20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya Batı’yı korku sardı! 2020’de Avrupa’nın yüzde 8’i...

Batı’yı korku sardı! 2020’de Avrupa’nın yüzde 8’i...

Aşırı sağ saldırıların ve İslamofobi’nin arttığı Avrupa’da Hıristiyanlığın gerilemesi sonucunda Müslüman olanların sayısında dikkat çeken artış yaşanıyor. Yapılan araştırmalara göre 2020’de Avrupa’nın yüzde 8’inin Müslüman olması bekleniyor. Müslüman nüfusun Avrupa’da artış göstermesi Haçlı Batı’nın kabus görmesine neden oluyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Batı’yı korku sardı! 2020’de Avrupa’nın yüzde 8’i...

Avrupa’da artan aşırı sağ ve İslamofobi’ye rağmen Müslüman olan insanların sayısı gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Suriye’de süren savaş nedeniyle yüz binlerce mülteci Türkiye, Ürdün ve Lübnan’dan Avrupa’ya akın etmesi üzerine Avrupa’yı ‘Müslümanlaşma’ korkusu sardı. 

30 yıl içinde Avrupa’da Müslümanların oranının yüzde 20’ye ulaşması bekleniyor.
Araştırmalara göre, 27 Avrupa Birliği (AB) ülkesinin nüfusunun yüzde 5’ini Müslümanlar oluştururken, son yıllarda bu rakamın daha da arttığı ifade ediliyor. Avrupa’ya Müslüman göçünün gittikçe artması yüzünden bu oranın 30 yıl içinde yüzde 20’ye ulaşacağı belirtiliyor.

“Aşırı sağın artışına rağmen Müslüman olanların sayısı artıyor”
Yeniakit'te yer alan habere göre; Avrupa’da Hıristiyanlığın gerilemesi ve adeta kitleler halinde Avrupalıların Müslümanlaştığını belirten Psikolog Ayşe Gencer, “Avrupa Birliği ülkelerindeki gelişmelere baktığımızda göçmen Müslümanlarla birlikte İslamiyet Avrupa gündeminden hiç düşmüyor. Aşırı sağ saldırıları ve İslamofobi son zamanlarda daha arttı. İslam’a saldırılar daha da artınca insanlar İslam’ı kaynağından bilgi edinme merakı başladı. İnsanlarda görülen bu merak onların Müslüman olmalarına neden oluyor.” dedi.

Hollanda’da Müslüman olanların sayısı artıyor!
Hollanda’da bulunan Hristiyanlardan Müslüman olan insanların sayısında artışın yaşanması dikkat çekiyor. Hollanda’da geçen yıl Müslüman olan ve ilk defa oruç tutan Pierre Weijers yaptığı açıklamada, "Ramazanda beni en çok etkileyen şey, dayanışma, kardeşlik ve insanların bana destek olup yardım etmesi oldu. Ramazanı yaşamak çok güzel bir duygu. Ramazan öncesi beni neyin beklediğini bilmiyordum, zorlanırım diye düşündüm fakat şimdi içinde bulunduktan sonra kolay geçiyor. Teravih ve sabah namazını camide kılmaya çalışıyorum çünkü ramazanda ibadet yapmaktan zevk alıyorum." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
O hain kendini bakın nasıl tanıtmış!

O hain kendini bakın nasıl tanıtmış!