah'ın izniyle beraberliğimiz devam edecek.

Biz birlikte muhteşemiz.