19 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya Almanya’da İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana bir ilk

Almanya’da İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana bir ilk

Almanya’da 2 eyalette gerçekleşen seçimlerde sandık çıkış anketlerine göre, aşırı sağcı AfD Partisi (Almanya için Alternatif), Thüringen eyaletinde oyların yüzde 33,5'ini alarak İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana seçim kazanan ilk aşırı sağcı parti olma yolunda ilerliyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Almanya’da İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana bir ilk

Almanya’da bugün 2 eyalette yapılan seçimlerin sandık çıkış anketleri yayınlandı. Thüringen ve Saksonya eyaletlerinde gerçekleşen seçimlerde göçmen karşıtı aşırı sağcı AfD (Almanya için Alternatif) Partisi bir ilke imza atmak üzere. Yayın kuruluşu ZDF'nin sandık çıkış anketlerinde göre, Thüringen eyaletinde oyların yüzde 33,5'ini alarak ilk sırada yer alan AfD Partisi, İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana seçim kazanan ilk aşırı sağcı parti olma yolunda ilerliyor. Eyalette AfD’nin en yakın rakibi muhafazakar Demokrat Birlik (CDU) Partisi ise yüzde 24,5 ile ikinci sırada yer aldı.
 

Anketler, Saksonya eyaletinde ise CDU’nun yüzde 31,9 ile AfD'nin sadece yarım puan önünde olduğunu aktardı. AfD gibi göç konusunda daha sıkı kontroller talep eden ve Ukrayna'nın silahlandırılmasının durdurulmasını isteyen sol popülist Sahra Wagenknecht İttifakı (BSW), önceki anketlerde önemli ölçüde düşük performans göstermesine rağmen her iki eyalette de 3. oldu.

AfD’nin gizli toplantısı ülkede protestolara yol açmıştı
 

Alman basınında yer alan haberlerde, geçen sene kasım ayı sonunda AfD Partisi üyeleri ve diğer bazı ırkçı grupların Potsdam'ın kuzeyindeki lüks bir otelde “Geri Dönüş” konulu konferansta bir araya geldikleri ve AfD'nin iktidar olması durumunda ülkedeki bütün yabancıları sınır dışı etme stratejisinin nasıl uygulanacağının ele alındığı belirtilmişti. Toplantıda ayrıca Almanya vatandaşlığına geçmiş olan yabancı uyrukluların da vatandaşlığının iptal edilerek, ülkeden gönderilmesinin tartışıldığı ifade edilmişti. Gizli toplantının ortaya çıkmasının ardından aşırı ırkçı politikaları ve anayasaya aykırı tutumları nedeniyle AfD’nin kapatılması tartışma konusu olmuş, ülkede protesto gösterileri düzenlenmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Trabzonspor - Eyüpspor karşılaşmasında gol sesi çıkmadı

Trabzonspor - Eyüpspor karşılaşmasında gol sesi çıkmadı