20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya Bölünme hızlandı! 'Türkiye için fırsatlar doğabilir'

Bölünme hızlandı! 'Türkiye için fırsatlar doğabilir'

Uzmanlar, AP için 28 AB üyesi ülkesinde yapılan seçimlerden çıkan sonuçların AB’nin ve “tek dişi kalmış” Batı Medeniyeti’nin çöküşüne işaret ettiğini belirtiyor. AB’nin kuruluşundan bu yana belirleyici politik unsurlar olan Merkez Sağ ile 146 üyeli SD’nin ilk kez çoğunluk sayısı olan 376’nin altına düşmesinin, Yeşiller, Liberaller ve Faşistlerin gittikçe kuvvet kazandığının ortaya çıkmasının AB’deki istikrarsızlığı iyice arttıracağı ve bölünmeyi hızlandıracağı ifade ediliyor.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bölünme hızlandı! 'Türkiye için fırsatlar doğabilir'

Avrupa Parlamentosu (AP) için 28 ülkede yapılan seçimlerden çıkan sonuçların AB’de ve bir bütün olarak Batı’da son yıllarda iyice hissedilen sıkıntıların daha da artacağına işaret ettiği belirtildi.

İslam düşmanlığı bölünmeyi hızlandırıyor!
Avrupa Parlamentosu seçimlerinde, merkezdeki sağ ve sol partilerin çok ağır darbeler aldığını vurgulayan uzmanlar, "AB’nin kuruluşundan bu yana belirleyici politik unsurlar olan Merkez Sağ (EPP) ile 146 üyeli SD’nin ilk kez çoğunluk sayısı olan  376’nin altına düşmesi ve  Yeşiller, Liberaller ile Faşistlerin gittikçe kuvvet kazanması batının batışına işaret  ediyor"değerlendirmesinde bulundular.

Eski Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Avrupa Birliği’nin gittikçe daha fazla istikrarsız bir görüntü arz ettiğini hatırlatarak, "slam, Türkiye ve Erdoğan düşmanlığı’ birliğin geleceğini tehdit ediyor. İslam, Türkiye, Erdoğan karşıtlığı üzerinden büyüttükleri faşizm canavarı şimdi kendilerini yutmaya çalışıyor." Değerlendirmesiyle dikkat çekti.

Akdoğan, Star’daki yazısında “AB’nin “bölünme” yolundaki hızlı ilerleyişine dikkat çekerken, Türkiye’nin  belirleyiciliğinin gittikçe arttığına vurgu yaptı.

Ekonomist Batırel: İngiltere Krize Doğru
Ekonomi yorumcusu  Necmettin Batırel de, AB’nin ve Avrupa Birliği’nden ayrılma süreci kaosa dönüşen İngiltere’nin ekonomik krize sürüklendiğine vurgu yaptı.

Batırel, şöyle devam etti:

"Başbakan Theresa May, 7 Haziran’da görevi bırakıyor. Muhafazakâr Parti’de liderlik yarışı başladı. Yeni lider aynı zamanda başbakan olacak. ABD ve İngiliz gazetelerine göre, Theresa May’den sonra gelecek başbakan anlaşmasız Brexit ihtimalini güçlendirecek. Nitekim İngiltere’de Avrupa Parlamentosu seçimlerinde AB’den ayrılmayı ana politikası olarak belirleyen Brexit Partisi %31,6 oyla ilk sırada yer aldı.  Uluslararası kredi kuruluşu Moody’s’e göre May’in istifası anlaşmasız Brexit ihtimalini kuvvetlendirdi. 31 Ekim son tarih. İngiltere AB’den uzlaşma sağlamadan ayrılırsa 21 aylık geçiş dönemi olmayacak. Anlaşmasız Brexit’te Sterlin %25 değer kaybedeceği için enflasyon yükselecek. Tüketiciler, işletmeler ve kamu kuruluşları, artan maliyetler karşısında şaşkına dönecek. İngiltere Merkez Bankası, "2008 finans krizinden daha büyük durgunluğa gireriz, ekonomi yüzde 8 küçülür" diyor. İngiltere AB kurallarına bağlı kalmayacağı için işletmeler, AB’den ithal edilen mallara gümrük vergileri koymak zorunda kalacak. Tüm ithal ürünlerin fiyatları yükselecek. Üreticiler merkezlerini AB’ye taşıyacak. Avrupa Birliği, İngiltere’ye hiç üye olmamış gibi “üçüncü ülke” muamelesi yapacak. Londra Avrupa finans merkezi unvanını Frankfurt’a kaptıracak. 1 milyon iş yeri kapanacak, 130 milyar avroluk maddi zarar yaşanacak.."

Türkiye için fırsatlar doğabilir
Necmettin Batırel “Türkiye’nin önünde çok büyük bir fırsat var. Ekonomik krize düşecek olan İngiltere ile serbest ticaret anlaşması yaparak Avrupa Birliği ile doğan boşluğu doldurabilir. İki ülke arasında indirimli gümrük vergilerinin uygulanması, kotaların azaltılması, koruma duvarlarının aşağı çekilmesi 22 milyar dolarlık ticaret hacmini 50 milyar dolara çıkarır.” diyerek devam ettiği Türkiye gazetesindeki yazısında, önümüzdeki süreçte Türkiye’nin gerilimli olduğu alanlarda avantaj sağlayabileceğini vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fenerbahçe eski başkanı hayatını kaybetti

Fenerbahçe eski başkanı hayatını kaybetti