21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya Emekli albay: Nükleer kıyamete yol açar

Emekli albay: Nükleer kıyamete yol açar

Emekli Rus Albay Khodarenok, Avrupa’daki bazı yetkili ve yayın organlarının ortaya attığı 'Rusya'nın Kaliningrad şehrine yapılacak olası bir saldırı senaryolarını' değerlendirdi. Rus Albay Khodarenok, 'Bu sadece küresel nükleer savaşın bir bölümü olacaktır ve bu çatışmaya dahil olmayan ülkeler bile bu savaşın sonuçlarına katlanır' dedi.  

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Emekli albay: Nükleer kıyamete yol açar

Avrupa'daki yayın organları bir süredir Rusya'nın Kaliningrad kentinden patlak verecek bir çatışma ile ilgili yayınlar yaptı.

Söz konusu varsayımlara ilişkin açıklama yapan Kaliningrad Valisi Anton Alikhanov'a göre bu tür yayınlar, NATO üyelerinin askeri ve sanayi kompleksinin çıkarlarına hizmet ediyor.

Ayrıca bu yılın başlarında, ABD'nin Avrupa ve Afrika’daki Hava Kuvvetleri Komutanı General Jeffrey Lee Harrigian, Pentagon’un, Rusya’nın saldırganlığı durumunda Kaliningrad Bölgesi'ndeki hava savunma sistemini devre dışı bırakmak için bir plan tasarladıklarını ifade etmişti.

ABD merkezli Jamestown Vakfı Kıdemli Üyesi Richard D. Hooker, Rusya ile Baltık'taki ittifak arasındaki olası bir çatışma senaryosunda, Rusya'nın Kaliningrad Bölgesi'ni kesinlikle kaybedeceğini belirtti ileri sürdü.

Çin'in Eastday.com sitesinde yer alan uzman görüşlerine göre NATO, iki gün içinde Rus eksklavını ele geçirebilirler.

''Bunu NATO'daki her uzman bilir...''
Russia Today'deki (RT) yazısında bu senaryoları değerlendiren emekli Rus Albay Mikhail Khodarenok, Rus birliklerinin Kaliningrad'da bir saldırı hazırlığında olduğuna dair herhangi bir istihbarat olmadığını belirten, NATO'nun bunun farkında olduğunu ve Rus ordusunun Kaliningrad'daki faaliyetlerinin barışçıl olduğunu belirtti.

Rusya'nın bölgeye bir saldırının işareti olacak herhangi bir sistem ve silah göndermediğini belirten Khodarenok, ''Rusya oradan bir saldırı başlatmak için yeterli askeri varlığa sahip değil. Bunu operasyonel ve stratejik planlama konusunda uzman her NATO yetkilisi bilir.'' dedi.

ABD'li General Harrigan'ın planına da değinen Khodarenok, ''Pentagon'un Kaliningrad'daki Rus hava savunma sistemini devre dışı bırakma planına gelince, bu askeri planlamanın öngörmesi gereken operasyonel hedeflerden sadece biri, hatta sadece bir kısmı.'' ifadelerini kullandı.

Nükleer kıyamet
Khodarenok, son zamanlarda medyada öngörülen senaryoların nükleer kıyamete yol açacağını söyledi.

Khodarenok'a göre, Kaliningrad'daki bir savaş nükleer bir savaşın sadece başlangıcı olacak. Bununla birlikte, kitle imha silahlarının kullanımı hem savaşanlar hem de diğer devletler için feci zararlar doğuracak.

Kaliningrad'daki olası bir çatışmanın yayılmadan bölgesel kalacağı düşüncesinin yanlış olduğunu belirten Khodarenok, ''Kaliningrad savaşı hiçbir koşulda izole bir askeri çatışma olarak kalmaz. Savaşa dahil olmayan ülkeler bile sonuçlarına katlanmak zorunda kalır.'' dedi.

Khodarenok, nükleer bir savaş olasığından bahsederek söz konusu senaryoları dile getirenlere ''Rusya'nın belirli bir bölgesinde sınırlı bir savaşın senaryolarını hazırlayan tüm uzmanlar ve planlayıcılar, bu önemli faktörü göz önünde bulundurmalıdır.'' şeklinde seslendi.

*Eksklav: Siyasi olarak bağlı olduğu bölgeye coğrafi açıdan bağlı olmayan, bu bölge ile arasında başka bir siyasi bölge bulunan toprak, siyasi bölge.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cinayette önemli gelişme: İtiraf etti...

Cinayette önemli gelişme: İtiraf etti...