21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya Alman bakandan Türkiye açıklaması

Alman bakandan Türkiye açıklaması

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, NATO'ya yönelik tartışmalara ilişkin yaptığı açıklamada, "Önemli bir partnerimiz olan Türkiye'nin Avrupa'dan uzaklaşmaması çıkarımızadır" dedi.    

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Alman bakandan Türkiye açıklaması

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, NATO'da önemli bir partner olan Türkiye'nin Avrupa'dan uzaklaşmamasının Avrupalıların çıkarına olduğunu söyledi.
Maas, Delfi haber portalına yaptığı açıklamada, NATO'ya yönelik tartışmaları değerlendirdi.

NATO'nun tarihteki en başarılı savunma ittifakı olduğunu belirten Maas, ''NATO Avrupa-Atlantik güvenliğini 70 yıldır sağlıyor ve sağlamaya devam edecek. Rusya'nın Kırım'ı uluslararası hukuka aykırı olarak ilhak etmesinden sonra NATO hızla değişen uluslararası güvenlik ortamına adapte oldu. Son aylarda stres testi yaşadığımız ve güvenlik politikası konusundaki zorlukların bugün on yıl öncekinden farklı olduğu doğru ancak NATO’yu stratejik olarak geliştirmek için hepimize görev düşüyor.'' ifadelerini kullandı.

'Türkiye'nin Avrupa'dan uzaklaşmaması bizim çıkarımızadır'
Maas, Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı'nın sorulması üzerine de Suriye'nin kuzeyindeki durumun yoğun olarak uğraştıkları bir konu olduğuna işaret ederek, ''Bu nedenle şu anda NATO Dışişleri Bakanları ile görüşmemiz iyi. Şu anda Ankara ile farklılıklar mevcut ancak NATO'da da önemli bir partner olan Türkiye'nin Avrupa'dan uzaklaşmaması bizim çıkarımızadır.'' dedi.

Macron'un sözlerini değerlendirdi
Almanya Dışişleri Bakanı, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un ''NATO'nun beyin ölümü gerçekleşti'' ifadesinin aksine NATO'yu güçlendirecek bir mekanizmanın yararlı olacağını düşündüğünü söyledi.

Maas, NATO'yu ikame edecek bir yapı yerine NATO'yu daha da güçlendirecek ve Avrupai bir yapıya ihtiyaç bulunduğuna dikkati çekerek, ''Tabii ki Avrupa kendi güvenliği için daha fazla sorumluluk almalı. O nedenle güvenlik politikasında iş birliğini güçlendirmek doğru bir karar ancak bu NATO'nun yerine geçecek bir yapı değil aksine NATO'yu tümüyle güçlendirecek bir yapı olmalı.'' diye konuştu.

Yorumlar
C
Celal OKŞAŞ 4 yıl önce
Şimdi Alman bakana ne söylenmeli, aslında söylenecek çok şey var, efendim Türkiye'nin avrupadan uzaklaşmaması Avrupanın yararına imiş, Nato da önemli bir partnermiş, böyle aptalca açıklamalara Türkiye'nin karnı tok akıllı Alman, neden şunu diyemiyorsun, Türkiye nekadar güvende olursa Avrupa'da NATO'da güvende ve güvenilir olur, öyleyse Avrupanın da NATO 'nunda güvenlik ve terörle mücadelede Türkiye'ye hertürlü yardımı yapmalı ve yanında olmalıyız, ama bizler ABD dahil terör örgütünün yandaşı durumunda ısrar ediyoruz bu doğru değil diyemiyorsun, Türkiye uzaklaşmasın, Türkiye NATO nun önemli bir üyesidir falan filan. Hadi ordan be adam sende.
begenme BEĞENME
0
cevapla CEVAPLA
Cisse açıkladı! Galatasaray...

Cisse açıkladı! Galatasaray...