25 Şubat 2025
weather
1°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Dünya Aşırı yağışlar ülkeyi alarma geçirdi!

Aşırı yağışlar ülkeyi alarma geçirdi!

Japonya'nın güneybatısındaki Kagoshima bölgesini etkisi altına alan şiddetli yağışlar nedeniyle olası afetlere karşı üç şehirde yaklaşık 800 bin kişiye tahliye emri verildi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Aşırı yağışlar ülkeyi alarma geçirdi!

Japonya'da devam eden sağanağın su baskınları ve toprak kaymaları riskini artırdığını belirten yetkililer, Kagoshima bölgesine bağlı Kagoshima, Kirishima ve Aira şehirlerinde yaklaşık 800 bin kişiye tahliye emri verdi.

MİYAZAKİ BÖLGESİNDE 310 BİN KİŞİ TAHLİYE EDİLECEK
Japon Meteoroloji Ajansınca ülkenin güneybatısı ve batısını bir sonraki güne kadar aşırı yağışlar konusuna işaret edilirken, Kagoshima'daki 8 diğer belediye ve komşusu Miyazaki bölgesinde de yaklaşık 310 bin kişinin de tahliye edilebileceği uyarısında bulunuldu.

Ajans yetkilileri, düzenlenen acil durum toplantısında, halkı yoğun yağışlara karşı dikkatli olmaya çağırdı.

Japonya'nın batısını geçen yıl temmuzda etkisi altına alan aşırı yağışların yol açtığı sel ve toprak kaymalarında 222 kişi hayatını kaybetmişti.

 Kaynak: AA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
36 TL'ye alındı, 5,2 milyon liraya satıldı

36 TL'ye alındı, 5,2 milyon liraya satıldı