20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya BM rakamları açıkladı: Ukrayna'dan çıkışlar 3,8 milyonu geçti

BM rakamları açıkladı: Ukrayna'dan çıkışlar 3,8 milyonu geçti

Rusya-Ukrayna savaşında 32. güne girildi. Rusya'nın Slavutiç kentini ele geçirdiği bildirildi. Ukrayna, Rus birliklerinin Kiev'den 70 kilometre kadar geri püskürtüldüğünü duyurdu. Merkezi İstihbarat Teşkilatı Başkanı General Kirill Budanov, Rusya'nın Ukrayna'ya bir 'Kore' senaryosu empoze etmeye ve işgal altındaki tüm bölgeleri bir devlet kurarak çatısı altında toplamaya çalışacağına inanıyor. BM , Ukrayna'dan komşu ülkelere 3,8 milyondan fazla mültecinin geçiş yaptığını bildirdi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
BM rakamları açıkladı: Ukrayna'dan çıkışlar 3,8 milyonu geçti

Rusya Devlet Başkanı Putin'in talimatıyla başlatılan askeri harekat, 32. gününe girdi. Kiev başta olmak üzere, ülkenin pek çok noktasında çatışma ve bombardımanlar yaşanıyor. Rus kuvvetleri sahada istediği hızda ilerleyemediği için sivil yerleşimleri de vurmaya başlarken, Batı dünyasından Moskova'yı hedef alan yaptırımlar her geçen gün daha da ağırlaşıyor.

Ukrayna Savunma Bakanlığı Sözcüsü Aleksander Motzuyanik, Ukraynalı askerlerin, Kiev'e girmeyi hedefleyen Rus birliklerini başkentten 70 kilometre kadar geri püskürttüğünü bildirdi.

Motzuyanik, yaptığı açıklamada, Kiev'in iyi korunduğunu ve savunmasını Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin seçkin birliklerinin üstlendiğini vurguladı.

Ukraynalı askerlerin, Rus birliklerini başkent Kiev'den 70 kilometre kadar geri püskürttüğünü belirten Motzuyanik, bazı bölgelerde ise işgalcilerin 35 kilometre kadar geri çekildiklerini kaydetti.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, ayrıca bugün Sumi bölgesindeki Trostyanes kenti ile Zaporojiya bölgesindeki Poltovka köyünü Rus birliklerinden geri aldıklarını bildirdi.

Öte yandan başkent Kiev'in yakınında yer alan İrpin kentinde ise şiddetli çatışmaların sürdüğü açıklandı.

İrpin Belediye Başkanı Aleksander Markuşin, "Düşman birlikleri, İrpin'e üç yönden saldırmaya çalıştı ama askerlerimiz bu saldırıları püskürttü." dedi.

İşte dakika dakika bölgede yaşananlar...

16:55 ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, "Rusya'da bir rejim değişikliği stratejimiz yok" dedi.

16:44 Luhansk bölgesindeki ayrılıkçı yetkililerin, 'Rusya'ya katılmak için referanduma gideceğiz." çıkışına Ukrayna'dan cevap geldi: İşgal altındaki Ukrayna topraklarında Rusya'nın referandum için hiçbir yasal dayanağı yoktur.

16:05 BM , Ukrayna'dan komşu ülkelere 3,8 milyondan fazla mültecinin geçiş yaptığını bildirdi.

15:25 Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde: Ukrayna'daki olaylar avro bölgesindeki ekonomik büyümeyi yavaşlatacak ve enflasyonu hızlandıracak

14:10 Fransa Cumhurbaşkanı Macron, ABD Başkanı Biden'ın 'Putin bir kasap' sözlerine ilişkin, "Moskova ile gerilimi tırmandırmayın" uyarısında bulundu. Vladimir Putin'e "kasap" diyen Joe Biden'ın sözlerini "kullanmayacağını" belirten Macron, "Ne sözlü ne de fiili gerilim tırmanışına girmemeliyiz." dedi.

12:41 Ukrayna Merkezi İstihbarat Teşkilatı Başkanı General Kirill Budanov: Rusya tüm ülkeyi alamayacağını anladı. Putin bir 'Kore senaryosu (Güney/Kuzey)' üzerinde çalışıyor olabilir

11:45 Bölgesel Devlet İdaresi: Rivne bölgesindeki Dubno petrol deposu, Rus füze saldırısıyla tamamen yok edildi

11:09 Ukrayna'ya saldıran Rus ordusunun 16 bin 600 askerini, 121 uçağını, 127 helikopterini ve 582 tankını kaybettiği bildirildi.

10:20 Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Rus ordusunun uzun menzilli yüksek hassasiyetli silahlarla Ukrayna'nın Kiev ve Lviv şehrinde bazı hedefleri vurduğunu duyurdu.

08:34 Rus ordusu gece boyunca Ukrayna'nın Harkov kentine saldırılar düzenleyerek roketatarlar ile kentin birçok noktasını vurdu.

04:39 Ukrayna'nın Mariupol kenti Belediye Başkanı Vadim Boyçenko, Rusların Mariupol'de kontrolü sağladığına yönelik iddiaları yalanlayarak, Rusların kente yasaklı silahlarla saldırılar gerçekleştirdiğini de duyurdu.

03:41 Rusya ordusu, Ukrayna'nın Slavutiç kentini ele geçirirken, kent halkının Rusya karşıtı protestoları sırasında 3 kişi hayatını kaybetti

02:15 Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy halka sesleniş konuşmasında, Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlediği saldırılarda büyük kayıplar verdiğini ve Rus ekonomisinin giderek kötüleşeceğini belirtti. Zelenskiy ayrıca, Mariupol'u geri almak için tanklara ihtiyaçlarının olduğunu bildirerek, ABD'li ve Avrupalı partnerleri ile bu konuları masaya yatırıldığını duyurdu.

02:08 Rus ordusu tarafından Ukrayna'nın batısında yer alan Lutsk kentine roketli saldırı düzenlendi.

01:00 Ukrayna Başbakan Yardımcısı İrina Veresçuk, son 24 saatte insani yardım koridorları üzerinden çoğu Mariupollü 5 bin 208 sivili güvenli bölgelere tahliye ettiklerini söyledi.

00:44 Ukrayna'nın Slavutıç kenti Belediye Başkanı Yuryi Fomiçev, bugünden itibaren kentin Rusya tarafından işgal edildiğini açıkladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adıyaman Üniversitesi 38 Sözleşmeli Personel alıyor

Adıyaman Üniversitesi 38 Sözleşmeli Personel alıyor